تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804528073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- هم اندیشی متفکران و پژوهشگران درباره آینده فرهنگ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هم اندیشی متفکران و پژوهشگران درباره "آینده فرهنگ" تهران -ایرنا - همایش «آینده فرهنگ» در تاریخ 29 و 30 اردیبهشت 1394 در دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) برگزار می شود.


به گزارش ایرنا، این همایش با مشارکت فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علامه طباطبایی (ره) و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، و حضور اندیشمندان و پژوهشگران ایرانی و خارجی به منظور هم فکری و مشارکت در باب پرسش های بنیادین فرهنگ برگزار می شود.

در ویژه نامه ی این همایش آمده است:
تا چند دهة قبل تحولات گسترده در علوم و فنّاوری ها و برخی از فرآیندهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، تصویری مثبت و امیدوارانه از آینده ترسیم می کرد؛ اما در زمان حاضر با وجودِ شدت یافتن تغییرات و تداوم پیشرفت های فنّاورانه و علمی، تصور از آینده ی انسان و فرهنگ، توأم با خوشبینی نیست. افزایش تنش ها و جنگ های مداوم در نقاط مختلف جهان در سالهای اخیر، سبب پیدایش پرسش هایی اساسی دربارهء آینده ی فرهنگ جهانی و فرهنگهای بومی منطقه ای شده است. برهم خوردن توازن طبیعت، بروز مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، عواملی بودند که به تدریج نحوه ی نگاه و تلقّی انسان معاصر نسبت به "آینده" را تغییر دادند .
انسان معاصر بیش از هر زمان دیگر، خود و لوازم حیاتش را در حال دگرگونی می بیند و به آینده با بیم و امید می نگرد. در چنین وضعی، موضوع آیندة فرهنگ به صورت پرسشی بنیادی، پیش روی بسیاری از متفکران و پژوهشگران قرار گرفته است. " آیندة انسان و جهان چگونه خواهد بود؟" پرسشی است که اینک بیش از پیش ما را به اندیشیدن و پاسخ گفتن فرا می خواند .
تحقیق درباره آینده ی تکنولوژی، علوم تجربی و علوم انسانی و آیندة هنر ، اقتصاد، سیاست و دین، از اساسی ترین حوزه های پژوهش جدید است. امروز به نظر می رسد هیچ برنامة فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی و تربیتی نمی تواند بدون داشتن تصوّری درست از آینده طراحی شود، به طوری که داشتن تصویر یا تصویرهای ممکن از آیندة فرهنگ، برای شروع پژوهشها اجتناب ناپذیر می نماید.
به لحاظ روش شناسی، پژوهش در این حوزه ها از نوع میان رشته ای میان فرهنگی است. بنابراین، شایسته است صاحبنظران رشته های مختلف با کاوش در پرسش های مشترک و سیر در مراتب بحث، به بررسی جوانبِ گوناگون موضوعات بپردازند .
از سوی دیگر، آیندة فرهنگ / فرهنگ ها مسئله ی همة انسا ن هایی است که در این کره زندگی می کنند . این واقعیت اقتضای آن دارد که اندیشمندان فرهنگها و ملت های مختلف دریافت های خود را در این موضوع به بحث گذارند و از این طریق زمینة پژوهش های بیشتری را فراهم کنند. از این روی، این گونه پژوهشها لزوماً میان فرهنگی است و نمایندگان فرهنگ های مختلف، باید دریافت خود را در باب مسایل جهانی در معرض نقد و نظر قرار دهند و با بارور ساختن هرچه بیشتر این بحث، امکان هماندیشی و همراهی با یکدیگر را فراهم کنند.
گفت و گوی نمایندگان فرهنگ های مختلف در باب پرسش های بنیادینِ دنیای معاصر می تواند نمونه ای از گام های لازم برای تفاهم و همکاری تلقی شود.
فرهنگ ایرانی - اسلامی نیز در مقام یکی از فرهنگ های دیرینه و پربار بشری می تواند با بهره جستن از میراث غنیِ خود، در جستجوی پاسخ هایی ممکن در برابر چنین پرسش هایی، مشارکت فعال داشته باشد. بدین منظور، سزاوار است اندیشمندان و پژوهشگران ایرانی نیز ضمن همفکری و مشارکت در چنین گفتگویی به تعامل با متفکران دیگر فرهنگ ها بپردازند و زمینةغنی تر شدن این پژوهش ها را فراهم کنند. برگزاری همایش بین المللی "آینده فرهنگ" با چنین رویکردی طراحی شده است.
عرصه های بحث و هم اندیشی متفکران در همایش "آیندهء فرهنگ" شامل موضوعات : فلسفه و روش شناسی ، مباحث عمومی درباره ی فرهنگ ها ، زبان ، ادبیات و هنر، جامعه ، سیاست و اقتصاد، ارتباطات و رسانه، اخلاق و تعلیم و تربیت، خواهد بود.
رضا داوری اردکانی (رییس فرهنگستان علوم ج.ا.ا)، پروفسور لیدمن ( از سوئد)، حسین سلیمی (رییس دانشگاه علامه طباطبایی) از جمله سخنرانان افتتاحیه این همایش خواهند بود .
فراهنگ **آ.ش ** 1601**



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن