واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لرزه بر اندام رهبران کشورهای عربی روزنامه محلی زاهدان در سرمقاله جدیدترین شماره خود به قلم محمد تقی رخشانی مدیر مسوول و صاحب امتیاز این روزنامه مطلبی با عنوان "لرزه بر اندام رهبران کشورهای عربی" منتشر کرده است.
در این مطلب آمده است: روابط ایران و کشورهای عربی پس از پیروزی انقلاب اسلامی فراز و فرودهای بسیار داشته است آنان که از بروز انقلابی با ایدئولوژی اسلامی سخت به وحشت افتاده بودند تلاش کردند تا به قول خود انقلاب اسلامی را به انقلابی شیعه تقلیل دهند تا کشورهای عربی را از تاثیر انقلاب اسلامی مصون بدارند.
درگیر شدن جمهوری اسلامی با آمریکا و اشغال سفارت این کشور در ایران اعراب را ذوق زده کرد از آن پس همه ی تلاش کشورهای عربی این بود که با استفاده از ابزارهای مختلف اجازه ندهند رابطه ی ایران و آمریکا به حالت عادی برگردد.
تلاش های کشورهای عربی در دوران جنگ تحمیلی برای وارد کردن کشورهای غربی و به ویژه آمریکا به جنگ با ایران در همین راستا تعریف شده بود.
ایستادگی ملت ایران جنگ را به سرانجامی رساند که مطلوب رهبران کشورهای عربی نبود.
با به قدرت رسیدن اصلاح طلبان و در پیش گرفتن سیاست تشنج زدایی و پذیرش پیشنهاد رییس دولت اصلاحات در سازمان ملل و استقبال جهانی از آن و اعلام سال 2001 به نام سال گفت گوی تمدن ها و ارتقای وجه ی بین المللی ایران، آمریکا و کشورهای عربی را در شرایطی دشوار قرار داد.
جورج بوش رییس جمهور لمپن آمریکا با همان بیان الواتی بر طبل خشونت کوبید و ایران را در محور شرارت قرار داد و در بر پایه خصومت چرخید.
با روی کار آمدن اوباما که تلاش داشت روی دیگری از سیاست آمریکا را نشان دهد در ایران احمدی نژاد رییس جمهور بود که تهاجم را دستور کار سیاست خارجی جمهوری اسلامی قرار داده بود و روابط ایران و آمریکا را تا آستانه جنگ هم پیش برد. در این دوره قهقه ی اعراب را می شنیدیم و می دیدیم که چگونه هر دو طرف را تشویق می کردند که در میدان خصومت بمانند و بر مواضع خود پافشاری کنند.با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شرایط تغییر کرد مسئله هسته ای از حالت امنیتی خارج شد و به عنوان یک مسئله ی سیاسی در آمد. مسئولیت مذاکرات از دبیر شورای عالی امنیت ملی به وزیر امور خارجه منتقل شد و در فرآیندی نفس گیر به جمع بندی امیدوار کننده ای رسید. یک باره لرزه بر اندام رهبران کشورهای عربی افتاد و هم زبان با اسراییل آه و ناله سردادند که ایران را کنترل کنید، یا به ما هم همان را بدهید که به ایران داده اید.
واقعیت چیست؟ رهبران کشورهای عربی اگر نگران ایران هسته ای یعنی ایران دارای بمب اتم بودند که بر طبق توافق هسته ای عملا بخش نظامی برنامه های هسته ای ایران منتفی می شد، بگذریم از این که بر طبق فتوای مقام رهبری اصولا ایران به دنبال سلاح هسته ای نبوده و استفاده از آن را مشروع نمی داند. پس در واقع علت نگرانی رهبران کشورهای عربی چیست؟ آنان بیش از آنکه از ایران هسته ای بترسند، از روابط عادی ایران و آمریکا می ترسند، آنان ایران را می شناسند، جایگاه تاریخی آن را می دانند، توان دولت سازی ایران را واقف هستند، بنیان های محکم فرهنگی آن را می شناسند و می دانند که ایران بدون درگیری و دردسر ظرف چند سال کشور اول منطقه و الگوی ملت های منطقه خواهد بود و اگر چنین شود دیگر نه از تاک نشان ماند و نه از تاک نشان و این رهبران عربی باید دمشان را روی کولشان بگذارند و بروند و حکومت ها را به صاحبان اصلی آن، مردم تحویل دهند.
حضور در کمپ دیوید و التماس دعا از اوباما برای گریز از همین سرنوشت بود آنان عاجزانه از آمریکا درخواست نمودند که توافق در حد مسئله ی هسته ای باقی بماند و خدای نکرده روابط آمریکا با ایران عادی نشود.
غافل از آنکه پتانسیل های نهفته در ایران راه خود را باز کرده و به پیش می رود.
8006/6081
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]