تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844155056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارنامه ای با نمره ای متوسط


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارزیابی دانشجویان از بخش دانشگاهی نمایشگاه کتاب کارنامه ای با نمره ای متوسط تهران - ایرنا - بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، یکی از پربازدیدترن و پرفروش ترین بخش های این رخداد فرهنگی است که همواره به علت آن استقبال و البته رد و بدل شدن میلیاردی درآمدهای حاصل از فروش آثار با آسیب ها، نواقص و فراز و فرودهایی مواجه بوده است.


به گزارش روز پنج شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، ایران یکی از جوان ترین کشورهای جهان به شمار می رود و در این بین به سبب تاکید فضای فرهنگی و اجتماعی آن بر کسب تحصیلات آکادمیک در بین خانواده ها، میان تمامی کشورهای جهان از رتبه بسیار بالایی در زمینه پذیرش دانشجو در سطوح مختلف و رشته های گوناگون برخوردار است.
همین سیل انبوه متقاضیان ورود به دانشگاه از یک سو و پذیرش چند صد هزار نفری دانشجو در هر سال توسط دانشگاه ها و دانشکده های متعدد سراسر کشور، زمینه و بازار خوبی برای تولید، انتشار و فروش آثار دانشگاهی و گذر از سد کنکور برای ورود به محیط های آکامیک فراهم آورده است.
هر چند هر ساله بدنه فعال ناشران دانشگاهی از رشد کیفی آثارشان در قیاس با سال گذشته و همچنین رقابت نزدیک شان با دیگر ناشران این حوزه خبر می دهند اما به همین نسبت هم طی هر دوره برگزاری این نمایشگاه انتقادهایی از رفتار این ناشران در نمایشگاه و گاه برخی تخلف ها از سوی دست اندرکاران برگزاری این رخداد مطرح می شود که درست یا غلط با اتمام نمایشگاه تمامی این حاشیه ها و فراز و فرودها ناگهان به فراموشی سپرده می شود و بار دیگر با آغاز دوره ای دیگر از این رخداد تمامی این اتفاقات با شدت و ضعف در بخش های مختلف در بین ناشران دانشگاهی تکرار می شود.
اما نکته جالب اینجا است که با توجه به این وقوع تکراری آسیب ها، انتقادها و برخورد مسئولان، اغلب بازتاب فعالیت های خبری نیز میان این دو گروه طرف بحث یعنی ناشران از یک سو و مسئولان معاونت فرهنگی و دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه کتاب از سوی دیگر متمرکز است و کمتر به خواست ها، نیازها، نگرش ها و حتی انتقادها و پیشنهادهای مخاطبان اصلی این دست از آثار مکتوب (دانشجویان و یا متقاضیان ورود به کنکور و منتظر در پشت سد آزمون سراسری) توجه می شود.
همه اینها در شرایطی است که با یک نگاه ساده و منطقی می توان به این نتیجه رسید که اگر این مخاطبان در این معادله فاکتور گرفته شوند دیگر نه شاهد فعالیت گسترده این دست از ناشران خواهیم بود و نه بحث، درگیری و انتقادهای مسئولان و دست اندرکاران برگزاری این رویداد نسبت به تخلف ناشران دانشگاهی محلی از اعراب پیدا می کنند.
پس به سبب آنچه دراین مقدمه ذکرش رفت و به بهانه برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، برای تهیه گزارشی در باب فعالیت ناشران دانشگاهی به سراغ مخاطبان هدف اصلی فعالیت این بخش از نمایشگاه کتاب رفتیم تا از زبان دانشجویان و یا پشت کنکوری ها درباره قوت ها و ضعف های ناشران دانشگاهی در بزرگترین رخداد فرهنگی کشور آشنا شویم.
آنچه در ادامه می آید صحبت ها و گاه درددل های نوجوانان و جوانانی است که پرچم آینده سازی فردای ایران به دست آنها سپرده شده است و آنها نیز برای موفقیت در اهداف شان و فتح قله های توسعه و پیشرفت ایران اسلامی و انقلابی دل به فعالیت ناشران دانشگاهی بسته اند.

** تکرار، تکرار، تکرار و باز هم تکرار
رشد فضای آکادمیک در جهان امروز و سرعت گسترش علم در زمانه حاضر، بی تردید متاثر از قدرت دانش دانشجویان و جوانانی است که در محیط های علمی سراسر جهان در کنار کسب علم با اتکا بر توانایی ها و قدرت شان، ماشین عظیم دانش جهانی را به حرکت وا می دارند و بر این اساس بر هیچ کس پوشیده نیست که روزآمد بودن کتب علمی در توسعه دانش هر کشوری نقشی تعیین کننده دارد.
در این زمینه معصومه عسگری از دانشجویان مهندسی رشته علوم کامپیوتر شاخه نرم افزار که در دانشگاه تهران مشغول سپری کردن سال چهارم کارشناسی خود است در حالی که مستاصل و حیران با کاغذی در دست از غرفه این انتشاراتی به غرفه ناشر دیگری می رود؛ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تمام تلاش خود را به کار می بندد تا آرامشش را بازیابد و در سخنانش رد و نشانی از تندی نباشد.
وی با بیان آنکه کتاب هایی که برخی اساتید برای دروس دانشگاهی معرفی کرده اند در بین آثار ارائه شده در نمایشگاه کتاب وجود ندارد می گوید: علم رایانه از جمله علوم مدرنی است که هر ساله بی نهایت کشف و تحقیق و نتایج علمی توسط فعالیت های محیط های آکادمیک در سراسر جهان به آن افزوده می شود و اساتید ما نیز تلاش می کنند تا تازه ترین اطلاعات را در اخیتارمان قرار دهند؛ اما متاسفانه سرعت فعالیت ناشران داخلی در ترجمه و ارائه این آثار چیزی در حد صفر و حتی زیر صفر است.
عسگری با بیان آنکه اساتید آنها به شکل کامل اطلاعاتی از کتاب های منتشره در این حوزه ندارند می افزاید: وقتی ما در کلاس با سرعت و فشردگی یک ترم در مواجهه با دروس و مباحث اساتید قرار می گیریم برای درک بهتر مطلب از اساتیدمان، کتاب برای معرفی می خواهیم و آنها هم نام آثاری که مطالعه کرده اند را به ما می دهند و در ادامه مدام یادآور می شوند که نمی دانند این آثار به فارسی ترجمه شده اند یا خیر!.
این دانشجوی علوم رایانه ای با تاکید بر این جمله که متاسفانه هیچ پل ارتباطی میان ناشران دانشگاهی با اساتید و دانشگاه های کشور وجود ندارد تا آثار آنها در شاخه های مختلف به گوش اساتید برسد و یا با یک نظرسنجی به دنبال ترجمه و چاپ آثاری باشند که اساتید دانشگاه ها به تدریس آنها می پردازند می گوید: وقتی به این ناشران مراجعه می کنیم مدام با کتاب های رو به رو می شویم که نه تنها قدیمی و ناقص هستند که مطالب و محتوای آنها تکراری و تکراری است.
وی با انتقاد از عدم ارتباط دو سویه و صحیح میان دانشگاه ها و ناشران دانشگاهی برای ترجمه و انتشار کتاب های مورد استفاد اساتید دانشگاه و در اختیار گذاشتن آنها به دانشجویان تصریح می کند بسیاری از منابع موجود علمی و مکتوب ما قدیمی هستند و با علم روز آکادمیک تطبیق داده نشده اند و در این میان وقتی به بخش بین المللی نمایشگاه هم سر می زنیم متوجه می شویم که آن آثار حتی توسط ناشران غربی نیز به دلیل عدم اطلاع رسانی محیط های دانشگاهی ما از سوی ناشر در نمایشگاه عرضه نشده است.
عسگری که با کلافگی و ناراحتی به بیان این گفته های مشغول بود ناگهان با صدای زنگ تلفن همراهش و شنیدن پیدا شدن یکی از کتاب های موجود در لیستش که خبر آن را از دوستش گرفته بود، با عذرخواهی گفت و گو را یک طرفه به پایان می برد و به سمت دیگر بخش ناشران دانشگاهی می دود.

** فقط جلد کتاب ها است که تغییر می کند نه محتوای آنها!
عباس حیدری دانشجوی سال آخر دوره تخصص دندانپزشکی از دانشگاه شیراز، دیگر مخاطبی است که با وسواس و حساسیت فراوان کتاب هایی را از غرفه ها بر می دارد و به تورق آنها پرداخته و با کتاب هایی که به همراه دارد مقایسه می کند.
وی در گفت و گو با ایرنا و در پاسخ به این که چرا آثار موجود در غرفه ها را با کتابی که با خود به همراه آورده مقایسه می کند می گوید: فضای نشر ما از نظر اقتصادی دچار آسیب های فراوانی است. من به دنبال کتابی مرجع در زمینه اطلاعات تخصصی در حوزه داندانپزشکی هستم که اصطلاحا نوعی دایره المعارف در این رشته در جهان به شمار می رود؛ این کتاب از سال 1959 میلادی به شکل مستمر منتشر می شود و در هر دوره اصطلاح ها و تغییرات صورت گرفته در آن در قالب ویراست جدید عرضه می شود.
حیدری در ادامه جلد کتابی که با خود به همراه دارد را نشان می دهد و تاکید می کند این ویراست پنجم کتاب است و بعد همان کتاب را از غرفه یکی از ناشران بر می دارد و بار دیگر با تاکید بر روی جلد آن می گوید: این هم ویراست هشتم این اثر است که سال گذشته منتشر شده است.
بعد فصل ها و صفحه هایی از این دو کتاب را به عنوان نمونه به من نشان نشان می دهد و می گوید: تنها روی جلد و طرح آن تغییر یافته؛ اما با توجه به تاکید روی جلد بر ویراست جدید بودن این اثر، هیچ مطلبی به آن اضافه نشده است؛ در حالی که با تحقیق در اینترنت متوجه شدم که تازه ترین ویراست این کتاب نه تنها بیش از هزار و 500 لغت جدید را دارد که حتی بخش تصاویر آن نیز در فصلی مجزا و به طور کامل تر به چاپ رسیده که در این کتاب موجود نیست.
وی در ادامه در حالی که آه بلندی می کشد و سرش را به نشانه افسوس تکان می دهد خاطرنشان می کند: قیمت این کتاب اصلا مبلغ کمی نیست (85000 تومان) و اغلب دانشجویان نیز تنها به صرف اعتماد به ناشر این مبلغ را هزینه می کنند و با تورق و مطالعه آن در منزل متوجه می شوند که کتابی که به اسم ویراست جدید گرفته اند با کتاب قبلی شان هیچ تفاوتی به جز افزایش چند برابری قیمت ندارد.
عسگری بر هم خوردن اعتماد میان مخاطبان آثار دانشگاهی و ناشران را یکی از آسیب های بزرگ این بخش از بدنه نشر کشور می داند و تصریح می کند متاسفانه این وظیفه من دانشجو نیست که متوجه چنین تخلف ها و تقلب هایی شوم و این مسئولان هستند که در کنار صدور مجوز برای چاپ ویراست جدید کتاب های دانشگاهی، محتوای آنها را با شماره های قبلی تطبیق نمی دهند و البته باید اعتراف کرد که در این زمینه نیروهای متخصص که بر مطالب علمی و پزشکی منتشر شده در کتاب ها و تفاوت های آن اشراف و آگاهی داشته باشند در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بسیار کم است.

** مشکلات اقتصادی دانشجویان در تهیه کتاب
رجا خالصی دیگر دانشجوی حاضر در بخش ناشران دانشگاهی است که در حال سپری کردن سال آخر کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی در دانشگاه آزد است.
وی که در هر دو دستش کیسه های متعدد و مملو از کتاب قرار دارد؛ وقتی در مواجهه با درخواست من برای گفت و گو با ایرنا قرار می گیرد تلاش می کند خود را به گوشه ای از سالن برساند که خلوت باشد و بتواند کیسه های خود را زمین گذاشته و درکنار این گفت و گو کمی هم استراحت کند.
وقتی متوجه می شوم که برای تهیه 18 کتابی که در دست دارد بیش از 800 هزار تومان هزینه کرده است از او درباره شرایط اقتصادی خانواده اش می پرسم؛ چرا که تحصیل کردن در دانشگاه آزد آن هم در مقطع ارشد به اندازه کافی گران است که تهیه 800 هزار تومان کتاب خود به معضل دیگری بدل شود.
وی چند باری زیر لب و بلند خدا را شکر می کند و می گوید: خوشبختانه وضع اقتصادی خانواده ما بد نیست و می توانیم چنین هزینه هایی را با وجود سنگینی اش به نحوی پرداخت کنیم اما در دانشکده ما دانشجویانی هستند که در کنار استعدا، قدرت آموزش و سطح علمی بالایی که دارند، صرفا به دلیل برخی مشکلات اقتصادی توان تهیه این آثار را ندارند و مجبور می شوند از کتابخانه های دانشگاه استفاده کنند.
خالصی در ادامه با اشاره به آنکه به هر حال ساعت کتابخانه های دانشگاه نیز محدود است و بسیاری از آن کتاب ها به دلیل آنکه آثار مرجعی هستند طبق قانون به دانشجویان به عنوان امانت داده نمب شود می افزاید: اگر دانشجویی بخواهد در ساعت فعالیت کتابخانه دانشگاه به مطالعه بپردازد از کلاس ها و درس عقب می افتد و در غیر این صورت هم یا باید هزینه خرید آنها را تامین کند و یا قید مطالعه آنها را بزند.
وی البته در ادامه این گفت و گو بر فضای دوستی و رفاقت دانشجویان به ویژه در مقاطع ارشد و دکترا تاکید می کند و می افزاید: البته این دست از مشکلات به هر حال با قرض دادن کتاب ها به همکلاسی و دوستان مان به شکل مقطعی قابل حل است و یا در نهایت برخی دانشجویان از کتاب دیگر همکلاسی های شان کپی تهیه می کنند؛ اما واقعا شبیه چنین اتفاقاتی را در کمتر کشوی می توانیم ببینیم و در اغلب دانشگاه ها به دانشجویان برای تهیه این دست از کتاب ها از سوی دولت کمک هایی صورت می گیرد.
با پیش آمدن موضوع کمک های دولتی و پرداخت یارانه خرید کتاب؛ به مسئله بن های دانشجویی را که هر ساله پیش از برگزاری نمایشگاه کتاب مراحل ثبت نام و ارائه آنها به دانشجویان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد اشاره می کنم که خالصی بعد از آنکه نگاه معناداری به من می کند می گوید: نخست آنکه تعداد این بن ها در قیاس با تعداد دانشجویان سراسر کشور بسیار محدود است، نکته دوم آنکه فرصت ثبت نام برای دریافت این بن ها محدودتر است و بسیار سریع ظرفیت سامانه اطلاعاتی پر می شود.
وی ادامه می دهد: نکته سوم آنکه مبلغ این بن ها در قیاس با قیمت کتاب های دانشجویی و تعدد آثار مورد نیاز به ویژه برای مقاطع بالاتر از کارشناسی بسیار پایین است و نکته آخر و چهارم آنکه بسیاری از دانشجویان حتی قدرت واریز وجه ثبت نام برای دریافت این بن ها را ندارند و حالا دیگر از بعد مسافت دانشگاه های سراسر کشور از پایتخت و مشکلات اسکان، خوراک و هزینه حضور دانشجویانی که از استان های دیگر به تهران می آیند تا در این نمایشگاه به تهیه کتاب هایشان بپردازند را در این میان شمارش نکردم.
این گزارش تنها بخشی از مشکلاتی است که دانشجویان به عنوان مخاطبان اول و آخر کتاب های ناشران دانشگاهی با آن رو به رو هستند و بسیار موارد دیگری هستند که می توان به آنها اشاره کرد.
ناگفته پیدا است که بیان همین چند مشکل خود تلنگری است بر دقت و تلاش بیشتر مسئولان برای رفع مشکلاتی که بدون شک رفع و رجوع آنها می تواند تاثیر مستقیمی بر ارتقای سطح علمی کشور از خود به جای بگذارد و البته مانع و سدی برای آن دست از ناشرانی باشد که فضای کسب علم و دانش را با نگاه های تلخ سودآورانه خود تیره و تار کره اند.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شنبه و همزمان با عید مبعث به 11 روز فعالیت پر کار خود خاتمه خواهد داد.
فراهنگ**9266**1601**



24/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن