تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836946552
تن فردوسی در توس میلرزد ...
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تن فردوسی در توس میلرزد ...
روی برخی دیوارهای شهر، حتی در بافت تاریخی با اسپری نوشتهاند: «خرید و فروش زمینهای میراث فرهنگی»! بازار پر رونقی که به نظر میرسد با قدرت کاسبکارانه کنونی در محدوده توس هیچکس توان مقابله با آن را ندارد، حتی قانون!
آفتاب : بافت تاریخی «توس» و زمینهای طراف آن بیش از 40 سال است که دستخوش زورگویی و قدرت کاسبکارانه فقط چند خانواده در روستاهای «توس سفلی»، «توس علیا» و «اسلامیه» شده و هرکس که ساز مخالفی در توس با این چند خانواده بزند، جوابش تهدید و کتک و فحاشی است...
حتی به همین دلیل سالهاست طرح «تفصیلی» توس که حتی مراحل نهایی شدن را میگذراند، ته خط مصوبات نهایی گیر افتاده است، بدون هیچ حمایت و پشتیبانی.
دستکم از پنج سال پیش، آن هم در یک دوره زمانی مشخص - 25 اردیبهشت «روز بزرگداشت فردوسی» - آنهم چون این شاعر نامدار در توس دفن است، به یاد بافت تاریخی توس و مشکلاتاش میافتیم و در ذهنمان خاطرهسازی میکنیم، اما چه فایده؟
به گزارش ایسنا، سعید ساداتنیا که از سال 1380 «مدیریت پروژه توس» و طرح آمایش آن را برعهده گرفته است، وضعیت توس را دردآور میداند.
او در این زمینه به خبرنگار ایسنا میگوید: پیشنهادات بلند مدت و کوتاه مدت زیادی برای ساماندهی و حفاظت از بافت تاریخی توس داشته و داریم، اما به دلیل زمینخواریها، زورگوییهای کاسبکارانه و مشکلات متعددی که در این منطقه به وجود آوردهاند، امکان به نتیجه رساندن آنها وجود ندارد.
وی حکایت بافت تاریخی توس را یک داستان با سری دراز میداند که بیش از 10 سال از آغاز آن میگذرد و میگوید: در پبشنهادهای اولیه این قضیه مطرح شد که برای حفاظت از این منطقه دو روستای «توس سفلی» و «توس علیا» تخلیه و به ساکنانش خانهی معوض داده شود؛ و از سوی دیگر جمعیت روستای سوم یعنی «اسلامیه» را تثبیت کنند، اتفاقی که هیچگاه رخ نداد.
او ادامه میدهد: در آن زمان جمعیت منطقه یکدهم جمعیت کنونی بود، ما میتوانستیم در آن موقعیت دو روستا را تخلیه و جمعیت روستای سوم را تثبیت کنیم و از توسعه بیشتر در این سه روستا جلوگیری کرده و طرحهایش را به خوبی اجرا کنیم و با خریداری زمینهایی بیرون از محدوده بافت تاریخی و آمادهسازی آنها و دادن آنها به مردم منطقه، آنها را ترغیب به جابجایی کنیم، اما هیچکدام انجام نشدند.
وی با اشاره به مساحت 350 هکتاری توس که حدود 150 هکتار آن شهر تاریخی توس و در واقع مهمترین شهر دورهی اسلامی بوده است، میافزاید: در آن زمان در منطقه توس چیزی تحت تصرف مردم نبود و زمینها آزاد بودند، در این شرایط به راحتی در طول 10 سال گذشته میشد کارهای پژوهشی و اقدامات باستانشناسی انجام داد و حفاری کرد، اما با گذشت زمان مالکهای شخصی با زدوبندهایی که انجام دادند زمینها را بین خود تقسیم کرده و سپس با قیمتهای بالاتر بین مردم فروختند. آنها یک کاسبکاری راه انداختند و به مردم گفتند هرکس در این منطقه ساکن شود نانش در روغن است.
او با بیان این نکته وضعیت کنونی در توس به دلیل کوتاهیهایی از چند سال گذشته فرمانداری، استانداری و میراث فرهنگی است، ادامه میداد: برخی دستگاههای دولتی با تندروی و دادن قولهای نابجا، لولههای آب، برق و گاز را از این منطقه عبور دادند، جادههای در دسترس ایجاد کردند، حتی در طول چند سال گذشته باروی دوره ایلخانی را تخریب کردند و در بخشهایی از آن ساختوساز جدید انجام دادند.
ساداتنیا در ادامه به خالی از سکنه بودن این منطقه در طول 36 سال پیاپی در سالهای گذشته اشاره میکند و میگوید: وجود آرامگاه فردوسی به مرور باعث این اتفاقات شد، جلوی توسعه در این منطقه گرفته نشد و مردم ترغیب شدند زمینها را خریداری کنند، تا جاییکه به مرور قیمت این زمینها افزایش یافت، پس پولهای باد آورده هم با خود قدرت و فساد آوردند. به مرور جمعیت صفر نفری این منطقه در سال 36 به جمعیت 1000 نفره در سال 70 و جمعیت کنونی 10هزار نفره رسید و چند سال آینده به 50 هزار نفر میرسد.
او توضیح میدهد: در سالهای اخیر آنقدر برخی از مردمِ این محدوده قدرتمند و برای خود صاحب منصب شدهاند که حتی بارها عوامل میراث فرهنگی را تهدید کرده و کتک زدهاند و حتی به ما که حدود 12سال است برای آمایش و ساماندهی این محوطه فعالیت میکنیم فحاشی میکنند، آنها اکنون خود را نمایندگان مردم اینجا میزنند، چون پول و اعتبار دارند! در واقع آنها دارند از خان گسترده و حقوق عمومی استفاده میکنند و اکنون از همه طلبکارند، حتی زمانیکه همکاران ما برای انجام کارهای مربوط به پروژه میروند با اسلحه تهدید میشوند. در چند سال گذشته نیز نماینده میراث فرهنگی و رئیس پایگاه میراث فرهنگی توس را گروگان گرفتند.
ساداتنیا دلیل این اقدامات را نبود عزم لازم و جدی در مدیریت شهری توس و مشهد میداند و تاکید میکند: متاسفانه این ناهماهنگیها به جای اینکه تمام شوند، در حال گسترشاند؛ هر چند از مدتی پیش که توس زیر نظر شهرداری مشهد رفته است، شهرداری قدری با این معضلات مقابله میکند.
وی با اشاره به یافتههای آخرین حفاریها در این محوطهی تاریخی اظهار میکند: در حفاریها مختلف در سطح این بافت تاریخی، بخش حاکمنشین شهر، یک زندان، کف سازی و قنات در جلوخان و زندانی دیگر در شارستان و کهندژ به دست آمدند، در منطقهای که علاوه بر فردوسی 450 تن از مفاخر ادبیات، هنر و فلسفه آرامیدهاند.
او با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیز وضعیت کنونی توسط فقط تعداد معدودی از افراد ساکن در این محدوده ادامه دارد، بر وجود یک عزم جدی برای پایان دادن به این بحثها تاکید و میگوید: امیدوارم شورای فنی جدید سازمان میراث فرهنگی و اساتیدی در این شورا فعالند بتوانند این پروژه را به نتیجه برسانند.
مدیرعامل تیم مشاور آمود مهمترین اقداماتی که شاید در آینده بتواند این بافت تاریخی را نجات دهد، هنوز همان راهکارهای اولیه میداند و معتقد است: تا این در نخستین قدم جمعیت منطقه به عنوان یک مکانیزم ساده و روشن تثبیت نشود، نمیتوان کارها را به درستی انجام داد.
وی میافزاید: در درجه اول جلوگیری از توسعهی منطقه بهترین راهحل است، باید اجازه امتیازدهی برخی افراد را گرفت، زمینخوارها را شناسایی و با آنها برخورد کرد تا موارد تخلف برطرف شوند.
او داستان کنونی بافت تاریخی توس را یک داستان دردآور میداند که تا زمانیکه در آن منطقه قانون اعمال نشود و مدیریت شهری در منطقه به تفاهم نرسد، فقط شرکتهای اندیشهساز، میتوانند برایشان طرح دهند، چون آنها مجری نیستند، پس کاری از دستشان برنمیآید و هر روز وضعیت آن مناطق بدتر از دیروز میشود.
مدیر پروژه توس زیر فشار مالی رفتن شرکتهای طرحساز در اینگونه مناطق را از جمله معضلات میداند و ادامه میدهد: یک پروژه دوساله را 10 سال است که در دست انجام داریم، اما قدرتهای مالی منطقه اجازه تکمیل آن را نمیدهند.
وی تاکید میکند: متاسفانه برخی از کارمندان میراث فرهنگی هم به جای اینکه توسعهای پایدار و مبتنی بر قانون و طرحهای مصوب قانونی داشته باشند، فقط به دنبال بوی پول میروند. به قول برخی از افراد شاید در این منطقه فقط «نان در خلاف» باشد. متاسفانه معضلات این منطقه روز به روز در حال افزایش است.
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
تن فردوسی در توس میلرزد...!
تن فردوسی در توس میلرزد روی برخی دیوارهای شهر حتی در بافت تاریخی با اسپری نوشتهاند خرید و فروش زمینهای میراث فرهنگی بازار پر رونقی که به نظر میرسد با قدرت کاسبکارانه کنونی در محدوده توس هیچکس توان مقابله با آن را ندارد حتی قانون خبرگزاری ایسنا روی برخی دیوارهبرگزاری کنفرانس ملی، دانشجویی «جامعهشناسی توسعه» در دانشگاه فردوسی
چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۳ در حاشیه برگزاری کنفرانس ملی دانشجویی جامعهشناسی توسعه در دانشگاه فردوسی نشست علمی توسعه اجتماعی مفهوم و مدل بومی برگزار شد و مفاهیم مربوط به توسعه اجتماعی و راهکارهای اجرای آن در کشور مورد بررسی قرار گرفت به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاهی خافتتاح فاز دو مجموعه مرکز اسناد و کتابخانه فردوسی در توس
افتتاح فاز دو مجموعه مرکز اسناد و کتابخانه فردوسی در توس فاز دوم مجموعه اسناد و کتابخانه فردوسی همزمان با روز بزرگداشت این شاعر در مجموعه توس افتتاح خواهد شد مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی اظهار کرد فاز دو مجموعه مرکز اسناد و کتابخانه فردوسی دردانشگاه فردوسی مشهد مقام اول کشور در جذب دانشجویان خارجی را دارد
دانشگاه فردوسی مشهد مقام اول کشور در جذب دانشجویان خارجی را دارد مشهد - ایرنا - رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت دانشگاه فردوسی مشهد در جذب دانشجویان خارجی مقام اول کشور را به خود اختصاص داده است دکتر محمد کافی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این دانشگاه دارای یک هزا- مدیرکل ارشاد بوشهر: زیرساخت های تئاتر دراستان توسعه می یابد
مدیرکل ارشاد بوشهر زیرساخت های تئاتر دراستان توسعه می یابد بوشهر- ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت امسال در توزیع اعبتارات این اداره کل توجه ویژه ای به ایجاد زیر ساخت های توسعه هنر تئاتر بویژه احداث پلاتو و سالن های نمایش صورت می گیرد به گزارش ایرنا حمیدهثبت جهانی توس در حال پیگیری است
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۶ مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اعلام برنامههای روز بزرگداشت فردوسی گفت ثبت جهانی توس در حال پیگیری است به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه خراسان حسین زارعصفت که امروز دوشنبه 21 اردیبهشت در نشست تشریح برنامههای بزرگداشتکتاب روانشناسانه «عادل فردوسیپور» در نمایشگاه
کتاب روانشناسانه عادل فردوسیپور در نمایشگاه تاریخ انتشار دوشنبه 14 اردیبهشت 1394 ساعت 10 00 | شماره خبر 1929290533232318771 تعداد بازدید 1 پ پ عادل فردوسیپور کتاب جدیدش را در نمایشگاه کتاب تهران عرضه میکند «هنر شفافاندیشیدن» 335 صفحه حجم دارد و در 99جشنواره بین المللی غذا در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد
جشنواره بین المللی غذا در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد مشهد - ایرنا - نخستین جشنواره بین المللی غذا روز دوشنبه در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد مسوول فرهنگی واحد بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت در این جشنواره بیش از 150 نواجمالی/صالحی در نشست خبری نمایشگاه کتاب پوشش نمایشگاه کتاب توسط بیش از 500خبرنگار داخلی و خارجی/ 2450 ناشر به
اجمالی صالحی در نشست خبری نمایشگاه کتابپوشش نمایشگاه کتاب توسط بیش از 500خبرنگار داخلی و خارجی 2450 ناشر به نمایشگاه آمدندرئیس نمایشگاه کتاب تهران گفت در این دوره 2450 ناشر داخلی در 2160 غرفه حضور دارند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس سید عباس صالحی رئیس بیست و هحرکت ارزشمند شهرداری تهران در توسعه زیر ساختهای تئاتر پایتخت
حرکت ارزشمند شهرداری تهران در توسعه زیر ساختهای تئاتر پایتختتاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۵۵ روز گذشته علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه علی مرادخانی معاون هنری مهدی شفیعی مدیر کل و پیمان شریعتی معاون مرکز هنرهای نمایشی از پروژه مرکز نمایش های آیینی صنیازمان به فردوسی و شاهنامه بیشتر میشود
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۷ میرجلالالدین کزازی گفت اگر شاهنامه را کسی جز فردوسی میسرود چنین اثر فاخری به وجود نمیآمد چون فردوسی خودش هم نمونهای از یک مرد ایرانی تمامعیار است به گزارش ایسنا - منطقه کویر این استاد ادبیات در همایش یادمان فردوسی در کرمان گفت روزگار ما ب- مدیرکل فرهنگ و ارشاد کرمانشاه: فرهنگ اساس توسعه جوامع مختلف است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد کرمانشاه فرهنگ اساس توسعه جوامع مختلف است کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه فرهنگ را اساس توسعه جوامع مختلف عنوان کرد و گفت اگر اعتقادات باورها و اندیشه های دینی و اسلامی در جامعه گسترش یابد بسیاری از مشکلات اتفاق نمی افتد بهبرپایی نمایشگاه آثارقهوه خانه ای بمناسبت روز فردوسی درفرهنگسرای بهمن
برپایی نمایشگاه آثارقهوه خانه ای بمناسبت روز فردوسی درفرهنگسرای بهمن تهران- ایرنا- معاون آفرینش و اجرای فرهنگسرای بهمن از برگزاری نمایشگاه یک روزه آثار قهوه خانه ای استاد وفایی با عنوان سپنج سخن به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در این فرهنگسرا خبر داد به گزارش روز دوکتاب جدید عادل فردوسیپور در نمایشگاه
یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۱۸ عادل فردوسیپور کتاب جدیدش را در نمایشگاه کتاب تهران عرضه میکند به گزارش ایسنا هنر شفافاندیشیدن 335 صفحه حجم دارد و در 99 فصل تدوین شده است هر کدام از فصلها به یکی از معضلات همهگیر در حیطه زندگی فردی و اجتماعی اشخاص مربوط است و راهکارهارئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت تشریح کرد پاسخ به شبهاتی در زمینه بن کارتهای و
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت تشریح کردپاسخ به شبهاتی در زمینه بن کارتهای ویژه بخش بینالمللرئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در رابطه با حمایت مالی وزارت بهداشت از کتابخانههای دانشگاههای علوم پزدیبرکل اکو: تبادل تجربیات و اطلاعات در توسعه کشورهای عضو موثر است
دیبرکل اکو تبادل تجربیات و اطلاعات در توسعه کشورهای عضو موثر است کاشان- ایرنا- دبیرکل سازمان اقتصادی و فرهنگی اکو گفت تبادل تجربیات و اطلاعات کشورهای عضو در روند توسعه این کشورها موثر است به گزارش ایرنا شمیل عسگر اف روز دوشنبه در حاشیه دویست و دومین نشست اعضای دائمی کشورهای عضانتخاب طرح معمار ایرانی توسط 300 معمار جهانی | خبرگزاری ایلنا
انتخاب طرح معمار ایرانی توسط 300 معمار جهانی هومن بالازاده معمار ایرانی توانست رتبه اول مسابقات معماری A architizer awards را از آن خود کند به گزارش ایلنا مسابقات معماری A architizer awards در شاخههای مختلف معماری و در دو بخش مردمی و هیأت داوران برگزار میشود ک-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها