واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جوان در یک نگاه- چهارشنبه بیست و سوم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه جوان با عناوین «نوبت تغییر ریل و امتیازگیری ایران است» و «دولت پس از توافق برنامه عملی ارایه کند» در شماره روز چهارشنبه بر روی پیشخوان روزنامه فروشی ها قرار گرفت.
این روزنامه با اختصاص تیتر یک به موضوع نوبت تغییر ریل و امتیازگیری ایران است، نوشت: محمدجواد لاریجانی در همین باره تأکید دارد: ما طرف مقابل مذاکره خود را خوب تعریف نکردیم و ریل گذاری مذاکرات نقاط جدی آسیب پذیری دارد. لاریجانی که سال ها به عنوان معاون وزیر خارجه کشورمان فعالیت کرده در مصاحبه با تسنیم درباره ارزیابی خود از مذاکرات هسته ای صورت گرفته در لوزان، با اشاره به اینکه مذاکرات هسته ای ایران مذاکرات کم نظیری در تاریخ دیپلماسی دنیا است و مسئله ساده ای نیست، تصریح کرد: این مذاکرات در درجه اول، مذاکراتی جنجالی و پر از سرمایه گذاری های وسیع فرامذاکره ای است که برای کشور و شاید برای جهان بسیار مهم باشد که ما در آن وارد هستیم. وی در تشریح علت دلواپسی و دغدغه خود نسبت به مذاکرات هسته ای نیز گفت: من نسبت به مذاکرات، دغدغه جدی و دلواپسی دارم. حالا کلمه دلواپسی را با انگ های مختلف به کار می برند و نوعی صفت « بد » شده است، ولی ما زبان فارسی را نباید خراب کنیم، دلواپسی کلمه قشنگی است و معانی پرظرفیتی دارد. وی در توضیح دلایل دلواپسی خود درباره مذاکرات هسته ای گفت: ما طرف مقابل مذاکره خود را خوب تعریف نکردیم و ریل گذاری مذاکرات نقاط جدی آسیب پذیری دارد. اگر طرف مذاکره ما نهایت دشمنی را داشته باشد ولی ما مذاکره را به خوبی تعریف و ریل گذاری را محکم کنیم، مانند جنگ می دانیم با چه کسی طرف هستیم، جای پای ما سفت است و با آن مقابله می کنیم اما اگر جای پای ما شل باشد و طرف هم بسیار اهل خدعه باشد، به شدت صدمه پذیر خواهیم بود.
روزنامه جوان با انتخاب عنوان دولت پس از توافق برنامه عملی ارایه کند، نوشت: دانشگاه علامه طباطبایی روز گذشته در مراسم یادبود دکتر عظیمی اقتصاد دان توسعه، جایگاه نقد برنامه های دولت و تشریح وضعیت موجود بود که محسن رنانی، بایزید مردوخی، بهروز هادی زنوز،محمد حسین شریف زادگان، فرشاد مومنی پنج اقتصاد دان از دولت خواستند تا برنامه های عملی برای برون رفت از شرایط اقتصادی ارایه کند و به نیروی انسانی و متخصص توجه ویژه داشته باشد.
رزمایش بی سابقه چین و روسیه در مدیترانه، تیتر دیگر این روزنامه است. چین و روسیه روز گذشته یک رزمایش دریایی بی سابقه را شروع کردند؛ رزمایشی که از بندر نووراسییسک روسیه در دریای سیاه شروع و در مرحله بعدی به سمت دریای مدیترانه تغییر مسیر می دهد. این برای اولین بار است که دو کشور در مدیترانه رزمایش برگزار می کنند، بی بی سی گزارش کرده این رزمایش نشان دهنده تغییر استراتژی های دو قدرت جهانی است.
روزنامه جوان با انعکاس موضوع آتش بس لرزان ریاض با یمن، نوشت: پس از نزدیک به 50 روز از حملات گسترده عربستان سعودی به یمن، سرانجام آتش بس شکننده ای برای فرار آل سعود از باتلاق یمن برقرار شد. این آتش بس درحالی است که پیشروی های اخیر نیروهای انصارالله و قبایل یمن در خاک عربستان مقامات سعودی را نگران کرده است. مقامات سعودی از زمان شروع حملات به یمن اعلام کرده بودند تنها در صورتی آتش بس اعلام می کنند که نیروهای انصارالله از همه شهرهای یمن به خصوص صنعا پایتخت این کشور عقب نشینی کنند اما ترس از گسترش پیشروی قبایل یمنی به شهرهای مرزی عربستان و پیشروی در خاک این کشور، سعودی ها را وادار کرد به آتش بس موقت تن دهند. کمیته های مردمی یمن در روزهای اخیر با حملات خمپاره ای به خاک عربستان، کنترل چند نقطه را به دست گرفتند و این آتش بس نشانه ای از تلاش آل سعود برای خروج از باتلاق یمن است. آتش بس موقت در یمن از سه شنبه شب به مدت پنج روز در این کشور برقرار شد تا شرایط برای روند مذاکرات سیاسی فراهم شود.
این روزنامه با بررسی عنوان صندلی های خالی سینما نتیجه پز روشنفکری است، نوشت: حمید گودرزی بازیگر و هنرمند سینما و تلویزیون در پاسخ به پرسشی چون ممکن است شما هم به دلیل برخی از انتخاب هایتان کنار گذاشته شوید، نگران نیستید؟ گفت: افرادی که بر اساس اعتقادات خود انتخاب هایی می کنند که به مزاج برخی خوش نمی آید کنار گذاشته می شوند. مثلاً عده ای تصمیم می گیرند با حمید گودرزی کار نکنند. خب کار نکنند الحمدلله اتفاق خاصی برای من نمی افتد. در فضایی به سر می بریم که گروه ها یا جناح های مختلف که هر کدام سلیقه خاص خودشان را دارند به جای پذیرفتن هم و گفت وگو در ارتباط با نقاط مورد اختلاف یکدیگر در حال تخریب هم هستند و هر کدام دم از دموکراسی و حقوق بشر می زنند بی آنکه خود به این مساله احترام بگذارند. خیلی وقت است که در چنین شرایطی به سر می بریم. واقعا یک فضای سیاه محدود به وجود آمده است و جالب است که همین دوستان در مورد دموکراسی صحبت می کنند. من اشاره به گروه و جناح خاصی نمی کنم یا اندیشه ای را زیر سؤال نمی برم اما افرادی که دیگری را محکوم می کنند جالب است که خود از دموکراسی حرف می زنند. واکنش ها را یواشکی نشان می دهند به گونه ای که خودتان کم کم متوجه تغییر رفتار برخی از دوستان می شوید. برخورد هایی از این دست یک شکل و یک جا از همدلی برخی به وجود می آید که شاید باندی را با هم تشکیل داده اند. در شرایط این چنینی به یکباره بازیگری برای چند سال بدون اینکه خود دلیلش را بداند کمرنگ می شود و در هیچ پروژه ای نمی تواند حضور پیدا کند. فقط این موضوع برایم جالب است همین افراد همیشه در صف اول نقد دموکراسی در شرایط مختلف در کشور حضور دارند اما خودشان حاضر به شنیدن صدای مخالف نیستند. سینما را باید مردم تعریف کنند و نمی توان به زور به آنها چیزی را که دوست ندارند تحمیل کرد. فروش فیلم ها تا حد قابل توجهی می تواند برای ما تعیین کننده باشد تا متوجه شویم مردم به چه فیلمی و چرا علاقه نشان داده اند. با پز روشنفکری، شبه روشنفکری رفتار کردن، ادا در آوردن، محدود کردن و باند بازی به جایی نخواهیم رسید و نتیجه اش سینما نرفتن مردم می شود.
گروه اطلاع رسانی**9128**9131
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]