واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاه روزنامه های اصفهان به بزرگترین رویداد فرهنگی ایران اصفهان -ایرنا- بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از آن بعنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور یاد می شود، در روزنامه های روز یکشنبه اصفهان هم مورد توجه قرار گرفت.
**اصفهان زیبا در شماره روز یکشنبه و در صفحه فرهنگ و هنر با تیتر" برویم یا نرویم ؟"
این رویداد را بررسی کرد و نوشت: باز هم همان حکایت همیشگی؛ نمایشگاه کتاب تهران افتتاح شده است. تلویزیون گزارش پخش می کند. سایتها خبر از فروش میلیاردی در دو روز اول می دهند. بعضی نهادها تور ویژه برای نمایشگاه کتاب گذاشته اند. البته همین اصفهان خودمان هم چند ماه دیگر نمایشگاه کتاب برگزار می کند. این کجا و آن کجا؟
در این میانه بعضی مشغول کنار هم گذاشتن منافع و مضرات نمایشگاه کتاب تهران هستند که نتیجه بگیرند رفتن بهتر است یا نرفتن؟ واقعیت هایی هستند که اگر بخواهید به بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران بروید، باید روشن شوند.
برای رفتن یک سری دلایل تفریحی هست مثلا اگر بن خرید دارید. اگر جایی شما را رایگان به آنجا می برد و غذا هم می دهد و حمال قدرتمند در اختیار دارید؛ چه کاری بهتر از نمایشگاه رفتن؟ یک آب و هوایی هم عوض می شود! جدای از اینها می توانید یک سری دلایل فرهیخته وار داشته باشید، مثلا یک لیست بلند بالا از کتاب های از نان شب واجب تر تهیه کرده اید که شما را مجاب می کند حتما بروید.
به شرط اینکه حالتان از شلوغی بد نشود و رنج نبرید از اینکه آدم هایی که بی هوا راه می روند، وقتی مشغول کتاب خواندن هستید به شما بخورند؛ کفش هایتان راحت است و صد البته اگر دست هایتان توان جابه جا کردن کتاب را دارند. یک وقت همه کتاب فروشی ها را گشته اید و کتاب مورد نظر را پیدا نکردید و آن کتاب مرجع است! یکی از دوستانم چون کتابی را نیافته بود؛ فکر می کرد یک کتاب نایاب بسیار ارزشمند است اما وقتی به غرفه ناشرش در نمایشگاه سر زدیم؛ آنقدر ریخته بود که توی ذوقش خورد.
همچنین به نظر میرسد دلایل خوبی دارید، اگر درصدهای تخفیف را مدنظر دارید، برنامه های جنبی، رونمایی از کتاب یا دیدار با نویسنده ها برایتان جالب است، اما آن هم ممکن است با برنامه شما به عنوان مسافر یک یا دو روزه هماهنگ نباشد. از بحث قدیمی خواندن بهتر است از خریدن می گذریم و اذعان داریم کتاب خریدن دغدغه خوبی است، اما به نظرم چون رسانه ها تهران هستند اینقدر نمایشگاه را توی بوق و کرنا می کنند. خیلی ها به مثابه پیک نیک می روند و از غرفه های خوراکی بازدید می کنند. کل شبستان را که چند بار چرخ بزنید؛ چند تا ناشر را می بینید که همه اسمشان را می دانند و بهشان اعتماد دارند؛ اینها شلوغ هستند و معلوم است چه قشری مخاطب کدامیک است: دانشگاهیان، دوستداران ادبیات، علمی ها و کامپیوتری ها و... بقیه غرفه ها کتاب های زرد می فروشند، فروشنده با صدای بلند تبلیغ می کند و کتابش را جار میزند.در نهایت اگر می خواهید بروید حتما لیست داشته باشید. در کنار اینها اگر وقت ندارید، اگر رییستان مرخصی نمی دهد، اگر اولیای تان اجازه نمی دهند بروید؛ اصلا ناراحت نباشید. کتابفروشی های سطح شهر اصفهان را و فوقش خرید اینترنتی و تلفن ناشر را که ازتان نگرفته اند.
**روزنامه نسل فردا نیز به انعکاس رویدادهای خبری از نمایشگاه کتاب تهران پرداخت و نوشت: "ساخت یک حکایت از سعدی فقط از عهده برادران کوئن برمی آید" داریوش ارجمند به نمایشگاه کتاب رفت تا در مراسم رونمایی نمایشنامه «سلطان فیل گردن: حکایتی از سعدی به روایت داریوش ارجمند» که خودش نوشته بود شرکت کند. او در این برنامه گفت: ساخت یک حکایت از سعدی فقط از عهده برادران کوئن برمی آید.
همچنین این روزنامه از عرضه 8500 کتاب دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب هم خبر داد و نوشت: سردار علی ناظری معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه گفت که نشر فاتحان با همکاری چهار مجموعه دیگر 8500 عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه کرده اند.
** روزنامه نصف جهان نیز از رخ نمایی آزادگان اصفهانی در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و نوشت: انتشارات پیام آزادگان در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب امسال دو کتاب «آوازهای ناتمام» و «سرباز کوچک امام(ره)» را به مخاطبان عرضه کرده است .
درمیان کتاب های این انتشارات دو کتاب که مربوط به آزادگان اصفهان است رخ نمایی می کند. کتاب آوازهای ناتمام خاطرات حسن کاغذی وکتاب «سرباز کوچک امام(ره)» خاطرات آزاده مهدی طحانیان از جمله این کتاب هاست.
**اصفهان امروز دیگر روزنامه اصفهانی هم با دو مطلب از نمایشگاه کتاب تهران با عنوان "کتاب های رنگی جلدی چند؟"و گفت وگو با جانمراد احمدی ناشر برگزیده سال 93 و با تیتر"140 عنوان اثر، 50 مولف و 5 بار برتری در نشر" نوشت: بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار«خواندن، گفت وگو با جهان » و با حضور ریاست جمهوری و معرفی ناشران برگزیده سال 93 کار خودش را آغاز نمود.
در بیانیه هیات داورانی که ناشران برتر را معرفی کرده اند، آمده است:« تولید تازه های کتاب در حوزه های تالیف و ترجمه برای گروه های مختلف سنی موثرترین شیوه انتقال
افکار و ترویج اندیشه ها در جهت آگاهی بخشی، آموزش و ارتقاء کیفی دانش عمومی جامعه است. ». در میان اسامی ناشران برگزیده می توان نام انتشارات دارخوین را به عنوان برگزیده بخش جنبی دید. اصفهان امروز دراین گزارش به گفت گوبا جانمراد احمدی که امتیاز و مسئولیت نشر دارخوین را در اصفهان بر عهده دارد پرداخته است.
گ/7141/ 6508
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]