واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۲۷ب.ظ)
معاون نوآوري و فناوري تجاري سازي معاونت علمي: موافقتنامه اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري با دو دانشگاه امضا شد موج - معاون نوآوري و فناوري تجاريسازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از امضا موافقتنامه بين اين معاونت و دو دانشگاه تهران و آزاد اسلامي براي اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود شيخ زينالدين معاون نوآوري و فناوري تجاريسازي معاونت علمي با اشاره به پيگيري اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري به دانشگاه پس از تصويب آييننامه آن از سوي شخص معاون علمي و فناوري رييس جمهوري اظهار کرد: بر همين اساس، با دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامي هم موافقتنامهاي براي اجراي کردن اين جايزه به امضا رسيده است.
وي ادامه داد: هدف از اعطاي اين جايزه، تشويق دانشگاهها و مراکز پژوهشي به تجاريسازي فناوريهاي توسعهيافته خود از طريق شرکتهاي دانشبنيان متشکل از اعضاي هيات علمي و پژوهشگران دانشگاهها است. اين آييننامه تلاش دارد نقش اساتيد و فارغالتحصيلان دانشگاهي که اقدام به تأسيس شرکتهاي دانشبنيان و تجاريسازي فناوري ميکنند را در دانشگاههاي کشور، برجسته و به جايگاه واقعي خود نزديکتر کند. بر همين اساس، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري معادل 5 درصد از فروش محصولات دانشبنيان تابعه دانشگاه را به صورت جايزه به آن دانشگاه، مرکز علمي يا پژوهشي پرداخت ميکند.
شيخ زينالدين با انتقاد از نگاهي که نسبت به فعاليت اساتيد و اعضاي هيئتعلمي دانشگاهها در شرکتهاي دانشبنيان وجود دارد، عنوان کرد: فعاليت اين گروه در حوزه تجاريسازي فناوري، امري جاافتاده و قابلقبول در دنيا است، با اين حال ما اصراري بر فعاليت همه اساتيد و اعضاي هيأتعلمي در اين حوزه نيستيم، بلکه معتقديم زمينه ارائه توانمندي افراد در زمينههاي مختلف بايد فراهم شود که يکي از آن بخشها نيز، انجام فعاليت در بخش تجاريسازي فناوري است. البته قرار نيست که اين کار به صورت تمام وقت صورت گيرد، بلکه اعضاي هيأتعلمي در کنار ساير اعضاي شرکتها براي ضوابط پيشبيني شده، فعاليت خواهند کرد و از طريق ميتوانند به فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي خود نيز بپردازند.
معاون نوآوري و تجاريسازي فناوري معاونت علمي، همچنين درباره ساير اهداف اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري به دانشگاهها، توضيح داد: اين جايزه زمينه ايجاد شرکتهاي زايشي از دانشگاهها نيز فراهم ميکند. يکي از معضلات حوزه مالکيت فکري، اين است که سهم کساني که در توليد محصول دانشبنيان دخيل هستند، تعريف نشده است، که اعطاي جايزه پنج درصدي از سوي معاونت علمي، ميتواند مباحث مربوط به اين موضوع را بهطور جدي مطرح کند. در حقيقت، اعطاي اين جايزه، واقعي سازي سهم دانشگاه از توليد يک محصول دانشبنيان تجاريسازي شده است.
وي با اشاره به آغاز فعاليت اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري به دانشگاهها، ابراز کرد: فعاليت اعطاي اين جايزه سال گذشته و به صورت پايلوت با 10 دانشگاه برتر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و چهار دانشگاه برتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي آغاز شد که در اين ميان، برخي از دانشگاهها، فعاليت قابل توجهي داشتند و برخي از دانشگاهها نيز کمي با آنچه که مدنظر بود فاصله دارند که با پيگيريهاي صورت گرفته، اين مراکز به زودي همه مفاد موافقتنامه را عملياتي خواهند کرد.
شيخ زينالدين از امضاي موافقتنامه اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري با دو دانشگاه ديگر خبر داد و افزود: بر همين اساس، به تازگي دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامي که مراکز معتبر علمي و آموزشي کشور محسوب ميشوند، موافقتنامهاي را با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي اعطاي جايزه تجاريسازي فناوري امضا کردهاند.
معاون نوآوري و تجاريسازي فناوري معاونت علمي در ادامه بيان کرد: معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اکنون آمادگي دارد با هر مرکز آموزشي، پژوهشي و دانشگاهي که توانايي ايجاد شرکت دانشبنيان داشته باشد و فعاليتهاي آن، در جايزه تجاريسازي فناوري، مصداق داشته باشد، قرارداد و موافقتنامه امضا کند. چرا که در حال حاضر، آييننامه اين جايزه از محدوده پايلوت خارج شده است و ميتواند به صورت گسترده، در سراسر کشور اجرايي و عملياتي شود.
وي با بيان اينکه براي اعطاي اين جايزه هيچگونه محدوديتي در مورد رشته و بخش خاصي از فناوري وجود ندارد، گفت: بايد محصولات تجاريسازي شدهاي که جايزه 5 درصد به آن تعلق ميگيرد، حتما از دل دانشگاه برآمده باشد. يعني پژوهشها و فرآيند پايهاي آن در آن مرکز انجامگرفته باشد و همچنين، اعضاي هيئتعلمي بايد 36 درصد از سهام کل شرکت را دارا باشند. در نتيجه با فروش محصول توليدشده توسط شرکتهاي زيرمجموعه دانشگاهها يا مراکز علمي و پژوهشي، ميتوانند حائز جايزه 5 درصدي از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري باشند.
براساس اين گزارش، طبق مفاد موافقتنامهاي که مابين معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامي به امضا رسيده است، اعتبار تشويقي در نظر گرفته شده براي موسسه، 5 درصد از کل فروش محصولات توليدشده در شرکتهاي برخاسته از موسسه تا سقف حداکثر 100 ميليارد ريال فروش در هر مورد در سال است و براي هر مورد تا مدت حداکثر هفت سال قابل محاسبه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]