واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون دانشگاه علمی کاربردی: خوشه های فناوری دردانشگاه علمی کاربردی توسعه می یابد زنجان - ایرنا - معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی گفت: این دانشگاه برای توسعه پژوهش در حوزه مهارت آموزی در تلاش جهت توسعه خوشه های فناوری است.
حمید راشدی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران زنجان به وجود 10 مرکز رشد یا خوشه فناوری فعال در کشور اشاره کرد و از فعالیت بیش از 60 شرکت فناوری در زیر مجموعه آنها خبر داد.
وی اظهار کرد: هم اکنون تلاش مسوولان پژوهشی و فناوری این دانشگاه بر افزایش تعداد خوشه های فناوری از 10 واحد به 50 واحد در سال جاری و به تبع آن ساماندهی 300 شرکت فناوری در سطح کشور است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی افزود:پژوهش در دانشگاه علمی کاربردی متفاوت از پژوهش در سایر دانشگاه هاست.
وی یادآورشد: هدف تاسیس این دانشگاه مهارت آموزی برای افرادی بود که بتوانند بلافاصله وارد بازار کار شوند و برای خود یا شغل جدیدی تعریف و یا نیروی انسانی سایر واحدهای تولیدی را تامین کنند.
راشدی اظهار کرد: ماموریت این دانشگاه در حوزه آموزش عالی ویژه بود و از این رو مسوولیت آن در زمینه پژوهش نیز متفاوت از سایر مراکز آموزش عالی بود و باید در حوزه پژوهش افرادی کارآفرین یا مهارت آفرین را آموزش می داد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی کشور گفت: در این دانشگاه در حوزه پژوهش باید به دنبال این بود که بتوان به خوشه های اقتصادی کمک و پارک های مهارتی را راه اندازی کرد.
وی با بیان اینکه تاکید این دانشگاه در حوزه پژوهش بر روی ایجاد استارت آپ ها، خوشه های فناوری و پارک های مهارت بنیان است، خاطرنشان کرد: در پارک های مهارتی پژوهشگاه های مهارتی اقدام به تولید فناوری می کنند و این مهارت توسط هلدینگ هایی تحت حمایت قرار می گیرند و به سمت تجاری سازی هدایت می شوند.
راشدی ادامه داد: محصولات این پارک های مهارتی و اختراعات و ابتکارات تولید شده در آن به این طریق می تواند وارد بازار شده و به جامعه هدف خود عرضه شود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی به دریافت مجوز انجام تحقیقات قابل انتشار در نشریات بین المللی برای ارتقای سطح اعضای هیات علمی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: برخلاف سایر دانشگاه ها اعضای هیات علمی دانشگاه علمی کاربردی رسالت دیگری دارند اما حداقل مجوزهای لازم برای انتشار یافته های علمی آنان در نشریات بین المللی دریافت شده است.
وی به همکاری دانشجویان و اساتید دانشگاه علمی کاربردی برای نصب و راه اندازی تجهیزات خریداری شده در سایر مراکز آموزش عالی به خواست معاون آموزشی وزیر علوم اشاره کرد و افزود: انتظار می رود آن دسته از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های نظری برای ورود به بازار کار ابتدا وارد دانشگاه علمی کاربردی شوند و دوره های مهارتی خود را در این دانشگاه سپری کنند.
راشدی تاکید کرد: در سند اشتغال استان زنجان نیز لحاظ شده است که برای اشتغال در واحدهای صنعتی و تولیدی باید فرد متقاضی دوره های فنی و مهارتی لازم را سپری کرده باشد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه این دانشگاه تا هدفگذاری انجام شده برای آن فاصله بسیاری دارد، گفت: در مقطعی این دانشگاه به سوی مسایل دیگری سوق یافت اما هم اکنون ماموریت خود را تعطیل کردن رشته هایی که در دانشگاه های نظری نیز وجود دارد قرار داده است و بر روی آموزش های پودمانی و مهارتی تاکید دارد.
وی به برنامه ریزی برای تجهیز شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه های علمی کاربردی کشور اشاره کرد و یادآورشد: برخی دانشگاه ها از کمبود تجهیزات رنج می برند و برخی دیگر نیز دارای تجهیزات بیش از نیاز هستند که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده با جابه جایی این امکانات می توان نیاز برخی مراکز را تامین کرد.
راشدی ادامه داد: برای برخی مراکز که همجوار با استان های دارای تجهیزات بالا هستند نیز امکان سرویس دهی به استان های همسایه ایجاد شده است.
3001/6085 /1539
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]