واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
مسیر پر پیچ و خم خصوصی سازی در اقتصاد ایران/ توپ چهل تیکه خصوصی سازی باز هم گل نشد
خصوصی سازی به عنوان یکی از برنامههای پیش روی اقتصاد ایران، با مسیری پر پیچ و خم روبه رو است، مسیری که با تمام سختیها باز هم از سوی صاحب نظران اقتصادی تشویق به پیمودن میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، طی سالیان اخیر آنچه که همواره مورد انتقاد اقتصاددانان کشور واقع شده مسئله "بزرگ بودن دولت" است، بزرگی که چابکی حرکت و تصمیم گیری را از دولت گرفته و همین امر بهرهوری و کارایی را در اقتصاد ایران به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
صاحب نظران اقتصادی برای خصوصی سازی مزایایی همچون افزایش بهره وری و ارزش افزوده، بهبود در کیفیت و کمیت خدمات، کاهش خرابیها ،کوچک شدن بخش دولتی و شهرداریها، جدا شدن مسائل اقتصادی و سیاسی از یکدیگر، ابزار مدیریت خودگردان، حل مشکل نگهداری و بهره برداری و کاهش سیکل معیوب و کارفرمای ضعیف توسط خصوصی سازی را تعیین کرده اند.
از طرفی آسیب شناسی اقتصاد ایران از نگاه وزیر امور اقتصاد و دارایی این گونه بوده است که "دولتی بودن اقتصاد و بزرگ بودن دولت و حجم کوچک بخش خصوصی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که اقتصاد ایران به آن دچار است."
در این میان سازمان خصوصی سازی به عنوان راس امور در اجرای اصل 44 قانون اساسی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است به ایفای نقش پرداخته و سالانه بنا بر برنامه ریزیهای صورت گرفته به واگذاری اموال دولتی میپردازد.
واگذاریهایی که بعدها با شک و شبهههایی در زمینه صحت واگذاری آن روبه رو شد و اصطلاحاتی همانند خصوصی و شبه دولتی را به فرهنگ لغت اقتصادی ایران اضافه کرد.
بر اساس این گزارش؛ حیطه ورزش نیز همانند سایر حوزههای کشور ردی از دولت را در خود دارد و دولت چتر حمایت خود را روی این حوزه گشوده و سالانه بودجههای کلانی را به "فوتبال" به عنوان سردمداران عرصه ورزش اختصاص داده و اینگونه که به نظر می رسد قصد برچیدن این چتر را نیز ندارد.
در این میان با توجه به انتقادات فراوانی که به موضوع هزینه بر بودن فوتبال برای دولت شد خروج این حوزه از زیر سایه دولت کلید خورد به گونه ای که از سال 89 تاکنون پرونده این سوژه همچنان باز است.
درواقع واگذاری تیمهای فوتبالی از دو تیم پر طرفدار تهرانی بر سر زبانها افتاد تا از این طریق تمام تیمهای دولتی حاضر در لیگهای ایران خصوصی شوند اما با این وجود این دو تیم همچنان دولت را قیم خود می بینند چرا که برگزاری مزایدههایشان با وجود تغییرات متعدد در شرایط واگذاری باز هم با موفقیت همراه نبوده است.
شکستهای پیاپی در عدم واگذاری به دلایل مختلف همچون نداشتن خریدار و یا رد صلاحیت آنها و ادامه دار شدن این داستان برای دور چهارم این ابهام را در اذهان ایجاد می کند که فارغ از درستی طریقه واگذاری، آیا اراده ای برای واگذاری این دو تیم دولتی وجود دارد و یا قدرت دستان پشت پرده از اراده واگذاری بیشتر است و اجازه این فعالیت را به کسی نمی دهند؟!
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
خریداران پرسپولیس تائید صلاحیت نشدند
برنده مزایده پرسپولیس امروز مشخص خواهد شد/ آینده استقلال در ابهام
واگذاری سرخابیها کلید خورد/ ادامه مسیر واگذاری پس از مزایده
خریداران سرخابیها باید تایید صلاحیت شوند/ برنده مزایده امروز اعلام نمیشود
متقاضیان واقعی ریسک نکنند/ احتمال پایان داستان واگذاری سرخابیها
سناریوهای وزارت ورزش در صورت عدم موفقیت واگذاری سرخابیها
سرخابیها به هیچ عنوان منحل نخواهد شد
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]