تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852461532




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شباهت سریال «شعمدونی» با «پژمان» و «ساختمان پزشکان» در چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: شباهت سریال «شعمدونی» با «پژمان» و «ساختمان پزشکان» در چیست؟ فرهنگ > تلویزیون - جام‌جم نوشت:

یک زمانی خانواده‌ها گسترده اما در کنار هم بودند؛ پدربزرگ، مادر بزرگ، عمه، خاله، دایی و... در یک خانه بزرگ یا در یک محله زندگی می‌کردند. این نوع زندگی به آنها این فرصت را می‌داد تا از احوال هم با خبر باشند، به هم سر بزنند و به نوعی در کنار هم زندگی کنند.
با رواج آپارتمان‌نشینی، تغییر فرهنگ زندگی، گرفتاری‌های شغلی، بزرگ‌شدن شهرها، معضلی به نام ترافیک و... باعث شد خانواده گسترده مفهوم خود را از دست بدهد و آدم‌ها به خلوت‌‌نشینی در گوشه آپارتمان عادت کنند و دیدارهای فامیلی را به هفته‌ای، ماهی، گاهی و سالی موکول کنند و برای این سبک زندگی بهانه و دلایل خاص خود را بیاورند.
اما دو سه سالی است که مسئولان کشور به فرموده رهبر معظم انقلاب روی موضوع خانواده و نزدیکی اعضای فامیل متمرکز شده‌اند. در این میان اما رسانه ملی و نوع رویکردش به این موضوع از دیگر نهادها پررنگ‌تر و تاثیرگذارتر است. اگر شعار توجه به خانواده و نزدیکی اعضای فامیل دو سال قبل فراگیر شد و بسیاری از سازمان‌های دولتی روی آن متمرکز شدند و شعارهایی برای آن طراحی کردند، اما این حرکت به مرور به حاشیه رفت و محوریت خود را از دست داد. اما برای صدا و سیما این موضوع همچنان در اولویت قرار دارد و مدیران و برنامه‌سازان اهمیت توجه به خانواده را از یاد نبرده‌اند برای همین است که در برنامه‌های روزانه و شبانه رادیو و تلویزیون به موضوع خانواده توجه می‌شود و در سریال‌های نمایشی هم که بیشترین مخاطب را دارد موضوع خانواده و توجه اعضای آن به یکدیگر تم و ایده اصلی سریال می‌شود.
سریال «شمعدونی» که از شبکه سه پخش می‌شود، یکی از همین آثار است که خانواده و دور هم‌نشینی‌های اعضای آن را مورد توجه قرار داده است. خانواده هوشنگ و عطا به بهانه‌‌های مختلف تقریبا هر روز در کنار هم هستند. خواهر زن هوشنگ هم هست و پدر خانم او (آقا رضا) که پیرمردی مریض احوال است در خانه هوشنگ ماندگار شده است.
دورهم‌نشینی از نوع آپارتمانی
سروش صحت پیش از این در سریال‌های چارخونه، ساختمان پزشکان و پژمان هم به موضوع در کنار هم بودن اعضای خانواده توجه کرده بود.در چارخونه اعضای یک خانواده پدر و مادر، دختران و دامادها در واحد‌های مختلف یک آپارتمان با هم زندگی می‌کردند.این سبک از زندگی در میان برخی خانواده‌‌های ایرانی مرسوم است. این خانواده‌ها معمولا خانه‌‌های قدیمی را که دورتادورش اتاق داشت به اصطلاح می‌کوبند و چند طبقه آپارتمان می‌سازند و در هر کدام از این طبقات یکی از اعضای خانواده زندگی می‌کند. در این شیوه از زندگی، هم استقلال و حریم خصوصی و شخصی افراد بیشتر حفظ می‌شود و هم این که افراد خانواده در کنار هم زندگی می‌کنند. سروش صحت در سریال چارخونه به این سبک از زندگی از زاویه طنز نگاه کرد و مخاطبان زیادی را با خود همراه ساخت.
در سریال ساختمان پزشکان هم نیما تشکر که شخصیت اصلی داستان بود در ساختمانی زندگی می‌کرد که پدر و مادرش هم در آنجا ساکن بودند.زندگی در کنار پدر و مادری که پا به سن گذاشته‌‌اند و مدام در زندگی پسرشان سرک می‌کشند برای بیشتر جوانان قابل پذیرش نیست، اما صحت در این سریال همه تلخ و شیرین‌های این نوع زندگی را در کنار هم نشان داد تا در آخر بگوید بد هم نیست بزرگ‌های خانواده کنار جوانها باشند. گاهی همین بودن، زندگی را از یکنواختی درمی‌آورد. صحت در ساختمان پزشکان با نگاه طنز خاص خود زندگی مسالمت‌آمیز خانواده شوهر و عروس را هم به تصویر کشید. با کمی گذشت و صبوری می‌توان در کنار بزرگترها زندگی کرد. گاهی دلخور شد، گاهی قهر کرد، گاهی با نیش و کنایه‌‌‌ها کنار آمد و عاقبت به این نتیجه رسید که در کنار هم زندگی کردن بهتر از این است که مثل جزیره‌‌های دور از هم هر کسی برای خودش محدوده‌ای داشته باشد و در تنهایی خود در این محدوده زندگی را سپری کند. در این سریال صحت البته به این نکته هم توجه کرد که زندگی با کهنسالان شیوه خاص خود را می‌طلبد.پدر دکتر نیما ویژگی‌‌هایی داشت که شاید آنها را در بیشتر پدر و مادرهای پیر بتوان دید؛ مثلا دریافت کرایه از پسر خود! اما از زاویه مثبت می‌شود حتی این حرکت را قابل تحسین دانست.پسر متوجه می‌شود که باید در هر شرایطی حتی در خانه پدری احساس مسئولیت کند و وقتی زندگی مشترک تشکیل داد اجاره مسکن را هم پرداخت کند.
در سریال پژمان هم این دورهم نشینی بود. خواهر، برادر و پدر پیرشان به مناسبت‌‌های مختلف در کنار هم زندگی می‌کردند و با هم رفت و آمد داشتند. در این سریال هم پدر پیر ویژگی‌هایی شبیه پدر ساختمان پزشکان داشت. عیبجویی می‌کرد و اگر لازم می‌دید پسر خود را به باد انتقاد هم می‌گرفت.
طراحی این نوع پدر در کارهای صحت شبیه کاریکاتوری است که بخش‌هایی از خصوصیات اخلاقی بزرگنمایی می‌شود تا بیشتر به چشم بیاید و آنقدر تکرار می‌شود که برای مخاطب عادی شود. در چنین شرایطی وقتی فرزندان با ویژگی‌های پدر یا مادر پا به سن گذاشته خود رو به رو می‌شوند به جای مقاومت آن را می‌پذیرند و قبول می‌کنند ‌ این سن و سال شرایط ویژه اخلاقی خود را هم دارد.
آدم‌های واقعی
و حالا در سریال شمعدونی بار دیگر اعضای خانواده در کنار هم زندگی می‌کنند. نوع شغل، آپارتمان‌نشینی، مسافت‌های طولانی و... دلیلی نمی‌شود که خانواده هوشنگ، عطا، پدر‌بزرگ و عمه از هم دوری کنند. در کنار هم زندگی کردن دردسرهای زیادی دارد؛ اختلاف سلیقه‌، سرک‌کشیدن حتی ناخواسته در کار یکدیگر، بر هم زدن سکوت و زندگی خاص شخصیتی مانند امیر( پسر هوشنگ)، پخت و پز، کم‌آوردن وقت و... اما می‌توان به خانواده احترام گذاشت و همه این اما و اگرها را نادیده گرفت و دور هم جمع شد.
دور هم‌نشینی‌ها ماجراهای زیادی را به همراه دارد که گاهی باعث کدورت و قهر و گاهی باعث شادی می‌شود. اما اعضای خانواده شمعدونی تصمیم دارند به مردم بگویند گاهی می‌توان با یک عذرخواهی و پذیرش اشتباهات خود، خوش بود و به اتفاقات به چشم طنز نگاه کرد و از در کنار هم بودن لذت برد.
همه مادرها و پدرها در تربیت فرزند خود موفق نیستند. گاهی مادری در تربیت فرزند خود کوتاهی می‌کند یا حتی آنقدر او را دوست دارد که ‌رفتار بد او را نمی‌بیند و او را به اصطلاح لوس می‌کند، اما اطرافیان، خاله و پدربزرگ و... رفتارهای زشت بچه را می‌بینند به او تذکر می‌دهند و در نهایت او را متقاعد می‌کنند که برخی کارهایش اشتباه است.
آدم‌های شمعدونی دور هم زندگی می‌کنند، آنها آدم‌های معمولی هستند. هیچ کدام داعیه متفکر و خاص بودن ندارند. تحصیلکرده هستند، اما به بدنه اجتماع و مردم عادی تعلق دارند برای همین هم طبیعی است که گاهی بین آنها حرفهای به اصطلاح عامیانه هم رد و بدل شود. از خواستگاری صحبت کنند یا نخواهند همسر عطا از برخی ماجراها سر دربیاورد. این واقعیت زندگی بیشتر آدم‌هایی است که در اطراف ما زندگی می‌کنند. اما آدم‌های شمعدونی یک حُسن دارند؛ آنها به یکدیگر تلنگر می‌زنند و مخاطب اگر این تلنگر را دریافت کرد مرز بین خوب و بد را ‌ بهتر تشخیص خواهد داد.
شمعدونی طنز است؛ طنز موقعیت. آدم‌های قصه هر کدام در شرایط ویژه قرار می‌گیرند و در آن شرایط است که واکنش منحصر به فرد خود را نشان می‌دهند و همین واکنش‌هاست که سریال را مفرح کرده است. با رفتار، کنش و واکنش آدم‌های شمعدونی قرار نیست قهقهه زد. باید موقعیت آنها را دید و گاهی به رفتار آنها لبخندی زد و خود را جای آنها گذاشت و به این فکر کرد که اگر ما جای آنها بودیم در این شرایط چه می‌کردیم؟ 5858

کلید واژه ها: تلویزیون - سازمان صدا و سیما -




چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394 - 08:24:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن