تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بالاترين درجه دانايى، تشخيص اخلاق از يكديگر و آشكار كردن اخلاق پسنديده و سركوب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815512811




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- افزایش دستمزد کارگران نشاکار در مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش دستمزد کارگران نشاکار در مازندران ساری - ایرنا - دستمزد درخواستی امسال هر کارگر مرد برای نشا در استان مازندران به رقم 70 تا 85 هزار تومان و برای هر زن 60 تا 65 هزار تومان رسیده که این قیمت ها نسبت به پارسال 15 تا 20 هزار تومان بیشتر است.


به نظر می رسد دستمزد نشاکاران برنج استان در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد زیرا که از 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری مازندران، تاکنون کمتر از 15 درصد آن نشا شده است.
افزایش حدود 15 تا 18 درصدی دستمزدها در حالی است که هنوز اوج فعالیت نشاکاری فرا نرسیده و تعداد کارگران آماده برای کار نیز بیشتر از میزان تقاضا است.
بررسی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که اکنون هر کارگری که بخواهد در خزانه برنج بوته شالی را برای نشا در شالیزار آماده کند، دستمزد 120 تا 130 هزار تومانی درخواست می کند؛ کار کردن در خزانه برنج به خاطر سختی شرایط کار گران ترین نرخ دستمزد را دارد و نشا نیز پس از آن قرار می گیرد.
کشاورزانی که مجبورند برای کار در شالیزارهای خود از کارگران روزمزد استفاده کنند، باید علاوه بر دستمزد، صبحانه، ناهار و عصرانه آنها را هم تامین نمایند.
برای نشای هر هکتار شالیزار به 15 کارگر مرد نیاز است که باید به همراه تامین صبحانه، ناهار و عصرانه حدود 15 میلیون ریال دستمزد به آنان پرداخت شود که این مبلغ دستمزد برابر با حدود 250 کیلوگرم برنج طارم با قیمت 6 هزار تومان است.
دولت سال پیش به صورت توافقی هر کیلو برنج طارم محلی را 6 هزار تومان از کشاورزان خریداری کرد.
در حال حاضر تقاضا برای به کارگیری کارگران زن نشاکار که به طور عمده از شهرهای شرقی مازندران تامین می شوند، به دلیل مناسب بودن دستمزد زیاد است.
کارگران زن با در اختیار گرفتن مکانی برای استراحت در شهرهای بابل، آمل، بابلسر و فریدونکنار هر صبح با سرکارگران محلی برای کار به مزارع اعزام می شوند.
در چهار سال اخیر کشت مکانیزه شالی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی مازندران قرار گرفته است، به طوری که هر سال نخستین نشا با دستگاه نشاکار انجام می شود.
با توجه به این که بخش عمده ای از زراعت در مازندران به کشت محصول برنج اختصاص دارد، از این رو بحث مکانیزاسیون از سال 71 در کشور و در مازندران به صورت آزمایشی آغاز شد که طی پنج سال اخیر با حمایت های دولت و ارایه تسهیلات یارانه ای و حمایتی به این بخش، حدود 25 درصد اراضی شالیزاری مازندران زیر کشت مکانیزه قرار گرفت.
عواملی نظیر سختی کار، رغبت نداشتن جوانان به این شغل، بالا بودن سن بهره برداران، هزینه بالا و نداشتن توجیه اقتصادی در کشت سنتی برنج موجب شده تا شالیکاران از ورود ماشین آلات تجهیزات مکانیزه کشت برنج استقبال کنند.
کارشناسان امر صرفه جویی در وقت، انجام به موقع عملیات کاشت، کاهش هزینه تولید، افزایش بهره وری نیروی کارگری و افزایش تولید محصول را از جمله اهداف مکانیزاسیون می دانند.
انجام کشت مکانیزه در شرایطی قابل اجراست که شرایط زمین از جمله مدیریت آبیاری و تسطیح و یکپارچه سازی انجام شده باشد.
طبق بررسی های انجام شده مصرف بذر در نشاکاری به صورت مکانیزه نسبت به سنتی از 60کیلوگرم در هکتار به 30 تا 35 کیلوگرم در هکتار می رسد که خود منجر به کاهش مصرف بذر و کاهش هزینه تولید می شود.
همچنین در روش مکانیزه بیشترین استفاده از نیروی کارگری 21 نفر روز است در حالی که در روش سنتی 95 نفر روز نیروی کارگری مورد نیاز است.
به گفته کارشناسان جهادکشاورزی، کشت مکانیزه برنج به کاهش 50 درصدی هزینه ها و افزایش 15 درصدی تولید می انجامد.
مازندران با داشتن حدود 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید یک میلیون و 50 هزار تن برنج سفید 42 درصد نیاز کشور را تامین می کند.
گزارش از: سید رضا هاشمی کرویی
6990/1899/ 2025



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن