تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830987547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- افزایش دستمزد کارگران نشاکار در مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش دستمزد کارگران نشاکار در مازندران ساری - ایرنا - دستمزد درخواستی امسال هر کارگر مرد برای نشا در استان مازندران به رقم 70 تا 85 هزار تومان و برای هر زن 60 تا 65 هزار تومان رسیده که این قیمت ها نسبت به پارسال 15 تا 20 هزار تومان بیشتر است.


به نظر می رسد دستمزد نشاکاران برنج استان در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد زیرا که از 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری مازندران، تاکنون کمتر از 15 درصد آن نشا شده است.
افزایش حدود 15 تا 18 درصدی دستمزدها در حالی است که هنوز اوج فعالیت نشاکاری فرا نرسیده و تعداد کارگران آماده برای کار نیز بیشتر از میزان تقاضا است.
بررسی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که اکنون هر کارگری که بخواهد در خزانه برنج بوته شالی را برای نشا در شالیزار آماده کند، دستمزد 120 تا 130 هزار تومانی درخواست می کند؛ کار کردن در خزانه برنج به خاطر سختی شرایط کار گران ترین نرخ دستمزد را دارد و نشا نیز پس از آن قرار می گیرد.
کشاورزانی که مجبورند برای کار در شالیزارهای خود از کارگران روزمزد استفاده کنند، باید علاوه بر دستمزد، صبحانه، ناهار و عصرانه آنها را هم تامین نمایند.
برای نشای هر هکتار شالیزار به 15 کارگر مرد نیاز است که باید به همراه تامین صبحانه، ناهار و عصرانه حدود 15 میلیون ریال دستمزد به آنان پرداخت شود که این مبلغ دستمزد برابر با حدود 250 کیلوگرم برنج طارم با قیمت 6 هزار تومان است.
دولت سال پیش به صورت توافقی هر کیلو برنج طارم محلی را 6 هزار تومان از کشاورزان خریداری کرد.
در حال حاضر تقاضا برای به کارگیری کارگران زن نشاکار که به طور عمده از شهرهای شرقی مازندران تامین می شوند، به دلیل مناسب بودن دستمزد زیاد است.
کارگران زن با در اختیار گرفتن مکانی برای استراحت در شهرهای بابل، آمل، بابلسر و فریدونکنار هر صبح با سرکارگران محلی برای کار به مزارع اعزام می شوند.
در چهار سال اخیر کشت مکانیزه شالی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی مازندران قرار گرفته است، به طوری که هر سال نخستین نشا با دستگاه نشاکار انجام می شود.
با توجه به این که بخش عمده ای از زراعت در مازندران به کشت محصول برنج اختصاص دارد، از این رو بحث مکانیزاسیون از سال 71 در کشور و در مازندران به صورت آزمایشی آغاز شد که طی پنج سال اخیر با حمایت های دولت و ارایه تسهیلات یارانه ای و حمایتی به این بخش، حدود 25 درصد اراضی شالیزاری مازندران زیر کشت مکانیزه قرار گرفت.
عواملی نظیر سختی کار، رغبت نداشتن جوانان به این شغل، بالا بودن سن بهره برداران، هزینه بالا و نداشتن توجیه اقتصادی در کشت سنتی برنج موجب شده تا شالیکاران از ورود ماشین آلات تجهیزات مکانیزه کشت برنج استقبال کنند.
کارشناسان امر صرفه جویی در وقت، انجام به موقع عملیات کاشت، کاهش هزینه تولید، افزایش بهره وری نیروی کارگری و افزایش تولید محصول را از جمله اهداف مکانیزاسیون می دانند.
انجام کشت مکانیزه در شرایطی قابل اجراست که شرایط زمین از جمله مدیریت آبیاری و تسطیح و یکپارچه سازی انجام شده باشد.
طبق بررسی های انجام شده مصرف بذر در نشاکاری به صورت مکانیزه نسبت به سنتی از 60کیلوگرم در هکتار به 30 تا 35 کیلوگرم در هکتار می رسد که خود منجر به کاهش مصرف بذر و کاهش هزینه تولید می شود.
همچنین در روش مکانیزه بیشترین استفاده از نیروی کارگری 21 نفر روز است در حالی که در روش سنتی 95 نفر روز نیروی کارگری مورد نیاز است.
به گفته کارشناسان جهادکشاورزی، کشت مکانیزه برنج به کاهش 50 درصدی هزینه ها و افزایش 15 درصدی تولید می انجامد.
مازندران با داشتن حدود 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید یک میلیون و 50 هزار تن برنج سفید 42 درصد نیاز کشور را تامین می کند.
گزارش از: سید رضا هاشمی کرویی
6990/1899/ 2025



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن