واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کوتاه از موسیقی؛ معاون هنری وزیر ارشاد در کنسرت داریوش طلایی تهران-ایرنا - علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تماشای کنسرت داریوش طلایی با عنوان بداهه نوازی در موسیقی دستگاهی ایران نشست.
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، چنانچه انتظار می رفت؛ کنسرت های داریوش طلایی که پس از 15 سال در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران به صحنه رفت، با استقبال چشمگیر علاقمندان به این هنرمند برگزار شد و هنرمند جوان حسین همتی نوازنده تنبک در این برنامه داریوش طلایی را همراهی کرد.
همچنین علی مرادخانی و جمع قابل توجهی از هنرمندان و شخصیت های برجسته فرهنگی و هنری از جمله ارشد طهماسبی، محمود فرهمند، فرخ مظهری، شهرام ناظری، الهی قمشه ای، علی بیانی، بهروز همتی، ساسان فاطمی، فرید خرمند و هومان اسعدی شاهد اجرای داریوش طلایی بودند.
به گزارش معاونت هنری وزارت ارشاد، مرادخانی در پایان این اجرا و در دیدار با داریوش طلایی ضمن قدردانی از این هنرمند خطاب به وی اظهار کرد: شاهد یک کنسرت خوب و مفید بودیم. در واقع اجرای شما را در بهار سال 1394 به فال نیک می گیریم و امیدواریم شاهد برگزاری چنین برنامه های مفید و تاثیرگذاری در همه بخش ها باشیم.
وی افزود: این کنسرت می تواند الگوی بسیار خوبی برای جوانان علاقمند به موسیقی باشد و راه های تازه ای در نوازندگی موسیقی سنتی و اصیل ایرانی را به جوانان بشناساند.
داریوش طلایی که هدف خود از اجرای این کنسرت ها را معرفی دستگاه ها و آوازهای موسیقی ایرانی برای علاقمندان به این گونه موسیقی دانسته، تصمیم دارد برنامه بداهه نوازی در موسیقی دستگاهی ایران را به صورت مستمر تا پایان سال جاری در فرهنگسرای نیاوران برگزار کند.
** یادمان حسین منزوی در نیاوران
آیین گرامیداشت یازدهمین سالگرد کوچ شاعر عشق، غزل سرای معاصر حسین منزوی و رونمایی از کتاب از عشق تا عشق در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
در این آیین که روز سه شنبه 15 اردیبهشت از ساعت 16:30 برگزار می شود علاوه بر شعرخوانی و اجرای موسیقی با حضور اعضای خانواده منزوی و دوستان این شاعر بزرگ از کتاب از عشق تا عشق رونمایی می شود.
کتاب از عشق تا عشق در بردارنده گفت و گوی بلند ابراهیم اسماعیلی اراضی با شاعر است که به همت انتشارات فصل پنجم منتشر شده و در نمایشگاه کتاب امسال عرضه خواهد شد.
در بخش مجموعه عکس ها که در بخش پایانی کتاب به صورت گلاسه-رنگی آمده نیز 40 قطعه از عکس هایی که اسماعیلی از استادش گرفته پیش روی مخاطبان است.
حسین منزوی که به عقیده بسیاری از صاحب نظران یکی از بزرگ ترین غزل سرایان معاصر است؛ 16 اردیبهشت 1383 پس از گذراندن 58 بهار به دلیل بیماری قلبی – ریوی از سرای خاکی پر کشید.
از آثار وی می توان به با عشق در حوالی فاجعه، این ترک پارسی گوی، از شوکران و شکر، با سیاوش از آتش، از ترمه و تغزل، از کهربا و کافور، با عشق تاب می آورم، سپید و آزاد سروده شده و به همین سادگی اشاره کرد.
** تالار وحدت میزبان گروه مهراوه
گروه موسیقی مهراوه به سرپرستی شهرام رضایی 27 اردیبهشت ماه در تالار وحدت برنامه اجرا می کند.
گروه موسیقی مهراوه این کنسرت را از ساعت 30/21 روز 27 اردیبهشت به خوانندگی جاوید عسگری و رضا نظری در دو بخش کردی و فارسی کنسرت برگزار می کند.
در بخش فارسی این برنامه چهار تصنیف غم خمار عاشقان با شعر ابتهاج، وطن با شعری از رهی معیری، دلربایی و خوش خرامان از مولانا، چهارمضراب و دو قطعه ساز و آوازی اجرا خواهد شد.
در بخش کردی نیز پنج تصنیف، یک قطعه آوازی و یک قطعه بی کلام برای مخاطبان به اجرا در می آید که از آن جمله می توان به کلنجه، قصه عشق، شان به شانو شیته گیان اشاره کرد.
در این کنسرت بهمن فریادرس(کمانچه و آهنگساز و تنظیم کننده قطعات کردی)، امین حیدری(عود و آهنگساز)، شهرام رضایی(دف و سرپرست گروه)، مهدی سیادت(سنتور)، حمیدقنبری(تنبک)، حسن مکانیکی(نی)، صابر سوری(عود)، قاسم رحیم زاده(تار)، مهنا کاشانی(قیچک)، مهرداد مسعودی فرید(کمانچه) و رامین ملکی(دهل) گروه موسیقی مهراو» را همراهی می کنند.
** زنگاهنگ منتشر شد
آلبوم زنگاهنگ برای نخستین بار شامل زنگ های ایرانی تلفن همراه از سوی موسسه فرهنگی هنری سپیدار موسیقی منتشر شد.
این آلبوم به ابتکار موسسه فرهنگی هنری سپیدار موسیقی با آهنگسازی و نوازندگی ابوسعید مرضایی به علاقه مندان موسیقی ایرانی و دارندگان تلفن همراه، ارائه شده است.
این آلبوم برای زنگ تلفن همراه طراحی شده تا از این پس علاقه مندان به سازهای موسیقی سنتی و موسیقی کلاسیک ایرانی بتوانند آن را روی تلفن های همراه داشته باشند و در صورت تمایل برای زنگ موبایل خویش انتخاب کنند.
این قطعات موسیقی در مدت زمان 45 ثانیه ضبط شده اند که همان مدت زمانی است که تلفن همراه در صورت تماس به صدا در خواهد آمد.
این آلبوم به علاقه مندان رینگتون این امکان را داده است که با یک خرید آسان و سریع مجموعه ای ارزشمند و شنیدنی را در تلفن همراه خود داشته باشند. این آلبوم برای اولین بار در ایران موسیقی اصیل سنتی را با دنیای دیجیتال تلفیق کرده است.
نخستین آلبوم زنگاهنگ با ساز سه تار نواخته شده است و در 12 نواخت، تمام 12 بخش دستگاهی موسیقی ایرانی را در بر می گیرد.
پیشتر از ابوسعید مرضایی، آلبوم های خنیاگران، بی صدف دردانه باش و خاک منتشر شده است.
فراهنگ**9252**1027
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]