واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگردان هندی: زبان سینمای ایران در ارتباط گیری با مخاطب جهانی موفق است تهران - ایرنا - کارگردان هندی شرکت کننده در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر، برقراری رابطه دو سویه میان فیلم و مخاطبان را رمز بقا و جریان سازی هنر هفتم در جهان دانست و تصریح کرد زبان سینمای ایران در ارتباط گیری با مخاطبان جهانی موفق است.

ریچی مهتا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا با تاکید بر این مساله که سینمای هندوستان به شدت درگیر تولیدات گیشه و تجاری است و همین عامل باعث شده تا قدرت این سینما در عرصه جهانی کمتر مطرح شود گفت: این درست است که بالیوود یکی از قطب های بزرگ سینمای جهان به شمار می رود اما این موفقیت، تنها در بخش سینمای بدنه و گیشه است و کمتر می توان درخشش آثار بالیوودی را در جشنواره های بین المللی رصد کرد.
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از 5 اردیبهشت در پردیس سینمایی ملت آغاز و تا 12 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
در این دوره از جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت ( فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های کشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه رقابت می کنند.
وی ادامه داد: آثار تولیدی در بدنه بالیوود به شدت تحت فرهنگ مردمان کشور پهنار و پرجمعیت هندوستان است و با تمرکز بر این مخاطبان کمتر تلاش کرده تا دامنه زبان سینمایی خود را در سطح جهانی مطرح کند و هر بار که برای این مهم گام برداشته نیز باعث شده تا اثر تولید شده به شکل کامل از چارچوب و قوانین فرهنگ سینمای هندوستان فاصله بگیرد.
مهتا زبان تصویر جاری در هنر سینما را یکی از فراگیرترین زبان ها برای برقراری ارتباط با عموم مخاطبان در سراسر جهان ارزیابی کرد و گفت: اما این زبان زمانی می تواند در کسب رضایت مخاطبان غیربومی موفق باشد که با فرهنگ جهانی و دغدغه های جهانی به روایت تصویری خود در اثر سینمایی بپردازد و مادامی که آثار سینمایی منحصرا بر فرهنگ و آداب یک کشور متمرکز باشد در مواجهه با مخاطبان جهانی ناآشنا با آن فرهنگ توفیقی به دست نخواهد آورد.
این کارگردان هندوستانی با اشاره به توفیقات متعدد سینمای ایران در جشنواره های بین المللی گفت: نکته مهم و ارزشمند تولیدات سینمای ایران آن است که محصولاتی که در داخل کشور شما با موفقیت و رضایت مخاطبان اکران می شوند در جشنواره های بین المللی نیز می درخشند که این اثبات کننده این مهم است که زبان سینمای ایران در ارتباط گیری با مخاطبان جهانی موفق است.
وی سینمای اجتماعی ایران را یکی از موفق ترین گونه های خود در جهان برشمرد و افزود: روایت داستان ها، توالی تصاویر، شخصیت پردازی و دغدغه مندی کاراکترهای آثار سینمای ایرانی با نیازها و مطالبات عموم مخاطبان جهان خوانش دارد و در حقیقت نگاه سینمای ایران در تولید آثار، بیان دغدغه ها و نیازهای جهانشمول عموم مردم است و صرفا بر فرهنگ و نگاه مخاطبان ایرانی متمرکز نیست.
مهتا که با فیلم سیزارتا در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر حضور دارد با اشاره به داستان این فیلم که درباره یکی از معضلات بزرگ کشور هندوستان به عنوان قاچاق انسان است یادآور شد: داستان فیلم من برگرفته شده از یکی از حوادث واقعی است و تنها با ساختن این فیلم تلاش کردم تا از بُعد اجتماعی به بیان بخشی از مشکلات کشورم و مردمان آن نزدیک شوم و تا حدودی تلاش کنم تا از سینمای ملودرام و آشنای هندوستان فاصله بگیرم.
فراهنگ**9266**1601**
11/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]