واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگردان خارجی: قاچاق انسان بزرگ ترین مشکل هندوستان است تهران - ایرنا - کارگردان فیلم سینمایی سیزارتا از هندوستان و شرکت کننده در بخش بین الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: قاچاق انسان بزرگ ترین و جدی ترین مشکل هندوستان است که در آینده بیشتر بروز می دهد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست رسانه ای و نقد و بررسی فیلم سینمایی سیزارتا تولید مشترک هندوستان و کانادا پس از اکران این اثر در بخش سینمای سعادت سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر با حضور ریچی مهتا کارگردان این فیلم برگزار شد.
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از 5 ادریبهشت برای نخستین بار به صورت مستقل از بخش ملی (که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد) در پردیس سینمایی ملت آغاز شده و تا 12 ادریبهشت ادامه دارد.
در این جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت (فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های کشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه رقابت می کنند.
مهتا در این نشست داستان فیلم سیزارتا را بر اساس واقعیت عنوان و اظهار کرد: سوار تاکسی بودم که راننده داستان زندگی اش را برایم تعریف کرد و گفت که پسرش را یکسال پیش به ایالت پنچاب فرستاده و فکر می کند که او در آنجا دزدیده شده است.
وی افزود: پدر آن کودک به خاطر نیاز به پول نتوانسته بود کارش را رها کرده و به دنبال پسر خود برود.
کارگردان فیلم سیزارتا ادامه داد: براساس این داستان کودکان، انتخابی در زندگی خود ندارند و وقتی دزدیده می شوند در آن شرایط هم بزرگ می شوند و به همین دلیل ما کودکان خیابانی بسیاری در هند داریم.
وی دلیل پایان تلخ فیلم سیزارتا را تاثیر بیشتر آن عنوان کرد گفت: داستان این فیلم واقعی است و اگر کودک پیدا می شد کمترین تاثیر را بر مخاطب می گذاشت؛ نمی خواستم نشان دهم که پدر با پیدا کردن فرزندش خوشبخت می شود.
وی درباره وضعیت سینمای هندوستان اظهار کرد: سینمای تجاری از نظر اقتصادی بر سینمای هنری غلبه دارد و هندوستان هم از این قاعده مستثنی نیست، اما جنبش عظیمی مقابل فیلم های تجاری به وجود آمده و در این زمینه فیلم های جالب توجهی ساخته شده است.
مهتا خاطر نشان کرد: هر چند فیلم سیزارتا را برای جشنواره نساخته ام، اما از چنین جشنواره هایی استقبال می کنم و هدفم ساخت فیلمی جذاب است.
کارگردان فیلم سیزارتا با بیان اینکه در این فیلم فقر را نشان نداده است، افزود: فقیر فردی است که در خیابان زندگی می کند و فقر در پس زمینه فیلم مشاهده می شود؛ خانه ای که در آن کودکان در عین فقیر بدون با یکدیگر بازی می کنند گرم است.
وی با تاکید بر اهمیت تم داستان در سینمایی هندوستان، ادامه داد: در این کشور فیلم ها را ملودرام می سازند و بر این اساس از بازیگران خواستم ساده بازی کنند.
مهتا، تاریک و روشن شدن فیلم سیزارتا در بخش های مختلف را عمدی عنوان و اضافه کرد: مدیر فیلم برداری فیلم عملکرد بسیار مطلوبی داشت و توانست رنگارنگی هنر را به خوبی به نمایش بگذارد.
فیلم سیزارتا به کارگردانی ریچی مهتا تولید مشترک سال 2013 هند و کانادا است. نخستین فیلم این کارگردان با عنوان «Amal» سال 2008 نامزد دریافت جوایز بهترین فیلم و کارگردان از جوایز جینی در کانادا بود و دومین فیلم بلند داستانی اش نخستین بار سال 2013 در بخش روزهای ونیز هفتادمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و بعدها در بخش سینمای معاصر جهان جشنواره فیلم تورنتو و همچنین جشنواره های لندن، هنک کنگ، دالاس، سیاتل، سیدنی، وین و فرایبورگ نشان داده شد.
سیزارتا که در سال 2014 در جشنواره فیلم پکن برنده جایزه تیانتیان بهترین فیلم شد، درباره خانواده فقیری در دهلی است که سیزارتا پسر 12 ساله خود را برای کاری به شهری در حدود 200 مایلی شمال پایتخت می فرستد.
ماهندرا پدر خانواده که کارش تعمیر زیپ لباس است، هر روز تنها حدود چهار دلار درآمد دارد و این پول آنقدر کم است که کفاف زندگی او، همسرش سومان دختر جوانش پینکی و سیزارتا را نمی دهد. یک ماه بعد وقتی قرار است سیزارتا از دیوالی به خانه بازگردد، ماهندرا خبردار می شود که پسرش دو هفته قبل از آن از محل کارش فرار کرده است. ماهندرا پی می برد که شاید غیبت سیزارتا کار قاچاقچیان کودک باشد. اینجاست که سفری ادیسه وار آغاز می شود.
ماهندرا بی آنکه منبعی در اختیار داشته باشد یا کسی را بشناسد، در جستجوی سیزارتا سراسر هند را زیر پا می گذارد با این امید که هر کس او را با خود برده است، بی آنکه آزاری رسانده باشد، او را به خانه برگرداند.
فراهنگ**7537**1601**
11/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]