واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جلال مقامي: براي پيشرفت دوبله راه را براي جوانان باز كنيد
جلال مقامي دوبلور و مدير دوبلاژ وطني اواخر پاييز سال قبل به دليل ناراحتي حنجره و ايجاد مشكل در تكلم مدتي را در بيمارستان به سر برد.
نویسنده : حامد مظفري
جلال مقامي دوبلور و مدير دوبلاژ وطني اواخر پاييز سال قبل به دليل ناراحتي حنجره و ايجاد مشكل در تكلم مدتي را در بيمارستان به سر برد.
او بعد از مرخص شدن از بيمارستان نيز مدتي را در استراحت مطلق گذراند تا بازيابي جسمي لازم برايش فراهم شود. مقامي كه بعد از گذشت دو دهه همچنان بخش عمده شهرتش را مرهون اجراي متفاوتش در برنامه «ديدنيها»ست، درباره اوضاع و احوال روزهاي اخيرش به سينماژورنال ميگويد: اوضاع جسميام خيلي بهتر از قبل شده است اما هنوز نميتوانم كار سخت و جدي انجام دهم. پزشكان گفتهاند بايد مراقبت بيشتري از خودم داشته باشم و براي همين من نيز جز كارهاي روزمره، كار ديگري انجام نميدهم.
جلال مقامي با اشاره به دوران بستري بودنش در بيمارستان بيان ميدارد: من هيچ توقعي از كسي ندارم اما به جز قائممقام دوبلاژ جام جم از مديران شخص ديگري به عيادتم نيامد. البته در ميان دوستان خودم چهرههايي چون بهرام زند بودند كه مرتب به من سر ميزدند. آنها هم كه نيامدند نيز احتمالاً درگيريهاي خاص خود را داشتهاند.
اين پيشكسوت عرصه دوبله كه در مهرشهر كرج زندگي ميكند درباره اينكه آيا اين روزها كه بيشتر در خانه است برنامههاي تلويزيون و بهخصوص سريالها و فيلمهاي دوبله شده را رصد ميكند يا نه اظهار ميدارد: خيلي كم تلويزيون ميبينم و آن هم شبكههاي مستند و ورزش. هيچ توجهي هم به دوبله سريالها يا فيلمها ندارم.
وقتي از جلال مقامي در اين باره ميپرسيم كه آيا در ميان آثار مستندي كه در شبكه مستند ميبيند صداي نريتور يا راوي بهخصوصي جذبش كرده است، ميگويد: خوشبختانه صداهاي خيلي از تازهكارها از ما قديميها هم بهتر است. ما در گذشته داوود نماينده را به عنوان نريتور آثار مستند داشتيم ولي خوشبختانه اين روزها جواناني داريم كه از امثال من و او هم بهترند. وي ادامه ميدهد: اينكه كسي پيشكسوت است دليلي بر آن نيست كه هيچكس را ياراي رقابت با او نيست. نميشود گفت فلان كس چون ۴۰ سال است در اين كار است ديگر كسي نميتواند از او بهتر باشد. كلي جوان خوب داريم كه راه ما را به درستي ادامه ميدهند.
اين دوبلور پيشكسوت با بيان اينكه براي پيشرفت در دوبله بايد راه را براي جوانترها باز كرد، ميافزايد: در همه رشتهها جوانان تازهنفس از راه رسيدهاند و كيفيت بالايي از خود ارائه دادهاند. به خصوص در گويندگي آثار مستند كه به نظرم بايد به اندازه فن بيان بر زبان انگليسي هم مسلط بود. در كنار آن براي گويندگي مستندهاي مختلف آشنايي نسبي با مقولاتي چون جامعهشناسي، مردمشناسي، جانورشناسي و جنگلشناسي هم اهميت دارد.
جلال مقامي كه مدتي قبل از بيماري در راديوي كرج به گويندگي مشغول بود درباره اينكه آيا قصد بازگشت به كار راديويي را ندارد به سينماژورنال ميگويد: در شرايط فعلي پزشكان تأكيد كردهاند كه سراغ گويندگي نروم. انشاءالله اگر بهبود كامل پيدا كردم باز هم كار گويندگي و دوبله را ادامه ميدهم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]