تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 21 مرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810532032




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي به سيره معنوي جوادالائمه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱:۱۸ق.ظ)
قدس: نگاهي به سيره معنوي جوادالائمه موج -
به گزارش خبرگزاري موج، نگاهي به سيره معنوي جوادالائمه»عنوان يادداشت روز روزنامه جمهوري اسلامي است که در آن مي خوانيد؛
امام جواد (ع) در عرصه دعا و عبادت چنان تلاش ميکرد که در عصر خود برترين چهره عابدان و مناجات کنندگان به شمار مي رفت.
القاب مبارک حضرتش بيانگر اين خصلت شايسته اوست. ايشان نه تنها خود در عرصه عبادت و عرفان پيشتاز بود، بلکه با استفاده از موقعيتهاي ويژه عصر خود، مردم را به راز و نياز و تقويت پيوند با سرچشمه هستي و مبدأ کمالات ترغيب و تشويش ميکرد.
آثار و برکات راز و نياز
از منظر عرفاني راز و نياز امام نهم(ع)، با خداوند آثار و برکات فراواني براي بندگان خدا وجود دارد. نخست رفع بلا و فتنه؛ ايشان مي فرمايند: ‏«به وسيله دعا بلاها دفع مي شود.» و نيز آرامش دل آنچنان که آن حضرت(ع) مي فرمايند: «اعتماد به خدا بهاي هر چيز گرانبهاست و نردباني به سوي هر بلندايي و ترقي.»
کسب رضوان الهي نيز در نگاه جوادالائمه(ع) از آثار دعا و راز و نياز و ‏ رسيدن به مقامات عالي معنوي و کسب رضوان الهي است، آنچنان که مي فرمايند: سه خصلت بنده را به رضوان الهي مي‏رساند: بسيار توبه و انابه کردن و با خداوند راز و نياز نمودن، خوشخويي و صدقه.»
همچنين است آقايي و سروري که ايشان در اين باره فرموده اند: «آقايي و بزرگواري راستين و کامل براي انسانهاي پرهيزگار و با تقواست.»
از ديگر آثاري که آن حضرت (ع) براي دعا و مناجات برشمرده اند؛ جلب رحمت خداوند است، به عبارت بهتر انسان مي‏تواند با ترحم به ديگران خود را در معرض وزش نسيم رحمت الهي قرار دهد. ايشان فرموده اند: «رحمت خداوند با ترحم به ديگران به دست مي ‏آيد».
و نيز جلب محبت مردم، از ديدگاه امام نهم (ع) نه تنها بهترين راه ارتباط با خداوند، داشتن دلي پاک و قلبي سليم است، بلکه انسان در اثر عبادت و دعا مورد محبت قلبي مردم نيز قرار مي‏گيرد. آن حضرت (ع) در اين مورد فرمودند: «سه چيز محبت و دوستي مردم را جلب مي‏کند: انصاف در رفتار عمومي با مردم، رعايت مساوات و برابري در مشکلات و گرفتاري هاي مردم، برگشت به قلب سليم و داشتن دلي پاک.»
سيره عبادي جوادالائمه (ع)
يکي از درخشان‏ترين فرازهاي زندگي آن بزرگوار رفتارهاي معنوي آن حضرت در رابطه با نماز و دعا و عبادت است؛ حسن بن الياس خزاز مي‏گويد: امام نهم (ع) در هر ماه جديدي که داخل مي‏شد در اول هر ماه دو رکعت نماز به جا مي آورد که در رکعت اول پس از حمد سي مرتبه سوره توحيد (به اندازه روزهاي يک ماه) و در رکعت دوم سي مرتبه سوره قدر را پس از حمد مي ‏خواند و به اندازه توانش صدقه مي‏داد و بدين ترتيب سلامتي يک ماه خود را تضمين مي ‏نمود.
دعا کردن در سيره اهل بيت‏ عليهم السلام آداب و شرايطي دارد که در صورت رعايت آنها مي ‏توان به استجابت دعا اميدوار بود. از جمله آداب دعا بلند کردن دستها و اصرار و الحاح در طلب حاجت است. قاسم بن حسين نيشابوري که در مراسم حج در کنار امام جواد(ع) حضور داشته چگونگي دعاي آن حضرت (ع) را اين گونه گزارش مي ‏کند: امام نهم (ع) وقتي در موقف عرفات دعا مي کرد دستان مبارک خود را کاملاً به سوي آسمان بلند کرده و با خداوند راز و نياز مي نمود. اين حالت را آن قدر ادامه داد تا زمان کوچ از عرفات به مشعر فرا رسيد. من کسي را نديدم که اين اندازه در دعا و راز و نياز مقاومت و توانايي داشته باشد.
توجه به خدا در کارها
امام نهم (ع) در مورد استخاره فرمودند: «من هر گاه در يک کار بزرگ مهم بخواهم استخاره کنم. اين دعا را مي‏خوانم: اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُکَ بِأَنَّکَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَ الشَّهَادَه إِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ کَذَا وَ کَذَا خَيْرٌ لِي فَخِرْهُ لِي وَ يَسِّرْهُ وَ إِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ شَرٌّ لِي فِي دِينِي وَ دُنْيَايَ وَ آخِرَتِي فَاصْرِفْهُ عَنِّي إِلَي مَا هُوَ خَيْرٌ لِي وَ رَضِّنِي فِي ذَلِکَ بِقَضَائِکَ فَإِنَّکَ تَعْلَمُ وَ لا أَعْلَمُ وَ تَقْدِرُ وَ لا أَقْدِرُ وَ تَقْضِي وَ لا أَقْضِي إِنَّکَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ
خدايا! از درگاه تو در خواست مي ‏کنم، زيرا تو داناي نهان و آشکاري؛ اگر اين عمل براي من خير است در آن براي من خير و برکت قرار ده و انجامش را سهل و آسان گردان و اگر مي ‏داني که اين عمل براي دين و دنيا و آخرت من بد و مضر است، آن را از من برگردان و مرا به سوي آنچه خير و صلاحم در آن است راهنمايي کن! و در اين باره مرا به قضا و حکم خودت راضي گردان. البته که تو مي ‏داني و من نمي ‏دانم و تو توانايي داري و من قدرت ندارم و تو حکم مي ‏کني، اما من حکمي ندارم. به يقين که تو دانا و آگاه غيب و نهاني!»

نويسنده: عبدالکريم پاک نيا تبريزي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن