واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشست رسانه ای فیلم سینمایی آرمان شهر؛ آرمان شهر، آغازگر تولید مشترک فیلم در خاورمیانه تهران - ایرنا - تهیه کننده فیلم سینمایی آرمان شهر (Utopia) این فیلم را نخستین تولید مشترک ایران، افغانستان و اسکاتلند خواند و گفت: این فیلم می تواند آغازی بر تولید مشترک بین کشور های همسایه و خاورمیانه باشد که از فرهنگ مشترکی بهره می برند.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست رسانه ای و نقد و بررسی فیلم سینمایی آرمانشهر شامگاه امروز (دوشنبه) پس از اکران این فیلم در بخش بین الملل سی و سومین جنواره فیلم فجر با حضور محسن علی اکبری تهیه کننده، حسن ناظر کارگردان، بازیگران این اثر و مایکل رینس منتقد آلمانی برگزار شد.
تهیه کننده فیلم آرمان شهر با بیان اینکه فیلمنامه اساس فیلم است، گفت: امیر آقایی یک سال برای این فیلمنامه تلاش کرد؛ تطبیق فیلم و فیلمنامه با توجه به امکانات سخت بود.
علی اکبری افزود: سوژه این فیلم در ایران کمتر کار شده و قابلیت بین المللی شدن دارد. فیلم برداری این اثر کاملا خارج از ایران بود و این موضوع تامین سرمایه از داخل کشور را دشوار کرد.
وی با بیان اینکه هزینه های این فیلم توسط افرادی از اسکاتلند و افغانستان پرداخت شده ، ادامه داد: این فیلم به صورت مستقل و خصوصی ساخته شد و برای آن از وام و کمک های موسسه فارابی استفاده نکردیم.
منتقد آلمانی نیز با بیان اینکه فیلم آرمان شهر پسندیده است، گفت: در این فیلم صحنه های متفاوتی درباره فرهنگ و مذهب مشاهده کردم و داستان فیلم نیز به خوبی نوشته شده بود و روند خوبی را طی می کرد.
مایکل رینس افزود: این فیلم آغاز متفاوتی داشت و به مسائل جدیدی اشاره می کرد؛ پر از چالش بود و بسیار خوب ساخته شده بود.
همچنین کارگردان فیلم آرمان شهر در پاسخ به پرسش منتقد آلمانی درباره فیلم نامه فیلم گفت: داستان این فیلم بسیار پیچیده بود تا به مرحله تدوین برسد. ما می خواستیم مطمئن شویم که داستان واقعی را به بیننده ارائه می دهیم.
وی با بیان اینکه داستان این فیلم 60 تا 70 درصد دگرگون شده است، افزود: بی نظمی هایی در داستان فیلم وجود داشت که نمی شد به بیننده ارایه داد، از این رو تصمیم گرفتیم تمام صحنه های داستان را فیلم برداری کنیم و پس از آن برخی صحنه ها را تدوین کردیم.
کارگردان فیلم آرمان شهر درباره شرایط تولید فیلم در خارج از کشور گفت: فیلم نخستم با نام همه گناه کاریم را در ایران ساختم و موقعیت مکانی ساخت فیلم برایم تفاوت ندارد؛ ضمن اینکه در خارج از ایران زندگی می کنم و به سفر کردن عادت دارم.
ناظر درباره دشواری های تامین منابع مالی فیلم مشترک که تمامی آن توسط کشور دیگری صورت گرفته است، گفت: پیش از شروع کار کتابی تهیه کردم که یکی از مشکلات ما انتخاب بازیگر بود.
وی با بیان اینکه این فیلم برای جشنواره آماده شده است، افزود: هدف ما معرفی فیلم در جشنواره و بازگردادن سود این اثر بود، از این رو باید بهترین بازیگر را انتخاب می کردیم تا بتوانیم به هدف خود برسیم.
کارگردان آرمان شهر با بیان اینکه برای انتخاب لوکیشن فیلم به افغانستان رفته است، گفت: لوکیشن ها را در آلمان بررسی کردم و پس از بررسی، برای فیلم برداری در افغانستان چراغ سبز گرفتیم. در این فیلم از 40 یا 50 ملیت کمک گرفته شده است.
در ادامه این نشست، مارایس ذکریا بازیگر افغانی فیلم آرمان شهر ایفای نقش در این اثر را نخستین تجربه اش عنوان کرد و افزود: پیشتر تجربه تهیه کنندگی دو کار را داشتم و از طریق یکی از دوستانم در پاریس با کارگردان فیلم آشنا شدم و یکدیگر را در افغانستان ملاقات کردیم.
ناندی سمشدری بازیگر هندی این فیلم نیز با بیان اینکه با سینمای ایران آشنا است، گفت: با کاگردان فیلم آرمان شهر در هندوستان آشنا شدم؛ فیلم های ایرانی بسیار خوب و ساده ساخته می شود.
همچنین راک کریستوفر بازیگر آلمانی این فیلم اظهار کرد: با ناظر کارگردان آرمان شهر در گذشته همکاری داشتم و چالش زیادی در این فیلم نداشتم و از ایفای نقش در آن لذت بردم.
آرمان شهر (اتوپیا) تنها فیلم خارجی جشنواره بین المللی فیلم فجر که نویسنده ایرانی دارد، در اسکاتلند، انگلیس، افغانستان، پاکستان و هند روایت می شود و داستانی کاملا غیر ایرانی دارد.
داستان این فیلم درباره جنگ است و زنی که در آستانه ۴۲ سالگی می خواهد مادر شود و به رغم تمام مسائل اجتماعی، اعتقادی و خانوادگی برای خواسته اش تلاش می کند.
بخش بین المللی سی و سومین جشنواره فیلم فجر از شنبه شب برای نخستین بار به صورت مستقل از بخش ملی (که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد) آغاز شده و تا ۱۲ اردیبهشت ماه در تهران ادامه دارد.
فراهنگ**7537**1601**
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]