واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشت بادام کوهی؛ ضرورتی انکارناپذیر یاسوج ایرنا- توسعه پوشش جنگلی و گیاهی حمایت از کشت بادام کوهی در زمینهای منابع ملی را به دلیل استقامت زیاد نسبت به سرما و گرما و استعداد رویش در هر منطقه ای را دوچندان کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته کارشناسان توسعه بادام کاری با توجه به تاثیرات مثبتی آن در منابع حفظ آب و خاک و سرسبزی محیط زیست بهترین راهکار صیانت از منابع ومواهب طبیعی بشمار می رود.
هر ساله شکوفه های سفید رنگ درختان بادام جلوه ای زیبا به طبیعت چهار فصل کهگیلویه وبویراحمد بخصوص در مناطق گرمسیری می بخشد.
درختان بادام با شکوفه های زیبا علاوه بر به وجود آوردن جلوه ای مفرح برای بازدید گردشگران، زیر اشکوب آنها بستری برای تقویت پوشش گیاهی و مناسب مکان مناسبی برای چرای دامها نیز است.
با نزدیک شدن به فصل تابستانبادامستانهای کهگیلویه مملو از مردمانی خواهد شد که حاصل دسترنج خود بعنی میوه بادام را جمع آوری می کنند.
بادام به دلیل دامنه گسترش و استقامت بالا نسبت به خشکسالی، یخبندان، سرما و گرما سازگاری خوبی نسبت به محیط پیرامونی خود بویژه در استان چهارفصل کهگیلویه وبویراحمد دارد.
گونه های مقاوم بادام در شهرستان گرمسیری بهمئی در دمای بیش از 50 درجه و در ارتفاعات کوه دنا که دمای حداقل به بیش از منفی 20 درجه می رسد، قابلیت رشد را نیز دارد.
سازگاری این گونه جنگلی باعث شده که در جاهایی که حتی بارندگی کمتر از 180 میلیمتر است و در جاهایی که بیش از یکهزار میلیمتر است قابلیت رشد را داشته باشد.
به گفته کارشناسان در مناطق گرمسیری با توجه به اینکه تبخیر و تعرق زیاد است به عنوان یک چتر برای پوشش گیاهی عمل می کند و فواید زیادی برای حفظ منابع آب و خاک و کمک مرتع دار از لحاظ پوشش گیاهی و اقتصادی با تولید محصول دارد.
محصول این گونه گیاهی به دلیل روغن بسیار با ارزشی که در تولید فرآورده های صنعتی، دارویی و بهداشتی دارد به کشورهای عربی نیز صادر می شود.
به گفته کارشناسان کشورهای عربی از روغن بادام در تولید انواع اسانس مواد بهداشتی نیز استفاده می کنند.
مسوولان منابع طبیعی معتقدند که کشت بادام علاوه برحفاظت از منابع آب وخاک و مراتع، استفاده های متقابلی برای دامداران و بخش دولتی داراست، زیرا حفاظت از منابع ملی وظیفه ای مشترک برای دولت و مردم بویژه بهره برداران روستایی و عشایری محسوب می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه از کشت بادام اسکوپاریا در دو هزار و 500 هکتار از اراضی این شهرستان در سال زراعی خبر داد.
هدایت الله آویزش افزود: این شهرستان ازسوی رییس جنگل ها و مراتع کشور به عنوان شهرستان پایلوت جهت جنگل کاری و بادامکاری دست کاشت تعیین شده است .
وی با اشاره به سیاست سازمان جنگل ها و مراتع کشور در خصوص تقویت پوشش سبز جنگلی وگیاهی و باهدف جلوگیری از فرسایش خاک، اظهار داشت: ایجاد شغل و رونق اقتصادی از مهمترین اهداف این سازمان است که اجرای طرحهای بادامکاری و جنگل کاری با مشارکت مردمی در این راستاست .
آویزش گفت: در قالب طرحهای بادام کاری امانی باهمکاری مردم مناطق مختلف به ازای هر هکتار بادامکاری دومیلیون ریال جهت کاشت و یک میلیون ریال جهت حفاظت و صیانت از درختان تسهیلات در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: این امر از طرفی باعث رونق اقتصادی و افزایش اشتغال شده و از طرف دیگر جهت توسعه فضای سبز و چرای دام از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
این مسوول میزان جنگل کاری سنواتی این شهرستان را بیش از سه هزار هکتار اعلام کرد.
آویزش استفاده از ظرفیت های درونی هر منطقه را از مهمترین ویژگی های توسعه پایدار دانست و بیان کرد: کاشت بادام تلخ یا بادام اسکوپاریا در رونق اقتصادی این شهرستان مؤثر است.
وی اظهارکرد: شکوفه های زیبای درختان بادام در مناطق مختلف شهرستان بخصوص منطقه بلوط بنگان در فصل بهار هر ساله میزبان گردشگران زیادی از سراسر استان است.
آویزش با اشاره به اینکه تاکنون هشت هزارو 300 هکتار از اراضی به کشت بادام اختصاص یافت تصریح کرد: سه هزار 100 هکتار از این بادام کاری مشارکتی و پنج هزارو 300 هکتار سنواتی بوده است.
وی با بیان اینکه شهرستان کهگیلویه 329 هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد، اضافه کرد: از این میزان 29 هزار هکتار در بخش سوق، 92 هزار هکتار در بخش مرکزی، 75 هزار هکتار در شهرستان لنده، 38 هزار هکتار در بخش چاروسا و 90 هزار هکتار در بخش دیشموک واقع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه سال گذشته 9 هزار هکتار از اراضی این استان زیر کشت انواع گونه های گیاهی رفته است، گفت: هفت هزار و 500 هکتار از این اراضی به کشت بادام و مابقی به کشت سایر بوته های گیاهی مثل کنار و بلوط اختصاص یافت.
عزت الله بهشتی فرد افزود: با توجه به استقبال مردم امسال پیش بینی می شود 11 هزار هکتار از اراضی این استان زیر کشت بادام برود.
وی با اشاره به تقاضاهای مردمی برای اجرای طرح بادام کاری اظهارکرد: افزایش مشارکت مردمی در حفظ جنگلها و مراتع ، اجرای طرحهای مرتع داری و بادام کاری از برنامه های این اداره کل است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای 997 هزار و 100 هکتار جنگل و بیش از 724 هزار هکتار مرتع است.
7531/6162
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]