تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس روزه دارى را سير نمايد، خداوند از حوض (كوثر) من شربتى نصيب او خواهد كرد كه پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804239269




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نجات بلوط لرستان در گرو عزم عمومی و مشارکت همگانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نجات بلوط لرستان در گرو عزم عمومی و مشارکت همگانی خرم آباد - ایرنا - بیش از پنج سال از آغاز فاجعه زوال بلوط می گذرد و این فاجعه همچنان قربانی می گیرد، درختان کهنی که روزی نشانه استواری بودند این روزها قربانی زوال شده اند تاجایی که امروز حدود 600 هزار هکتار جنگل بلوط لرستان دچار زوال شده است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، لرستان با بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار مرتع و جنگل از استانهای سرسبز و حاصلخیز کشور و به ویژه ناحیه زاگرس محسوب می شود ، عرصه هایی که انواع گونه های جانوری و گیاهی را در خود جای داده اند.
این جنگل ها از انتهای شمال غربی ایران ،استان آذربایجان غربی، آغاز و سپس غرب ،استان های ایلام و لرستان، و جنوب غرب ایران ،استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس، را دربرمی گیرند.
سلسله جبال زاگرس، وسیع ترین و اصلی ترین رویشگاه گونه های مختلف بلوط درایران است به نحوی که بلوط مهمترین و فراوان ترین گونه ی درختی موجوداین جنگل هاست.
رویشگاه بسیاری از حدود 23 گونه بلوط ایران زاگرس است، گونه هایی که با خشکی و زوال دست و پنجه نرم می کنند و هر روز یکی پس از دیگری مرثیه وداع را سر می دهند.
طی سال های گذشته از درمان و بهبود وضعیت نابسامان بلوط بسیار گفته وشنیده ام، اما به نظر می رسد این گفت و شنود ها سودی به حال بلوط های بیمار نداشته است.
نکته قابل تامل در وضعیت بلوط لرستان و زاگرس، جذب حمایت و مشارکت مردم است، مردم بهترین مجریان قانون هستند که با اندکی زمان و برنامه ریزی کاربردی از سوی دولت، کارآمدترین عامل احیا بلوط خواهند بود.
به نظر می رسد تبلیغات فراگیری در خصوص زوال بلوط صورت نگرفته، تبلیغات و برنامه هایی که مردم را با ضایعه فقدان بلوط آشنا و خطرات و عواقب ناشی از این زوال را گوشزد کند.
شاید خشکسالی و پدیده گرد و غبار از عوامل زوال بلوط باشند اما باید واقع گرا بود و دید که قطع درختان بلوط و تبدیل آن به زغال مرغوب، چرای بی رویه و دام مازاد، قلع و قمع درختان بلوط برای تهیه سوخت مورد نیاز روستاییان و عشایر و همچنین تامین معیشت آنان، به مراتب هولناکتر از عوامل طبیعی است.
انگار این روزها مردم دست به دست عوامل طبیعی داده و کمر همت را برای نابودی بلوط بسته اند! غافل از اینکه به بازی گرفتن جنگل های بلوط، نادیده گرفتن آینده است.
اجرای برنامه های ترویجی و تبلیغاتی به ویژه در مدارس و دانشگاهها، ارائه آموزش های اولیه در پارکها و فضاهای گردشگری در خصوص تکثیر بذر بلوط و کاشت آن به طور قطع مشارکت عمومی در راستای حفظ بلوط را به دنبال خواهد داشت.
اقداماتی که اجرای آن نه نیاز به اعتبار هنگفت دارد و نه برنامه پیچیده ای ، تنها همت می خواهد و کمی حس مسوولیت نسبت به آنچه در پیرامون ما رخ می دهد.
حالا که هر 165 هزار هکتار جنگل لرستان تنها یک محیط بان دارد باید تلاش کرد که تمامی مردم به ویژه روستاییان و عشایر خود حافظ این منابع خدادای باشند که برای تحقق این مهم دولت باید گام نخست را برداشته و در وهله اول بیش از پیش به فکر تامین سوخت و معیشت روستاییان باشد.
شاید ناآگاهی مردم از وضعیت کنونی موجب بی اعتنایی آنان به مساله مهم حیات بلوط شده ، شاید اگر مردم به طور دقیق آگاه شوند که در جنگل های استان چه می گذرد و چه عواقبی در انتظار نسل آینده است، در سامان بخشی وضعیت کنونی از دولت پیشی بگیرند.
به گفته استاندار لرستان حراست و حفاظت از یک میلیون و 200 هزار هکتار عرصه طبیعی با جنگلبان و محیط بان میسر نمی شود، باید در این راستا ملت و دولت با رمز وحدت همگام باشند.
هوشنگ بازوند در این خصوص گفت: روند روبه رشد تخریب جنگل های استان نگران کننده است و از ظرفی حفظ و حراست این جنگل ها بدون حمایت و پشتوانه مردمی امکانپذیر نیست.
وی افزود: متاسفانه مردم ومسوولان در برخی موارد عدم هماهنگی و همکاری را به نبود اعتبارات نسبت می دهند در حالیکه انجام اقدامات فرهنگی بسیار مهم است.
وی با اشاره به وجود یک میلیون و 200 هزار هکتار عرصه طبیعی در استان گفت: پیشگیری از تخریب و حراست از این سطح به تنهایی و توسط دولت امکانپذیر نیست و مادامی که مردم در این راه همکاری نکنند ، هیچگونه اقدام پیشگیرانه ای به طور کامل انجام نخواهد شد.
وی همچنین از عدم اقدام علمی و کارشناسی دقیق مرکز تحقیقات کشاورزی استان در خصوص زوال بلوط لرستان انتقاد کرد و افزود: تاکنون کار کارشناسی و علت یابی توسط کارشناسان این مرکز در این راستا انجام نشده است.
استاندار لرستان جنگل را عامل مهم حیاتی در تنظم شرایط آب و هوایی، سلامت انسان، پایداری اکوسیستم، افزایش جذب نزولات آسمانی و کاهش بلایای طبیعی دانست و اضافه کرد: برگزای مانور اطفا حریق موجب شناسایی نقاط ضعف وتلاش برای رفع آن می شود.
وی اداره کل آموزش و پرورش و وجود یکهزار و 100 دهیاری در استان را ظرفیت بزرگی برای آموزش همگانی در راستای مقابله با تخریب جنگل و آتش سوزی دانست و خواستار ساخت برنامه های آموزشی با محوریت نقش مردم در این زمینه شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: 22 هزار هکتار از جنگل های بلوط استان در مناطق جنوب چگنی، پلدختر و کوهدشت دچار خسارت و زوال 75 تا 100 درصد شده است.
مهرداد بهاروندی افزود: در مجموع بیش از 500 هزار هکتار جنگل بلوط استان دچال زوال شده که درصداین خسارات در نقاط مختلف استان متفاوت است.
وی اظهار داشت: مقرر شد سال گذشته عملیات احیا 11 هزار هکتار جنگل بلوط استان انجام شود که 50 درصد از این عرصه ها شناسایی و در نهایت، مجوز احیا پنج هزار و 300 هکتار صادر شد.
وی ادامه داد: از این میزان نیز تاکنون عملیات احیا در سطح چهار هزار هکتار عرصه های جنگلی پنج شهرستان انجام شده و تاکنون تنها 20 درصد اعتبار توصیب شده معادل هفت میلیارد ریال به استان پرداخت شده است.
بهاروندی با بیان اینکه برای انجام عملیات احیا در سطح چهارهزار هکتار بیش از 18 میلیارد ریال هزینه شده گفت: در این سطح جنگل، عملیات اصلاح سطوح آبگیری، ذخیره سازی آب ، نهال کاری و عملیات پرورشی بهداشتی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان آمادگی دارد در سال جاری عملیات احیا جنگل های بلوط را در سطح 11 هزار هکتار انجام دهد.
بهاروندی گفت: همچنین تعهد تولید نهال این اداره کل د سال گذشته 150 هزار اصله بوده که در این راستا 780 هزار اصله نهال بلوط با همکاری بخش خصوصی تولید شده است.
7269/6001



06/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن