تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815563584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آب ميوه؛ موثرتر از ميوه در پيشگيري از بيماري قلبي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آب ميوه؛ موثرتر از ميوه در پيشگيري از بيماري قلبي


نوشيدني‌ها- همشهري آنلاين:
آب انگور و آب سيب از خود اين ميوه‌ها در پيشگيري از تصلب شرايين يا سخت‌شدن ديواره شريان‌ها موثرتر است.

به گزارش خبرگزاري رويترز دكتر كلي دكورد از دانشگاه مون‌پليه و همكارانش در تحقيق خود در مورد تاثير انگور،سيب و عصاره‌هاي آنها در پيشگيري از سخت‌شدن شريان‌ها در هامسترهايي كه يك رژيم غذايي پرچربي و پركلسترول داشتند، دريافتند كه عصاره‌هاي اين ميوه‌ها اثر ضد تصلب‌ شرايين (ضدآتروسكلروز) بيشتري نسبت به خود اين ميوه‌ها دارند.

آنها براي اواين بار نشان دادند كه فرآوري ميوه مي‌تواند تاثير عمده‌اي بر اثر سلامت‌‌بخش آن داشته باشد.

به گفته اين پژوهشگران بسياري از افراد ميوه را به شكل فرآوري‌شده به صورت آب ميوه و مانند آن مصرف مي‌كنند، اما اطلاعات در مورد تركيب تغذيه‌اي ميوه‌‌ها معمولا به شكل خام آنها محدود مي‌شود.

ا توجه به اينكه مواد فنولي موجود در اين ميوه‌ها داراي خواص ضداكسيداسيون (آنتي‌اكسيدان) قدرتمندي است كه باعث پيشگيري از تصلب شرايين مي‌شود، اين پژوهشگران هامسترها را با انگور، آب انگور، سيب و آب سيب يا آب به همراه رژيم غذايي تغذيه كردند كه براي ايجاد تصلب شرايين (آتروسكلروز) - رسوب‌كردن پلاك‌هاي چربي در شريان‌ها كه به حمله قلبي يا سكته مغزي مي‌انجامد- طراحي شده بود. يك گروه شاهد از اين حيوانات هم رژيم غذايي معمولي داشتند.

ميزان ميوه‌اي كه به اين هامسترها داده مي‌شد، معادل مصرف روزانه سه سيب يا سه خوشه‌انگور در انسان‌ها بود و ميزان آب ميوه اي كه به آنها داده مي‌شد، معادل چهار ليوان آب ميوه براي يك شخص 70 كيلوگرمي است.

سيب و انگور مقدار مشابهي مواد فنولي دارند، در حاليكه آب انگور قرمز نسبت به آب سيب 2.5 برابر مواد فنولي دارد.

حيوان‌هايي كه ميوه يا آب ميوه مي‌خوردند، نسبت به آنهايي كه تنها آب مي‌خوردند، ميزان كلسترول كمتري داشتند، مواد اكسيدكننده يا راديكال‌هاي آزاد كمتري در آنها توليد مي‌شد، و تجمع چربي كمتري در شريان ٱئورت، شريان اصلي كه خون اكسيژن‌دار را به بدن مي‌رساند، داشتند.

اين پژوهشگران مي‌نويسند اين يافته‌ها بيانگر آن است كه مقدار فنول‌هاي موجود در مواد غذايي تاثير مستقيمي بر خواص ضداكسيداسيون يا آنتي‌اكسيدان آن دارد. ساير تركيبات آنتي‌اكسيدان در ميوه‌ها مانند ويتامين C و كارتنوييدها (مشتقات ويتامين A) نيز مي‌توانند در اين اثرات نقش داشته باشند.

به نوشته دكورد و همكارانش اين نتايج بيانگر آن است كه ميوه و آب ميوه ممكن است تاثير قابل‌‌توجهي از لحاظ پيشگيري از بيماري‌ها و بهداشت عمومي داشته باشند.

تاريخ درج: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 20:01 تاريخ تاييد: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 22:57 تاريخ به روز رساني: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 23:01
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن