واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اخبار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي
فرهنگ و هنر
برگزاري سمينار آموزههاي علمي قرآن براي مسائل عصر حاضر در هند،، برگزاري سمينار كانالهاي ماهوارهاي و تاثير آنها بر فرهنگ و جوامع در سوريه و برگزاري سمينار افكار علامه اقبال و جهاني شدن در دانشگاه بلوچستان پاكستان از جمله عناوين خبري سازمان فرهنگ و ارتباطات است .
سمينار آموزههاي علمي قرآن براي مسائل عصر حاضردر دانشگاه جامعه مليه دهلي نو روز يكشنبه ۲۲ارديبهشت ماه برگزار شد.
به گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين سمينار علي رضا قزوه مدير مركز تحقيقات فارسي رايزني فرهنگي ايران در دهلي نو در سخناني تحت عنوان وزن در قرآن اظهار داشت: در قرآن مجيد نظم آهنگي وجود دارد كه در بسياري از شعرها و سخنان سجع و منظوم بزرگان عرفان و ادب ، چنين نظم آهنگي را نميتوان سراغ گرفت.
وي افزود: عبارات قل هوالله احد الله الصمد لم يلد و لم يولد و لم يكن له كفوا احد،اگرچه برخي در وزن عروضي ميگنجند و برخي از وزن عروضي پا را بيرون ميگذارند اما همه شان آهنگي خيرهكننده و جذاب دارند تا جايي كه بارها خواندن و بارها شنيدن آن نه تنها ملال آور نيست بل كه نشاط آور و دلنشين نيزهست.
**** سمينار كانالهاي ماهوارهاي و تاثير آنها بر فرهنگ و جوامع در سوريه برگزار شد .
رايزني فرهنگي ايران هفتمين سمينار خود را با عنوان كانالهاي ماهواره اي و تاثير آنها بر فرهنگ و جوامع با حضور نخبگان، صاحبان قلم، نمايندگان رسانههاي گروهي و علاقمندان به مسائل علمي و فرهنگي ۲۱ارديبهشت ماه در در مركز مطالعات ايرانشناسي اين نمايندگي در دمشق برگزار كرد.
در اين نشست فكري، ميسر سهيل كارشناس امور رسانهاي و مجري و تهيهكننده تلويزيون سوريه با تاكيد بر كانالهاي ماهوارهاي عربي، سخنان خود را با نگاهي بر جايگاه ماهوارهها در زمينه اطلاع رساني و تبليغات و تغييراتي كه از طريق اين كانالها در سطح جامعه رخ ميدهد، آغاز كرد و رسانههاي تصويري را به عنوان معجزه قرن بيستم، داراي تاثير شگفت انگيز در تغيير معيارهاي فرهنگي انسان معاصر دانست.
وي افزود: امروزه، فن آوري توسعه يافته وسايل ارتباط جمعي باعث هدايت و تاثير مستقيم بر جوامع بطور فراگير و همه جانبه ميشوند، به گونهاي كه تاثير آشكار آنها را ميتوان در عرصههاي عقيدتي، اخلاقي، رفتاري، سياسي، اقتصادي و فرهنگي ملاحظه كرد، اين ابزار تبليغاتي در زندگي معاصر به عنصر لاينفك جامعه و نظامهاي حاكم بر آنها تبديل شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به جنبه مثبت كانالهاي ماهوارهاي اشاره كرد و گفت: چنانچه برنامه ريزان و برنامه سازان بخواهند در تربيت اجتماعي ، از اعضاي خانواده گرفته تا ساير اعضاي جامعه، بگونهاي مثبت و تاثير گذار عمل كنند، بدون شك بايد برنامههاي توليد شده برگرفته از معنويت اسلامي و اعتقادات ديني، اجتماعي و تاريخي ملل مسلمان باشد تا به صورتي صحيح و درست درك شوند.
بخش پاياني هفتمين نشست فكري فرهنگي مركز مطالعات ايرانشناسي، به صورت تريبون آزاد برگزار شد كه در آن،چند تن از استادان حاضر در نشست، نظرات خود را نسبت به موضوع سمينار بيان كردند.
**** امير رحيمي سرپرست خانه فرهنگ ايران در سمينار افكار علامه اقبال و جهاني شدن توجه به افكار علامه اقبال و امام خميني(ره) و تبعيت و پيروي از اين انديشمندان و عالمان ديني را مورد تاكيد قرار داد.
سرپرست خانه فرهنگ ايران در كويته كه به دعوت رسمي دانشگاه بلوچستان، ۱۸ ارديبهشت ماه در اين سمينار حضور يافت، با اشاره به پيام خودباوري و خروج از سيطره ي ظلم و ستم علامه اقبال اظهارداشت: توجه به افكار علامه اقبال، امام خميني(ره)، علامه مودودي و سيد جمالالدين اسدآبادي كه از متفكران و سرمايههاي بزرگ اسلام هستند را قابل توجه خواند و درعصر فعلي و معادلات بينالمللي ، تبعيت و پيروي از اين انديشمندان و عالمان ديني را مورد تاكيد قرار داد.
وي افزود: علامه اقبال به عنوان فيلسوف بزرگ، پيام خود را در قالب شعر به زبانهاي اردو و فارسي به مردم انتقال ميداد و چه بهتر بود كه سخنراني ها در اين سمينار به همين زبانها ايراد ميشد.
امير رحيمي در پايان، آمادگي خانه فرهنگ ايران دركويته را براي برگزاري برنامههاي مشترك فرهنگي بويژه علامه اقبال اعلام كرد.
دكتر معصوم ياسين زيي رييس دانشگاه بلوچستان نيز با قدرداني از برگزار كنندگان سمينار، خواستار گسترش روابط علمي - دانشگاهي، دانشگاه بلوچستان با دانشگاه سيستان و بلوچستان ايران شد.
وي همچنين مساعدت و همكاري خانه فرهنگ براي برگزاري مراسمي بينالمللي با موضوع علامه اقبال توسط دانشگاه سيستان و بلوچستان ايران را مورد تاكيد قرار داد.
سمينار افكار علامه اقبال و جهاني شدن در دانشگاه بلوچستان به همت دانشكده هاي علوم اجتماعي و روابط بينالملل با حضور اساتيد معروف دانشگاههاي سراسر پاكستان برگزار شد.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]