واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اخبار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي
خبرگزاري فارس: رايزن فرهنگي ايران در تاجيكستان، زبان فارسي را اصليترين عامل وحدت در جغرافياي فرهنگي مشترك دانست.
به گزارش خبرگزاري فارس تازهترين اخبار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به شرح زير است:
* برگزاري نمايشگاه فرهنگ و هنر ايران در حوزه علميه محفل العلماء دِلتُوتِه در سريلانكا
نمايشگاه فرهنگ و هنر ايران با موضوع معرفي و عرضه فرهنگ، هنر و تمدن اسلامي در حوزه علميه محفل العلماء دِلتُوتِه از سوي رايزني فرهنگي كشورمان 16 مردادماه برگزارشد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،اين نمايشگاه با حضور مولوي سيد علي رييس حوزه علميه محفل العلماء، سبحان شهردار منطقه و هيئت مديره، رضا عزيزيانكارشناس فرهنگي رايزني فرهنگي ايران اعضاء و اساتيد حوزه علميه و طلاب علوم ديني برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم مولوي سيد علي رييس هيأت امناي حوزه علميه ، برپايي نمايشگاه فرهنگي ايران را موجب آشنايي بيش از پيش مردم طلاب و مردم اين خطه با فرهنگ و تمدن غني ايران اسلامي دانست و ابراز اميدواري كرد كه همكاريهاي طرفين بيش از پيش گسترش يابد.
مولوي الياس شهردار منطقه دِلتوتِه گزارش اجمالي از ويژگي هاي شهر دِلتوتِه از برپايي اين نمايشگاه كه موجب آگاهي هر چه بيشتر مردم سريلانكا با فرهنگ و تمدن ايران مي گردد تشكر كرد و اقدامات انجام شده درخصوص ايجاد فضاي آموزشي جديد براي نوجوانان و جوانان مسلمانان ارائه نمود.
رضا عزيزيان نماينده رايزني فرهنگي ايران ، ضمن تبريك فرارسيدن ماه شعبان المعظم، نياز حقيقي انسان به خداوند متعال و تلاش در جهت اصلاح رابطه انسان با خداوند رحمن را يكي از ضروري ترين نيازهاي امروز بشري برشمرد و افزود: سهم بزرگ از اين آگاهي بخشي به انسانها، وظيفه اصلي طلاب علوم ديني مي باشد.
لازم به ذكر است جمعيت مسلمان شهر دلتوته 8000 نفر است و اين حوزه علميه 33 سال پيش پايه گذاري و هم اكنون 80 طلبه و 7 مدرس دارد.
* رايزن فرهنگي ايران در تاجيكستان: زبان فارسي اصليترين عامل وحدت در جغرافياي فرهنگي مشترك است
قهرمان سليماني رايزن فرهنگي ايران در مصاحبه با شبكه سراسري راديوي تاجيكستان به مناسبت اول مرداد ماه ( 22 جولاي ) روز بزرگداشت زبان در تقويم تاجيكي گفت: زبان فارسي اصليترين عامل وحدتبخش مردمان ساكن در جغرافياي فرهنگي مشترك است.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين برنامه كه در خصوص زبان ملي و تشريح سياستهاي دولتي تاجيكستان و ايران در خصوص تقويت زبان ملي اختصاص داشت،،قهرمان سليماني ضمن برشمردن اقداماتي كه در جمهوري اسلامي ايران براي توانمندسازي زبان فارسي شده است، از پيوستگي سرنوشت فارسي زبانان با يكديگر سخن راند.
رايزن فرهنگي ايران با تشريح گذشته زباني مشترك كه مقوم هويت ملي مردمان ايرانينژاد است، به وضعيت فرهنگي جهان و ضرورت نگاه مشترك دولتها پرداخت و اظهار اميدواري كرد: در آينده سياستهاي فرهنگي دو كشور بيشتر به يكديگر نزديك شود.
سليماني با مثبت شمردن اقدامات دولت تاجيكستان در تقويت زبان ملي و برپايي عيد زبان، سياستهاي دولت اين كشور از قبيل: تبديل زبان ديواني و اداري از روسي به تاجيكي، تبديل زبان علم به تاجيكي، نامگذاري نواحي و اماكن و خيابانها به نامهاي ملي، تقويت صدا و سيماي ملي ،اين اقدامات را تلاشهايي دانست كه به بارور شدن درخت تناور زبان فارسي در اين حوزه منجر ميشود.
وي نامهاي گوناگوني را كه بر زبانهاي فارسي اطلاق ميكنند، حاصل سياستهاي زودگذر و مقطعي دانست اما روح اين زبان روح واحدي است كه چه در ايران، چه در تاجيكستان و چه در افغانستان يكسان است، جانمايهاي كه شاكله اصلي آن را چهرههايي چون رودكي و ناصر خسرو و مولانا و سعدي و حافظ تشكيل ميدهد. اين بزرگمردان شهسواران عرصه فرهنگ و معنويت هستند و مرزهاي جغرافيايي و سياستهاي زودگذر زماني نميتواند ذرهاي از نقش آنان در هويت بخشي به مردمان ايرانينژاد بكاهد.
انتهاي پيام/
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]