واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اخبار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي
خبرگزاري فارس: تأسيس «بخش ايران» در كتابخانه دانشگاه كندي، اهداء يكصد عنوان كتاب به كتابخانه انستيتو اسلامي در سنگال و برگزاري كنفرانس «حفظ ميراث فرهنگي در دوره جنگ» در لبنان از اخبار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
* اهداء يكصد عنوان كتاب به كتابخانه انستيتو اسلامي در سنگال
رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران تعداد يكصد عنوان كتاب به زبانهاي فرانسه ، عربي، انگليسي نهم آبانماه به كتابخانه انستيتو اسلامي داكار اهداء كرد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، «محمدعلي بصيري» وابسته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با رئيس كتابخانه انستيتو اسلامي داكار ديدار و تعداد يكصد عنوان كتاب به زبانهاي فرانسه ، عربي، انگليسي را به اين كتابخانه اهدا كرد.
«بصيري» از ايجاد بخشي با عنوان «ايرانشناسي و تشيع» در اين كتابخانه خبردادكه توافق شد اين بخش از كتابخانه با ارسال كتابهايي در معرفي فرهنگ و تمدن ايران، تاريخ ايران و انقلاب اسلامي، در زمينه فلسفه ، الهيات و معارف اسلامي، تشيع و .. به زبانهاي مختلف توسط رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران تجهيز شود.
قابل ذكر است انستيتو اسلامي داكار كه در نزديكي مسجد بزرگ داكار قرار دارد در سال 1974 ميلادي راه اندازي شده و تحت نظارت وزارت آموزش ملّي فعاليت مي نمايد و يك مركز «آموزش و تحقيقات» بهحساب ميآيد و هر روزه مراجعه كنندگان زيادي از دانشجويان، اساتيد و محققين را بخود اختصاص مي دهد.
* «بخش ايران» در كتابخانه دانشگاه كندي تاسيس ميشود
«مرندي» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با دكتر «هريسن پررا» رييس كتابخانه دانشگاه كندي هشتم آبان ماه ديدار و در خصوص تاسيس بخش ايران در كتابخانه اين دانشگاه در كلمبو گفتگو كرد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،دراين ديدار، «سيدمحمودرضا مرندي» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با توضيح ايجاد «بخش ايران» در كتابخانه كلمبو، تاسيس بخش ايران در كتابخانه دانشگاه كندي را موجب گسترش روابط آكادميك بين جمهوري اسلامي ايران و دانشگاه دانست.
وي ضمن توضيح اجمالي وضعيت و تعداد دانشگاه هاي ايران ، هدف از اين ديدار را توسعه روابط با اين دانشگاه بيان كرد و افزود: روابط ما با دانشگاه در گذشته بسيار خوب بوده و ما در سال گذشته سمينار نقش اديان در جهان معاصر، سمينار قدس، كارگاه يكروزه جهاني سازي را با همكاري در اين دانشگاه برگزار كرديم و تعداد متعددي كتاب و لوح هاي فشرده نيز از طرف رايزني فرهنگي به دانشگاه اهداء شد.
«مرندي» خاطرنشان كرد:امسال نيز ضمن عقد قرارداد برگزاري كارگاه يكروزه علمي عقيدتي، قرارداد تاليف كتاب اسلام و سنت هاي رايج مسلمانان در سريلانكا، حمايت مالي از اتحاديه دانشجويان دانشگاه (مسلم مجلس)، برگزاري «روز زهرا» و ارائه يك فرصت مطالعاتي به دانشگاه همكاري ها ادامه و گسترش يافته اند.
وي تصريح كرد:گسترش همكاريها رو به پيشرفت است و ما تمايل داريم عين آنچه كه با دانشگاه كلمبو به توافق رسيديم يعني ايجاد بخش ايران در كتابخانه دانشگاه، ايجاد كرسي زبان و ادبيات فارسي و ايجاد كرسي ايرانشناسي، در زمينههاي هنر و مطالعات اسلامي همكاري داشته باشيم و بين اين دانشگاه و دانشگاههاي ايران نيز ارتباط آكادميك برقرار كنيم.
دكتر«هريسن پررا» ضمن استفبال و موافقت با اين موضوع اظهار داشت: موضوع ديگر اين است كه سيستم ديجيتالي در كتابخانه دانشگاه موجود مي باشد كه چنانچه جمهوري اسلامي ايران همكاري كند با اعزام متخصص مي توان سيستم را راه اندازي كرد.
* رايزن فرهنگي ايران در لبنان: عوامل مذهبي زمينه اقبال مردم لبنان به زبان فارسي است
«سيدمحمدحسين رئيسزاده» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با «علي فاعور» رئيس دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه لبنان 13 آبان ماه ديدار و زبان را دروازه ورود به جهان فرهنگ جديد دانست و گفت: عوامل مختلف مذهبي- سياسي و تجاري زمينه اقبال مردم لبنان به زبان فارسي است.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،در راستاي گسترش و تقويت زبان فارسي در دانشگاه لبنان ، رئيسزاده رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران به همراه ويكتور الكك با حضور در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه لبنان با علي فاعور رئيس اين دانشكده ديدار و گفتگو كرد.
وي دراين ديدار ضمن تشكر و تبريك انتخاب دكتر فاعور براي رياست دانشكده گفت: روابط فرهنگي دو كشور عميق و تاريخي بوده و فرهنگ دو كشور متاثر از يكديگر ميباشد.
رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با اشاره به توافقنامهها و پروتكلهاي فرهنگي بين دو كشور گفت: بيش از پنجاه سال است كه بين دو كشور توافقنامه فرهنگي امضا شده ولي روابط فرهنگي بين دو كشور و دانشگاههاي آن خصوصاً در مورد زبان فارسي در سطح مطلوب نيست.
وي افزود:با آنكه توافقنامه بين دانشگاه تهران و لبنان امضا شده و در آن تأسيس رشته زبان فارسي در دانشگاه لبنان مورد توافق شده ولي متأسفانه تاكنون در اينزمينه اقدام عملي نشده و زبان فارسي بصورت زبان اختياري در دانشگاههاي لبنان مطرح است. و اين در حاليست كه بر اساس توافق مزبور رشته زبان و ادبيات عرب در دانشگاههاي مختلف ايران تا سطح دكتري تأسيس شده است.
علي فاعور رئيس دانشكده ، فرهنگ و تمدن ايران را قابل تقدير و ستايش دانست و افزود:متأسفانه وضعيت مالي دانشگاه لبنان در سطح مطلوبي نيست و ما براي اداره امور اجرائي و علمي دانشگاه با مشكلاتي روبرو هستيم.
وي با اشاره به سفر چندين سال قبل خود به تهران و شركت در سمينار علمي مربوط به جغرافيا و ژئوپلتيك منطقه كه توسط مركز مطالعات و تحقيقات استراتژيك رياست جمهوري در تهران برگزار شد، پيشرفت علمي ايران را در اينزمينه كه در سطح منطقه در رديف اول قرار دارد را ستود و گسترش روابط علمي و فرهنگي بين دانشگاههاي ايران و لبنان را در راستاي مصالح دو كشور دانست.
رئيس دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه لبنان با اشاره به سخنان رايزن فرهنگي ايران گفت: موضوع تأسيس رشته زبان فارسي را از طريق رئيس دانشگاه لبنان پيگيري خواهد كرد و تلاش خواهد نمود كه اين رشته در اين دانشكده تأسيس گردد و اين نيازمند مساعدت علمي ايران ميباشد.
* برگزاري كنفرانس «حفظ ميراث فرهنگي در دوره جنگ» در لبنان
انجمن «ميراث بيروت» دهمين كنفرانس سالانه خود را با عنوان «حفظ ميراث فرهنگي در دوره جنگ» به رياست خانم «نسيحه الخطيب» فرزند تيمسار «سامي الخطيب» وزير دفاع فعلي و وزير كشور سابق لبنان، 9 آبان ماه برگزار كرد.
در افتتاحيه اين كنفرانس، «تمام سلام» وزير فرهنگ لبنان و تعدادي از نمايندگان و وزراي سابق، سفراي كشورهاي عربي و رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و نيز تني چند از فعالان فرهنگي شركت داشتند.
اولين سخنران كنفرانس خانم «نسيحه الخطيب» رئيس انجمن ميراث بود. وي ضمن خوشآمد گويي و اظهار تشكر از حضار بخاطر پذيرش دعوت انجمن توضيح داد: شرايط باعث شد كه براي سه سال متوالي برگزاري كنفرانس به تعويق افتد اما اين انجمن اميدش را به خداوند و وطن از دست نداد. چرا كه ما از وطن به عنوان دژي محكم در راه علم و تفكر و تمدن.. حفاظت ميكنيم و معتقد هستيم كه همتهاي والا ميدانند كه چگونه بسازند. و خداوند با صابران است.
«تمام سلام» وزير فرهنگ لبنان اظهار داشت: ميراث فرهنگي در زمان جنگ موضوعي حياتي است كه سميناري علمي را ميطلبد، باشد كه طرح موضوع به اين صورت به زودي از حد نظريه به موضوع ميراث تبديل گردد.
وزير فرهنگ لبنان از تمامي جمعيتها و انجمنهاي داخلي براي كمك به اين امر دعوت كرده و بر مقابله قاطعانه با كساني كه سعي در نابود كردن آثار تمدن ملي دارند، تأكيد كرد و گفت: ما به اين كار دولت اطمينان خاطر داريم چرا كه معتقديم كه وطن براي همه است.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]