واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قسمت هفتم-پاياني علل حمله اسراييل به لبنان و پيامدهاي آن
سياسي. فلسطين. اشغال. ۶۰
....با پايان جنگ آشكار شد كه عليرغم بهاي سنگيني كه اسراييل به خاطر آن پرداخته بود، اهداف اصلي اسراييل بر آورده نشده بودند. سازمان آزاديبخش فلسطين (ساف) در ابتدا به نظر ميرسيد كه از خاك لبنان به كلي برچيده شده است و نيروهاي سوري نيز به همين ترتيب لبنان را ترك كرده اند؟ ولي در اواخر سال ۱۹۸۶سازمانهاي فلسطيني دوباره مواضع شان را در بيروت، سيرون، و تيره ( )Tyreبر پا كرده و فعاليتهايشان را آغاز نمودند. علاوه بر اين، خطر اقدامات چريكي طرفداران ساف منجمله شيعيان جنوب لبنان بر خصومتهاي قبلي اضافه شد. روياي تاسيس يك حكومت مسيحي طرفدار اسراييل زير فشارهاي سوريه از هم پاشيد و شبه نظاميان ماروني ضعيف شده و از داخل متلاشي شدند و نيز مواضعي را كه تحت حمايت ارتش اسراييل تصرف كرده بودند، از دست دادند . سوريه نيز كه در اين جنگ يك هزار كشته داده و چهار صد تانك و يكصد هواپيما را از دست داده بود، تبديل به يك تهديد نظامي براي اسراييل شده بود.
سوريه دوباره دژهاي خود را در لبنان ايجاد كرده و هر چه بيشتر به مرزهاي اسراييل نزديك شد. هنوز منجلابي كه اسراييل در سال ۱۹۸۲در آن درگير شد، به طور كامل گريبان اسراييل را رها نكرده و اين رژيم همچنان به خاطر اشتباهات محاسباتي ناخواسته، عمليات ايذايي خود را به جنگ تبديل كرده و اينك نيز نميتواند خود را از جنوب لبنان و كمربند امنيتياش رها سازد.
حملات گسترده حزب الله باعث كشتار وسيعي در ميان نيروهاي اسراييلي شده كه اين قضيه به نوبه خود اين سئوال را در افكار عمومي اسراييليان به وجود آورده كه فلسفه باقي ماندن اسراييل و دادن اين همه تلفات چيست؟ اسراييل در حال حاضر به دنبال راه فراري است كه بتواند آبرومندانه از لبنان خارج شود و سعي ميكند آن را تحت اقداماتي همچون امنيت مرزهاي شمالي خود توسط ارتش لبنان و نيروهاي سازمان ملل متحد پنهان كند ؟ مواضعي كه رژيم صهيونيستي از طريق آنها حملات خود را انجام داده است .
منابع مورد استفاده:
-۱مثلث سرنوشت (آمريكا، اسراييل و فلسطيني ها)، نوام چامسكي، ترجمه هرمز همايون پور، تهران ،۱۳۷۱انتشارات آموزش انقلاب اسلامي.
-۲جنگ براي لبنان ( ،(۱۹۷۰-۱۹۸۵رابينو ويچ، ترجمه جواد اصفهاني و غلامعلي رجبي يزدي، تهران ،۱۳۶۸نشر سفير
-۳فرهنگ سياسي لبنان، ه، عليزاده، تهران ،۱۳۶۸نشر سفير
-۴فرهنگ سياسي خاورميانه و ايران، غلامرضا علي بابايي، تهران ،۱۳۷۴موسسه خدمات فرهنگي رسا
-۵اطلاعات سياسي و اقتصادي شماره ۸۱و ۸۲
-۶خاورميانه در قرن بيستم، ژان پي ير درينك، ترجمه دكتر فرنگيس اردلان، تهران ،۱۳۶۸سازمان انتشارات جاويدان
منابع مورد استفاده انگليسي
confilct And Violence In Lebnon , Walid Karvard University, 1983. -۱ --2 2- Enciclopedy Of Isrel and zionism, New York, 1994 The Israel - Arab Reader, Walter laqueur and arry Rubin, 1984- 3 4- Time, February 21, 1983 5- News week, August 16, 1982-33 گروه گزارش
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]