تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را رها مكن حتى اگر بعدش شعر باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805623449




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آیا فرزند پیامبر الگوست


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: آیا فرزند پیامبر الگوست؟
شیعه
در میان چهارده معصوم یك الگوى زن لازم بود، زیرا اگر تمام معصومین مرد بودند آن همه سفارشاتى كه ویژه بانوان است نظیر همسردارى، خانه دارى، بچه دارى، حجاب و عفاف، صبر و تسلیم در برابر ناملایمات، همه در دنیاى لفظ و توصیه بود و شاید زنان ما پیش خود مى‏گفتند: اگر در میان معصومین یك زن بود و خبر از حال ما داشت، این همه توصیه و تكلیف براى ما نمى‏شد. وجود حضرت زهرا علیها السلام الگویى بود كه به زنان ثابت شود آنچه اسلام مى‏گوید قابل عمل است. نه تنها زهرا علیها السلام، بلكه دخترش حضرت زینب نیز الگوى زنان تاریخ است. بلكه كنیز حضرت زهرا علیهاالسلام (فضّه) به جایى مى‏رسد كه با قرآن گفتگو مى‏كند. الگو بودن فاطمه زهرا علیهاالسلام تنها در چند مسئله خلاصه نمى‏شود به چند نمونه الگوئى حضرت اشاره مى‏كنیم.  اگر در قرآن سخن از احسان به والدین است، او به قدرى احسان مى‏كند كه پیامبر درباره او مى‏فرماید: تو مادر پدرت هستى. یعنى محبت تو از دخترى فراتر است. «ام ابیها» اگر در قرآن سخن از بخشش و ایثار است، پیراهن عروسى خود را در شب زفاف و در راه رفتن به خانه داماد به فقیر مى‏بخشد. (به زنان مى‏گوید دور مرا بگیرید تا نامحرمان مرا نبینند و من این لباس را در راه خدا بدهم.) اگر در قرآن سخن از هجرت است، فاطمه علیهاالسلام هجرت كرد. اگر در قرآن سخن از صبر و اخلاص و تسلیم و تقوا و حیاست، فاطمه زهرا علیهاالسلام به قله این كمالات رسیده است. اگر در قرآن سخن از علم و حكمت است، فاطمه زهرا علیهاالسلام كتابى به نام مصحف دارد كه امامان معصوم گاهى براى كسب اطلاع از آینده به آن كتاب مراجعه مى‏كردند.
حضرت فاطمه علیهاالسلام
اگر در قرآن سخن از كار و كوشش است، فاطمه علیها السلام در اثر كار در خانه دستش تاول زده بود.اگر در قرآن سخن از عدالت است، فاطمه كار را بین خود و كنیزش به طور مساوى تقسیم مى‏كند. اگر در قرآن سخن از رهبرى الهى است، فاطمه زهرا علیهاالسلام در خطبه‏اى كه در مسجد پیامبر خواند، حكومت وقت را محكوم و از همسرش حمایتى كرد كه به شهادتش انجامید.اگر در قرآن سخن از ایمان به آخرت و اشتیاق به دنیاى دیگر است، فاطمه همین كه از پدر شنید اولین كسى كه به او ملحق مى‏شود خود اوست، شادمان شد.با دیدن این چند نمونه باور مى‏كنیم كه فاطمه زهرا علیهاالسلام الگوى عملى قرآن است.گرچه در میان فرهنگ‏هاى دیروز و امروز و اشعار و ضرب المثل‏ها زن تحقیر شده و او را عنصرى وابسته و ضعیف مى‏دانسته‏اند، اما قرآن نه تنها به زنان، بلكه به تمام مردان مى‏گوید: همسر فرعون را الگوى خود قرار دهید.او در كاخ بود، اما جذب كاخ فرعون نشد. قلدرى فرعون را دید، ولى نهراسید. انواع وسایل رفاهى، باغها و نهرها و حكومت‏ها و قدرت هایى را كه فرعون با آن مغرور مى‏شد و ادعاى خدایى مى‏كرد و مى‏گفت: «فِرْعَوْنُ فِی قَوْمِهِ قَالَ یَا قَوْمِ أَلَیْسَ لِی مُلْكُ مِصْرَ وَهَذِهِ الْأَنْهَارُ تَجْرِی مِن تَحْتِی أَفَلَا تُبْصِرُونَ»1 آیا با این همه نهرهایى كه از زیر پاى من جارى است، حكومت و فرمانروایى مصر براى من نیست؟! اما همسرش به خدا مى‏گوید: من جایگاه و مقامى نزد تو مى‏خواهم. «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِینَ آمَنُوا اِمْرَأَةَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِندَكَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِن فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ » 2پروردگارا، براى من نزد خویش در بهشت خانه‏اى بنا كن. در این آیه آنچه مهمتر از بهشت و خانه بهشتى است، كلمه «عندك» است. زن مى‏تواند به جایى برسد كه از لذت‏هاى موجودى كه در برابر چشم اوست بگذرد و به آنچه نزد خداست دل ببندد.نویسنده: محسن قرائتیویرایش: گروه دین و اندیشه – مهدی سیف جمالی 1) سوره زخرف، آیه 51.2) سوره تحریم، آیه 11.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن