تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836194990




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سیب‌زمینی‌های فضایی


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سیب‌زمینی‌های فضایی

 باور غلط : قمرهای سیارات منظومه‌ی شمسی کروی شکل هستند!باور صحیح : قمرهای سیارات به هر شکلی که فکر می‌کنید، می‌توانند باشند.  ماه زمین، جسمی تقریباً کروی و سنگی است که در فاصله‌ی متوسط 385000 کیلومتری از زمین به دور آن می‌چرخد. قطر ماه حدود 3475 کیلومتر یعنی اندکی بیش از یک چهارم قطر زمین است. اما تمامی قمرهایی که به دور سیارات دیگر منظومه‌ی شمسی می‌گردند کروی شکل نیستند. فرض کنید که در یک سیاره زندگی می‌کنید که قمرش به شکل سیب‌زمینی باشد، آن وقت هر شب به جای یک توپ نورانی در آسمان، یک سیب‌زمینی نورانی خواهید داشت، جالب می‌شود، این طور نیست؟! هیپریون (Hyperion)
سیب‌زمینی‌های فضایی
سیاره‌ی زحل یک قمر مرموز به نام هیپریون (Hyperion) دارد. هیپریون که در سال 1848 میلادی کشف شده و در فاصله‌ی ۱۵۰۰۰۰۰ کیلومتری زحل می‌گردد. این قمر غیرکروی ۲۸۶ کیلومتر قطر دارد. شکل نامتقارن آن را در تصاویری که توسط فضاپیمای کاسینی گرفته شده است، به خوبی پیداست. سطح ناهموار قمر بیانگر برخوردهای عظیمی است که روی آن را تراشیده‌اند. نخستین برآوردها از چگالی قمر نشان می‌دهند که حدود ۶۰ درصد از چگالی آن همچون یخ آب است و بیش‌تر فضای داخلی آن (حدود ۴۰ درصد یا بیش‌تر) باید خالی باشد. بر این اساس قمر هیپریون بیشتر به صورت توده ای از صخره‌های یخی به نظر می‌رسد تا یک جامد یکپارچه. آمالته‌آ (Amalthea)
سیب‌زمینی‌های فضایی
آمالته‌آ قمری کوچک، قرمز رنگ دو دهانه‌ی آتشفشانی بر روی خود است. این قمر به دور مشتری در حال چرخش است. این قمر سیب‌زمینی شکل با ابعاد 232×146×134 کیلومتر و جرم 1021×17/7 کیلوگرم 12 ساعت طول می‌کشد تا یک دور به دور مشتری بچرخد. در سال 1892، این قمر توسط ستاره‌شناس آمریکایی ادوارد امرسون بارنارد کشف و نامگذاری شد. فوبوس (Phobos)
سیب‌زمینی‌های فضایی
به معنی «ترس» یکی از اقمار کوچک مریخ است. این قمر تنها 2/22 کیلومتر قطر و 1016×08/1 کیلوگرم وزن دارد. فاصله‌ی متوسط فوبوس از مریخ 9000 کیلومتر است. فوبوس شاید یک شبه سیاره‌ی به دام افتاده باشد. این قمر در سال 1877 توسط هالی کشف شد. آتلاس (Atlas)یکی از کوچک‌ترین قمرهای زحل است. شعاع آن در حدود 13/5 * 17/2 * 18/5 کیلومتر و فاصله‌ی مدار آن از زحل 137670 کیلومتر است. این قمر در سال 1980 میلادی توسط فضاپیمای تریل رویجر کشف شد. کالیپسو (Calypso)یکی از قمرهای زحل که در سال 1980 میلادی توسط چند دانشمند کشف شد. این قمر شکلی نامنظم و شعاعی در حدود 8 * 8 * 15 کیلومتر دارد. کالیپسو در مداری مشترک با قمر تلستو (Telesto) که 294660 کیلومتر از مرکز زحل فاصله دارد، به دور زحل می‌چرخند. دسپینا ( Despina )قمر بسیار کوچک نپتون که مدار آن از مرکز نپتون 52530 کیلومتر فاصله دارد و قطر آن حدود 148 کیلومتر است. این قمر در سال 1989 در ماموریت ویجر 2 ناساکشف شد. اپی متوس (Epimetheus)
سیب‌زمینی‌های فضایی
یکی از قمر‌های زحل است. مدارهای اپی متوس در فاصله‌ی میانگین حدود 151422 کیلومتری قرار گرفته و حدوداً هر 4 ساعت یکبار به دور زحل می‌چرخد این قمر قطری در حدود 200 کیلومتر و شکلی نامنظم دارد که دارای مدار مشترکی با جانوس(Janus) است. این دو قمر تنها حدود 50 کیلومتر از هم فاصله دارند. هر چهار سال آنها به هم می‌رسند, بر هم نیرو وارد می‌کنند و مدار خود را عوض می‌کنند. این قمر یخی در سال 1966 توسط والکر و در سال 1978 توسط فونتین و لارسن کشف شد. جانوس ( Janus )
سیب‌زمینی‌های فضایی
یکی از اقمار زحل که در فاصله‌ی متوسطی درحدود 151472 کیلومتر می‌چرخد و دوره‌ی چرخشی آن 18 ساعت است. این قمر سنگین دارای مدار مشترک با اپی متوس (Epimetheus) است. هنگامی که هر چهار سال این دو قمر به هم می‌رسند، مدار خود را عوض می‌کنند در سال 1966 این قمر یخی توسط منجم فرانسوی آودوین دولفوس کشف شد. متیس (Metis)
سیب‌زمینی‌های فضایی
از قمر‌های مشتری است با قطر 40 کیلومتر و فاصله‌ی 128000 کیلومتر از مشتری و در مدار اصلی آن. جرم متیس 1016 × 9 کیلوگرم است. این قمر توسط استفن سینوت در سال 1980 کشف شد. پاندورا (Pandora)
سیب‌زمینی‌های فضایی
یکی از کوچکترین قمرهای زحل است. شعاع آن 31 × 44 × 55 کیلومتر است، در فاصله‌ی 141700 کیلومتری زحل می‌چرخد و دوره‌ی مداری آن 62/0 روز زمینی است. پاندورا در سال 1980 توسط کالینر و کارسون در ماموریت ویجر1 کشف شد. پرومتئوس (Prometheus)یکی از قمرهای زحل است که شعاع آن حدود 34×50×74 کیلومتر بوده و در فاصله‌ی 139353 کیلومتری زحل، به دور آن می‌چرخد. دوره‌ی مداری پرومتئوس 613/0 روز زمین است و در سال 1980 در مأموریت ویجر1 توسط کالینز و کارسون کشف شد. پروتیوس (Proteus)از قمر‌های نپتون که در سال 1989 در مأموریت ویجر 2 ناسا کشف شد. این قمر در فاصله‌ی 117650 کیلومتری مرکز نپتون به دور آن می‌چرخد و ابعاد آن 201×208*218 کیلومتر است. این قمر تاریک مداری دایره‌ای درست بالای رئوس ابری نپتون دارد. پروتیوس دارای دهانه‌های زیاد و شکلی نامنظم است. تب (Thebe) از قمر‌های مشتری است که90×110 کیلومتر قطر دارد و در فاصله‌ی 222000 کیلومتری از مشتری می‌چرخد. جرم تب 1017×8 کیلوگرم است. تب در سال 1980 توسط استفان سینوت کشف شد. نویسنده : علیرضا سرمدی 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن