واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اثرات ورزش حرفه اي روي ماهيچه قلب
* ورزش صحيح و علمي باعث افزايش منظم انقباض عروقي در بيماريهاي كورونري قلب شده و موجب ازدياد جريان خون كورونري ميشود.
* امروزه پرسيدن اينكه چندسال داريد، غيرعلمي است.
سن امروزي، سنِّ فكر سالم و سن عروقي است.
* در مبحث قبل (اثرات ورزش علمي و حرفهاي بر روي بيماريهاي عروقي) با اشاره به بيماريهاي عروقي (قلب) و عوارض آن، نقش مفيد و تأثيرگذار ورزش علمي و حرفهاي را بر روي بيماريهاي مختلف تشريح كرديم. در ادامه و در اين بخش با پرداختن كاملتر به تأثير شگفتانگيز ورزش علمي و اصولي بر «قلب» كه طپش منظم آن به حيات انسان معني ميبخشد، با يك بررسي اجمالي و نتيجهگيري كلّي به اين بحث پايان ميدهيم.
* در مقاله گذشته و طي يك جمعبندي نهايي دريافتيم كه بيماريهاي عروق و كورونري قلب موجب آسيب آندوقليايي (غشاء داخل عروق) شده و در نهايت و چنانچه بيمار در درمان خود سهلانگاري و اهمال ورزد، تصّلب شرايين و سكته قلبي را موجب ميشود.
حال در ابتدا (و باز هم به اجمال)،اثرات ورزشي حرفهاي را بر روي قلب مرور ميكنيم.
ـ پس روي تنگي در شريانهاي كورونري را مسدود و با ايجاد شاخههاي جانبي فراوان، جريان خون عضلهي قلبي را اصلاح ميكند.
ـ نارسايي گردش خون در عضلهي قلب را از بين ميبرد.
ـ شدت جريان خون در ديوار عروق (SHEARSTRESS) را موجب شده و روي جريان خون موئينهاي مؤثر واقع ميشود.
ـ باعث توليد بالاي نيتروس اكسايد(5 N) ميشود. N5 مادهي جديدي است كه اخيراً براي گشادي جدار عروق معرفي شده و تجويز آن در كشورمان نيز رايج است. اين ماده مسئول انبساط عروق ماهيچهاي صاف بوده و ادامه راه را به وسيله EDRF هموار ميكند....
EDRF مادهاي است هورموني كه توسط شريان و وريد آزاد شده و باعث انبساط عروقي ميشود.
بررسي و نتيجهگيري
براساس بررسيهاي انجامشده، در تمام سكتههاي قلبي ـ مغزي مسأله خرابي جدار آندوتليال سلولي مطرح است. در حقيقت انبساط يا انقباض ديواره آندوتليالي ديواره سلولي به هم ميخورد و مقدار خوني كه به عضلات ميرسد ناكافي ميشود و ايسكمي شديد يا نسبي ايجاد ميكند. و به طور اتوماتيك مقادير زياد «كلاترال» ايجاد ميشود.
كه اگر اين گونه نبود به دنبال نارسائي گردش خون، مرگ و مير فراوان بر اثر سكته وجود داشت. سلولهاي آندوتليالي در مراحل مختلف مثل، چسبندگي پلاكتها، ايمنيسازي و به خصوص كنترل حجم بدن و بالانس الكتروليتهاي داخل و خارج سلولي دخالت كامل دارند و اين دخالت را در حقيقت باز و بستهشدن دريچههاي كاپيلري انجام ميدهند. در موارد حاد مثلاً در دزهيدراتاسيون دريچههاي كاپيلري به طور نسبي بسته ميشوند تا فشار خون را بالا نگه دارند اما اثبات اينكه با داروهاي جديد همراه با ورزش حرفهاي چه موقع ديواره آندوتليال عروقي ترميم ميشود مشكل است.مطالعات جديد نشان ميدهد كه ال آرژينين و آزادشدن نيتروس اكسايد همواره با ورزش علمي، هم ايجادكننده كلاترالهاست و هم باعث انبساط عروقي ميشود.
آندوتليوم عروقي
آندوتليوم لايه نازكي از اپيتليوم است كه شامل سلولهاي اسكوآموس كه در سطح عروق خوني جاي گرفته در حقيقت ميان جريان خون داخل لومن عروقي و ديواره عروق قرار گرفته است.
سلولهاي آندوتليوم در تمام سيستم قلب تاكاپيلرها (عروق نازك شرياني ـ وريدي) واقع شدهاند. اين سلولها باعث كاهش جريان خون شده و اجازه ميدهند فلو با پمپ بيشتر حركت كند.آندوتليوم سطح داخلي حفرههاي قلبي به نام آندوكارديوم ناميده ميشود. جريان خون و عروق موئينه لنفاتيكها از سلولهاي آندوتليال پوشيده شدهاند.
در يك نتيجهگيري كلي بايد گفت كه عوارض بيماريها در يك قدمي ماست به خصوص سكتههاي قلبي و مغزي كه بالاترين آمار مرگ و مير و عوارض جهاني را دارد. به ويژه عوارض سكتههاي مغزي تا مدتها آثارش باقي ميماند كه بدترين آن عدم كنترل اسنفگتري است. با دانش مدرن و علم جديد و ورزش حرفهاي همراه با داروهاي جديد از اين عوارض به خوبي ميتوان پيشگيري كرد. امروزه پرسيدن اينكه چند سال داريد غيرعلمي است. سن امروزي، سن فكر سالم و سن عروقي است. چگونه ميتوان هر دوي اينها را عالي نگاه داشت؟ دانشي بس بالا ميخواهد.
عمرهاي بسيار خوب و طولاني با بهداشت مدرن، ورزش حرفهاي مثبتنگري، تغذيه جديد و دانش روز صد در صد ممكن است. مخارج دولتها از نظر عوارض بيماريهايي مثل مرض قند، چاقي، فشار خون، بيماريهاي روحي و رواني فراوان است. اين 4 بيماري غشاء آندوتليالي سلولي را خراب و موجب عدم كارآيي جدار آندوتليالي ميشود كه تمام بيماريها را به دنبال دارد.
مسأله بسيار قابل توجه در مطالعات ما اين است كه:
1ـ خرابي آندوتليوم عروقي در هر سن و سالي قابل جبران است و اصلاح ميشود. 120 مورد از بيماريان در ايران با طب مدرن ورزشي و بدون دخالت جراحي 3 تا 6 ماه درمان شدند و سپس اين روش را ادامه دادند.
2ـ لختههاي داخل عروق به تدريج حل ميشود.
3ـ بيماريهاي خرابكننده آندوتليال عروقي (فشار خون و بيماري قند) بوده كه هر دو با ورزش حرفهاي و علمي قابل درمان كامل هستند.
4ـ داروهاي جديد غوغا بپا كردهاند. ال آرژنين، بلوككنندههاي كلسيم داخل پروتئين سلولي
(CAVEOLIN, CALMUDOLIN, TUMOR NECROSOSIS FACTOR ALFA)
5ـ داروهاي ضدآريتمي مانند: (بتابلوكرها، كلسيم بلوكرها و اينوتروپيكها) قدرت انقباضي قلب را نميافزايند، اصلاحكننده ريتم قلبي هستند يعني آريتمي را ميتوانند اصلاح كنند.
بيماراني كه سالها دارو مصرف كرده و سرانجام جراحي ميشوند، داّل بر اين مدعّا هستند.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]