تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804026019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نوبخت:فقه شيعه بيشترين نزديكي را با مباني تحزب دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نوبخت:فقه شيعه بيشترين نزديكي را با مباني تحزب دارد
دبيركل حزب اعتدال و توسعه آزادي، عقل گرايي و مسئوليت فرد در زندگي سياسي را مهمترين مباني شكل گيري احزاب مي داند و معتقد است بر اين اساس كلام و فقه شيعه در مقايسه با ديگر مذاهب اسلامي بيشترين قرابت و نزديكي را با مباني ياد شده نشان مي دهد.

به گزارش خبرنگارمهر دكتر محمد باقر نوبخت در همايش فصلي خانه احزاب كه با موضوع بررسي انديشه هاي سياسي امام (ره) پيش ازظهر امروز در حسينيه شماره يك جماران برگزار شد اظهار داشت : سالها پيش از انقلاب اسلامي اهداف سلبي انقلاب بر همگان مبرهن مي نمود و به تدريج اهداف ايجابي و اثباتي انقلاب نيز مطرح شد.

وي افزود : مهمترين موضوعي كه از اين دوره براي همگان به عنوان پرسش اصلي بشمار مي آمد هدف ايجابي انقلاب پيرامون ساختار قدرت، نوع حكومت و نظام سياسي جانشين نظام خودكامه بود.

نوبخت تصريح كرد: آنچه كه مسلم و قطعي به نظر مي رسيد اين بود كه مردم و انقلابيون به ويژه امام (ره) به عنوان رهبري انقلاب بدنبال نظامي غير از نظام پيشين بوده اند و آخرالامر نيز اراده جمعي ملت ايران بر استبداد پيروز شد و با رهبري امام خميني بساط سلطنت از اين مرز و بوم برچيده و نظام جمهوري اسلامي ايران پايه گذاري شد.

وي تاكيد كرد كه بر پايه نظام مردمسالار مبتني بر مشاركت مردم همواره مورد تاكيد امام راحل بود بر همين اساس ايشان دقيقا 4 ماه پيش از پيروزي انقلاب اسلامي نوع حكومت مورد نظر خويش را جمهوري اسلامي معرفي كرده و پس از پيروزي انقلاب نيز بر جمهوري اسلامي نه يك كلمه بيش و نه يك كلمه كم به عنوان شكل و ماهيت نظام تاكيد كردند.

دبير كل حزب اعتدال و توسعه با اشاره به تعبير امام خميني مبني بر قرار دادن ميزان مردم به عنوان ميزان سنجش و معيار تعيين كننده انقلاب گفت : انقلاب اسلامي ايران به جهت ديني بودن در نشان دادن مردمسالاري از نظام ليبرال غربي متمايز است اما نكته مهم اينجاست خطي كه تا به هدف ترسيم شده مسير سهل و همواري نبوده و نيست چرا كه جاده مشاركت نياز به همدلي و اصلاح دارد.

وي ادامه داد : صبوري و سعه صدر مي طلبد تا قدم به قدم مشاركت سياسي در عرصه نظام ديني نهادينه شود. چرا كه آنچه امروز بيش از گذشته براي حركت در خط امام به آن محتاجيم و بايد در بستر جمهوري اسلامي و در دل نظام اسلامي احزاب فعال رشد كرده و تربيت شوند تا راه و رسم چگونگي رقابت را با يكديگر پيدا كنند.

نوبخت خاطرنشان كرد: به جرات مي توان گفت پذيرش اين مهم كه احزاب و نهادهاي مدني بايد ميزبان و بسترساز مشاركت هاي مدني باشند چرا كه آنها را به نوعي مي توان رمز اصول آرمانهاي انقلاب اسلامي ايران دانست.

وي اظهار داشت : آنچه كه در انديشه سياسي امام خميني در حوزه مردمسالاري قابل رديابي است اين مسئله است كه امام نوعي رويكرد مثبت و مشروط به شروط خاصي را ارائه مي دهد. سنجش اصلي بنيانگذار انقلاب اسلامي در مورد مطلوبيت و عدم مطلوبيت ناشي از ايده و كارويژه هاي حزب است.

دبير كل حزب اعتدال و توسعه گفت : اگر آزادي ، عقل گرايي و مسئوليت فرد در زندگي سياسي را مهمترين مباني شكل گيري احزاب تلقي كنيم كلام و فقه شيعه در مقايسه با ديگر مذاهب اسلامي بيشترين قرابت و نزديكي را با مباني ياد شده نشان مي دهد.

وي با بيان اينكه اساسا شكل و ماهيت نظام مبتني بر جمهوريت و اسلاميت تاكيد بر تعامل و بر هم كنش مردمسالاري و اسلام گرايي است اضافه كرد: مشروط بودن مباني مردمسالاري به مبداء و منشاء حيات و آموزه هاي اسلامي رمز اقتداء ايرانيان به امام و رهبر خود بوده و هست.

نوبخت تصريح كرد : قرار دادن ماهيت و محتوايي همچون اسلام در شكل و قالب مردمسالاري نه تنها در جهان سياست نظير ندارد بلكه آرماني ترين انتخاب براي تحقق آرمانهاي حكومت اسلامي است كه آن را مي توان نشانه استحكام انديشه امام براي اداره حكومت و تعيني از آميزه سنت و مدرنيسم با طراحي بي بديل امام خميني دانست.

وي در پايان خاطرنشان كرد: خرد جمعي ايرانيان كه مردمسالاري را به عنوان ركن ركين نظام سياسي مي دانند مهمترين مولفه دايره فكري امام راحل است.
 پنجشنبه 9 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن