واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در حوزه سلامت نميتوان به صورت محدود عمل كرد
اجتماعي
عليرضا زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي روز سه شنبه گفت: در عرصه سلامت نميتوان به صورت محدود عمل كرد و بايد هر مداخله در حوزه سلامت با همكاري كشورهاي منطقه انجام شود.
وي در نخستين نشست اتاق فكر سلامت با عنوان شاخصهاي سلامتي در جوامع اسلامي منطقه در تهران گفت: بايد در منطقه به فكر فرهنگ عمومي سلامت بود.
اين نشست را جهاد دانشگاهي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با هدف توجه به سرمايهگذاري بنيادين در فرهنگ سلامت ميزباني كرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، زالي، توجه به مولفههاي فرهنگي و اجتماعي را حائز اهميت دانست و گفت: توجه به فرهنگ سلامت به عنوان برشي از فرهنگ جامعه، گام بسيار بلندي به سمت جلو خواهد بود .
وي با تاكيد بر تلفيق سلامت با فرهنگ، گفت: سلامت چون فرهنگ همه مولفههاي تاثيرگذار بر زندگي بشر را تحت تاثير قرار ميدهد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: بيماريهايي چون سرطان، بيماري هاي قلبي و بيماريهاي ناشي از حوادث ترافيكي از جمله بيماريهايي هستند كه با الگوي زندگي بشر به شدت مرتبط بوده و فقط ميتوان با مداخله در همه ابعاد زندگي انسانها چون الگوي زندگي، تغذيه و استرس ميزان آن را كاهش داد.
زالي با تاكيد بر اينكه بايد شاخصهاي سلامتي را بازنگري كرد، گفت: شاخص هاي گذشته مانند ميزان مرگ و مير مادران باردار، مرگ و مير نوزادان زير پنج سال، اميد به زندگي و كيفيت زندگي امروز نميتواند به عنوان شاخص سلامت در نظر گرفته شود و بايد براي سلامت شاخصهاي جديد تعريف كرد.
وي با اشاره به اينكه ايران از زمانهاي گذشته حرف نخست را در علم طب مي زد، گفت: يكي از دلايل مطرح بودن ايران در علم طب اين است كه بزرگان علم طب، طب را به حكمت تبديل كردند و با همه شئونات زندگي مردم ارتباط دادند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه بايد اين جايگاه در ايران براي طبيبان بازسازي شود، گفت: نگاه طبيبان گذشته، نگاه كلي نگر و جامع الاطراف بود و بايد امروز نيز نگاه به طبابت جامع نگر باشد و از نگاه جزء نگر كه آفت سلامت است، پرهيز شود.
زالي ارتقاي خدمات سلامت و توجه به سلامت عموم در بحث سلامت را دو شاخصه اي دانست كه بايد براي سلامت در نظر گرفت.
محمد رجبي رييس موسسه فرهنگي اكو نيز در اين نشست، سلامتي را با اعتدال همراه دانست و گفت: در سلامتي استحكام و اعتدال محقق نميشود، مگر آنكه هر چيزي در جاي خودش قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه انسان در حوزه سلامتي در يك ارتباط چند جانبه با خود ، زمان، مكان و جامعه قرار دارد، گفت: ارتباط روان با تن و تن با روان بايد استحكام داشته باشد و هر دو در يك مسير حركت كنند.
رييس موسسه فرهنگي اكو در خصوص ارتباط انسان با زمان، مكان، جامعه و نقش آن در سلامت انسان نيز گفت: زمان و مكان انقطاع پذير نيستند و فرد زاييده زمان و مكاني است كه در آن قرار دارد.
وي بر سلامت رواني افراد نيز تاكيد كرد و آن را تعادل قواي رواني با يكديگر دانست و گفت: روح انسان مجموعهاي از عناصر متضاد است كه فقط ايمان به خدا و اعتقاد به نيروي فراتر از قدرت انسان است كه ميتواند بين اين عناصر متضاد تعادل برقرار كند.
رجبي تعداد و ظرفيت معابد، فقدان بيماريهاي رواني و فقدان جرايم را از شاخصهاي ظاهري ارتباط با خدا اعلام كرد و گفت: در كشورهايي كه روال زندگي تاريخي آنها قطع نشده، فرهنگ سلامت بيشتر حاكم است.
محمد رباني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در اين نشست بر اهميت توجه به فرهنگ عمومي در سلامت جامعه تاكيد كرد و گفت: عنصر فرهنگ تا حد زيادي بر الگوي فراواني بيماريها تاثيرگذار است .
وي گفت: در حال حاضر سلامت به عنوان يك بسته مورد توجه قرار ميگيرد و اميد داشتن و از نااميدي پرهيز كردن، عبادت در اسلام و نقش آنها در آرامش روحي و سلامت جسمي، تاثير دعا كردن و فرهنگ تغذيه در اسلام از جمله مواردي است كه در فرهنگ سلامت اسلامي مورد توجه قرار ميگيرد.
اين استاد دانشگاه گفت: فرهنگ، تنوع و تغييرات در فرهنگ، همه تحولات جهان ، مسوولان اجرايي، اقدامات نخبگان، رسانههاي جمعي از عوامل تاثير گذار بر سلامت هستند.
وي گفت: بايد پذيرفت كه فرهنگ سلامت حوزهاي است مديريت پذير و ميتوان آن را مهندسي كرد.
رباني مديريت فرهنگ سلامت در حوزه طب سنتي را مورد تاكيد قرار داد و گفت:
براي مهندسي فرهنگ سلامت، بايد همه دستگاههاي اجرايي موثر در سلامت هماهنگ شوند .
وي هجوم فرهنگهاي غربي و شرقي را نشاندهنده يك نياز اجتماعي دانست و گفت : بايد با اتكا به فرهنگ غني خود ، اين موضوع را ساماندهي كرد .
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه مسايل فرهنگي حوزه سلامت در دنيا مدت ها مورد بررسي و مطالعه قرا گرفته است، گفت: بايد به آينده نيز توجه كرد.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]