واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير جهاد كشاورزي: ايران آماده مشاركت فعال در اجراي برنامه ملي توسعه غنا است
اقتصاد. جهاد كشاورزي. وزير كشاورزي
وزير جهاد كشاورزي گفت: جمهوري اسلامي ايران آماده مشاركت فعال و حضور اثرگذار در اجراي برنامه ملي توسعه غنا است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، مهندس محمدرضا اسكندري روز سه شنبه در آيين گشايش سومين اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري غنا، افزود: حضور گسترده بخشهاي دولتي و غير دولتي ايران و غنا در اين اجلاس، تاكيدي مجدد بر اين رويكرد هدفمند است.
وي با بيان آنكه اولويت اجلاس تهران،ارتقاي روابط ايران و غنا از وضعيت موجود به سطح مطلوب است، اظهار داشت:با توجه به تجارب دو اجلاس گذشته، انتظار ميرود اجلاس تهران با راهبردي كارآمد، اولويتهاي همكاري دوجانبه را با بهرهگيري از ساز و كارهاي موثر تبيين كندودر چارچوب برنامه ريزي اجرايي، روند دستيابي به اهداف موردنظر تسهيل شود.
اسكندري در ادامه تصريح كرد: بر اين اساس، با توجه به اهميت مناسبات اقتصادي و تجاري ايران و غنا ، در اجلاس سوم آغاز مذاكرات موافقتنامههاي پايهاي - اقتصادي با تلاش هياتهاي دو كشور مورد اهتمام خواهد بود تا با اتخاذ ابزارهاي قانوني مورد نياز، پيشبرد برنامههاي مقرر به منظور توسعه تجاري دو جانبه پيگيري شود.
وزير جهادكشاورزي افزود: از سوي ديگر با توجه به نزديكي ديدگاهها و مواضع سياسي طرفين ، ضرورت گسترش روابط ديپلماتيك نيز در دستور كار اجلاس تهران قرار دارد و انعقاد سند همكاريهاي دو جانبه نيز پيش بيني شده است وي در ادامه با بيان آنكه اهداف مناسبات خارجي ايران براساس مصالح نظام و منافع ملي با راهبرد عزت، حكمت و مصلحت براي ارتقاي جايگاه و اعتبار كشور در عرصههاي ممتاز جهاني و تعامل با كشورهاي دوست، مستقل و غير متعهد برنامه ريزي ميشود، گفت: در اين خصوص، غنا با توجه به پيشينه تاريخي روابط علمي و فرهنگي دو كشور، يكي از اولويتهاي ارجح در دستور كار همكاريهاي بينالمللي محسوب ميشود.
وي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري مستقل و متعهد در جهان امروز با پشتوانه عظيمي از دانش نوين و تجارب ارزشمند در روند تحول بنيادي غنا حضور سازندهاي خواهد داشت.
مسئول ايراني اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي ايران و غنا با اشاره به وقفه شش ساله در برگزاري اين اجلاس، ابراز اميدواري كرد: اجلاس سوم بستر مناسبي را براي تحقق اهداف مورد نظر دو كشور فراهم كند.
وي با بيان آنكه همكاريهاي متقابل در زمينه صنعت، انرژي و فناوري تاكنون در سطح موردي انتظار پيشرفت نداشته است، تصريح كرد: مذاكرات كارشناسي هياتهاي دو كشور در تهران بايد راهكارهاي اجرايي براي برون رفت از وضعيت كنوني را ارايه كند و بويژه گسترش فعاليت شركتهاي ايراني در صنعت نفت، گاز، آب و برق غنا بايد با تاكيد ويژهاي پيگيري شود.
اسكندري سپس روند پيگيري همكاري ايران وغنا در بخش روابط علمي، فرهنگي ، اجتماعي و بهداشتي و درماني را داراي توفيق بيشتري دانست و ابراز اميدواري كرد: در اجلاس تهران، ابزارهاي حمايتي لازم براي پيشبرد اهداف اين بخش به ويژه ارتقاي عملكرد نمايندگي سازمان هلال احمر و نيز دانشگاه اسلامي آزاد ايران در غنا مورد اهتمام قرار گيرد.
وي يكي ديگر از محورهاي اساسي در مناسبات دو كشور را همكاريهاي كشاورزي عنوان كرد و گفت: اين همكاريها در اجلاس تهران با تاكيدي عمده مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
اسكندري با اشاره به فعاليت اثربخش دفتر نمايندگي جهاد كشاورزي در غنا در بخشهاي مختلف كشاورزي، عمراني، فرهنگي و توسعه روستايي، افزود: اجلاس تهران ميتواند در سازماندهي برنامههاي آينده اين دفتر مثمرثمر باشد.
وزير جهادكشاورزي همچنين ابراز اميدواري كرد: برگزاري همزمان نمايشگاه مشترك كشاورزي در حاشيه اجلاس تهران و نيز همايش فرصتهاي تجاري دو كشور، رونق مشاركت بخشهاي غير دولتي در همكاريهاي دوجانبه را به ارمغان آورد وي در پايان گفت: دستاوردهاي اجلاس تهران ميتواند دورنماي اميدبخشي را براي گسترش روابط مشترك ترسيم كند و انتظار ميرود با حمايت همه جانبه و منسجم دو كشور دوست، مناسبات ايران و غنا به عنوان الگوي تعامل و همگرايي بينالمللي تبيين شود.
سومين اجلاس كميسيون كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و غنا به مدت چهار روز در تهران برگزار ميشود.
رياست هيات غنايي را در اين اجلاس آقاي آكواسي اوسي آجي وزير امور خارجه غنا بر عهده دارد.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 479]