واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نشست بررسی بیانیه لوزان در دانشگاه تهران
یک استاد دانشگاه گفت: در برخی از لغات متن بیانیه مانند لغو یا برداشته شدن تحریمها به صورت کامل تفاوت وجود دارد.
ایسنا: فواد ایزدی، عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در نشست عصر دوشنبه بررسی بیانیه لوزان در دانشگاه تهران با تاکید بر این که طبق بیانیه لوزان تنها تحریمهای هستهای ایران برداشته خواهند شد افزود: از 28 تحریم آمریکا علیه ایران تنها 3 تحریم هستهای بوده و لغو خواهند شد که هیچ یک از آنها هم اساسی نیستند. بنابراین میتوان گفت تحریمهای اصلی سرجای خود باقی خواهند بود.
او خاطرنشان کرد: در برخی از لغات متن بیانیه مانند لغو یا برداشته شدن تحریمها به صورت کامل تفاوت وجود دارد و علاوه بر این کلمات، مفاد دیگری هستند که نیاز به روشن شدن دارند.
ایزدی با تاکید بر این که همه تحریمها علیه ایران برداشته نمیشود گفت: تنها یک سری تحریمها که مرتبط با مسائل هستهای هستند لغو میشود و بر اساس جدول یکی از مراکز پژوهشی اروپا که در رابطه با فهرست تحریمهای کنگره علیه ایران منتشر شده است تحریمهای هستهای علیه ایران تنها در سه مورد برداشته میشود که این سه تحریم تاثیرگذاری بسیار پایینی در اقتصاد ما دارد.
وی ادامه داد: بر اساس بیانیه لوزان تحریم های اصلی همچنان سرجای خود باقی خواهند ماند و برداشته شدن تحریمها در انتهای کار صورت میگیرد. همچنین با توجه به تعداد بیشتر مخالفان توافق با ایران در کنگره آمریکا در صورتی که آنها بر روی مطلبی توافق کنند حق وتو از رییسجمهور آمریکا در رابطه با تحریمها علیه ایران سلب خواهد شد.
ایزدی با اظهار این که بیانیه لوزان کاملا شفاف نیست تصریح کرد: برخی مطالب در این بیانیه هستند که برداشت های گوناگونی میتوان از آن کرد و دقیقا مشخص نیست که قرار است چه بلایی سر ما بیاید.
سید حسین رنجبران نیز با تاکید بر این که اظهارنظرهای من دررابطه با بیانیه لوزان درمقام یک دانشجوی دانشگاه تهران است خاطرنشان کرد: وضعیت ما در قبال بحث هستهای همانند این است که درون دیگ جوشان قرار گرفتهایم و به همین دلیل شاهد وجود دلسوزیها و اظهارنظرهای زیادی هستیم که همگی به منظور حل مسائلی است که در مذاکرات هستهای با آن روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: وجود نظرات مختلف در رابطه با مذاکرات هستهای به دلیل پیچیده بودن این بحث است و به طور کلی اظهارنظرهای صورت گرفته برای کمک به این پیچیدگی و رفع مسائل موجود در بیانیه نهایی است.
رنجبران خاطرنشان کرد: ما با قطعنامههای مصوب روبهرو هستیم و مذاکراتی که در جریان است نیز به منظور لغو و یا برداشته شدن تحریمهاست. ما امروز در بحث هستهای با شبکه بینالمللی که همانند تارعنکبوت است مواجهایم و میبینیم که نابرابری عمل بین طرفهای مذاکره کننده وجود دارد.
او ادامه داد: از نظر من ایران بین غولهای 1+5 گیر افتاده است. با توجه به تفسیری که ما از حقوق بینالملل داریم به نظر میرسد که پرونده هستهای ما باید مسیر دیگری را طی میکرد ولی دولت یازدهم از لحاظ قانونی و به منظور از بین بردن تحریمها باید جور دیگری گام بردارد.
رنجبران تصریح کرد: بیانیه لوزان تنها سندی ابتدایی برای توافق نهایی است. این بیانیه برای آن است تا شرایط برای گام نهایی را فراهم کند. همچنین از نظر جنبه حقوقی این توافق فراتر از مطالب گفته شده نیست ولی بیانیه لوزان ارزش اجرایی دارد و دارای آثار اجرایی به صورت محدود است. همچنین رفتار بعدی اعضای 1+5 در مقابل این بیانیه نیز اهمیت دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که نظارتهای آژانس بر روی فعالیت ما تقویت خواهد شد افزود: ما باید منتظر باشیم تا نظارتهای آژانس بر روی فعالیتهای ما بیشتر شود و به نظر میرسد ما در جریان این فرایند طولانی در کنار تعهدات معمولی که همه کشورهای عضو پیمان منع مشترک سلاح هستهای دارند باید شاهد یک رژیم بسیار سختگیرانه در قبال فعالیتهای هستهای خود باشیم.
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]