واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۵۵ب.ظ)
مديريت جديد بخش خصوصي موج - پارلمان بخش خصوصي کارآمدي و توان خود را با ارائه راهبردهاي مديريتي براي ايجاد تحول اقتصادي و پويايي در اقتصاد پس از توافقات نشان دهد.
انتخابات اتاق بازرگاني به اتمام رسيد و ساختار کلي اتاق شهرستان ها تا حدود زيادي مشخص شد و به طور طبيعي ترکيب هيأت رئيسه اتاق ها و به تبع آن اتاق ايران نيز در روزهاي آينده تعيين خواهد شد.
قاعدتاً عموم فعالان اقتصادي انتخاب شده، در پي برنامه ريزي هاي مديريتي و گاهي سياسي خود براي انتخاب فرد يا افراد مورد نظر و حضور قدرتمند در هيأت رئيسه هستند. در عين حال مسأله مهم پيش روي اقتصاد کشور، فقدان استراتژي مديريت پس از توافق جامع هسته اي است که انتظار است فعالان منتخب نسبت به اين فرايند، تصميم گيري و تصميم سازي کنند.
نمي توان باور کرد که پس از توافق با کشورهاي 1+5 مباني اقتصادي کشور و منافع آن مانند گذشته باقي بماند، اما؛ قطعا مي بايست به جاي دلخوش شدن به درآمدهاي ميلياردي نفتي به ظرفيت هاي داخلي توجه کرد؛ زيرا ظرفيت هاي اقتصادي جمهوري اسلامي و مديريت تجار و بازرگانان ما به اندازه اي است که مي تواند با توليد و ارائه خدمات، چندين برابر درآمد نفت، در افزايش درآمد ملي تأثير گذار باشد.
از طرفي آزادسازي حدود 100 ميليارد دلار دارايي هاي جمهوري اسلامي خود عدد و رقمي قابل ملاحظه و نيازمند مديريت صحيح اقتصادي است.
همچنين اگر چه تلاش دولت براي کنترل تورم قابل تقدير است، اما؛ باور نگارنده اين است که اين نرخ تورم 15 درصدي يک بازي رياضي اقتصادي است که از جا به جايي اعداد و منابع فراهم شده و هرگز آثار کاهش تورم در توليد و خدمات و عدالت اجتماعي و نيز جذب سرمايه گذاري بيروني و جرأت سرمايه گذار ديده نشده است و اين به منزله ضرورت مديريتي قابل توجه است که بايد مدنظر فعالان اقتصادي در پارلمان بخش خصوصي قرار گيرد.
شرايط موجود اقتصاد کشور نشان مي دهد که الحمدلله، تدابير کلان و روال مديران اقتصادي داراي آرامشي عملياتي است و مايل نيست اقتصاد به صورت چکشي توسعه يابد با اين همه، بايد دقت کرد که هم اکنون شرايط انفجاري يا به نوعي فنري است؛ به معناي آن که اگر خوب مديريت و هدايت نشود فنر از جا در مي رود و سرگرداني اقتصادي حاصل مي شود.
نبايد فراموش کرد که کشورهاي آمريکاي لاتين با وجود اينکه از ظرفيت ها و منابع اقتصادي خوب و مطلوبي برخوردارند اما؛ هرگز نتوانسته اند ساماندهي درستي داشته و از منابع خود بهره لازم را ببرند. اما گاهي مشاهده مي شود که اروپاييان از آمريکا جلو زده و به توسعه هاي بهتري دست يافته اند. اين روند همچنان درکشورهاي آسيايي و آفريقايي مشاهده مي شود و شايد بتوان گفت موفقيت کشورهاي پيشرفته و توسعه يافته در اين مناطق مانند آفريقاي جنوبي، ژاپن، کره، برزيل و چين به دليل تفاوت مديريتي آن ها با ساير کشورهاي منطقه شان است.
مي خواهيم از آنچه مطرح شد به اين نتيجه برسيم که پارلمان بخش خصوصي که مي خواهد شاکله مديريتي خود را از نظر اشخاص سازماندهي کند، مي بايست راهبردهاي مديريتي خود را براي ايجاد اقتصادي پويا و متحول پس از توافقات آماده کند و اين مطالبه اي است که بايد دغدغه فعالان بخش خصوصي باشد. در غير اين صورت بخش خصوصي و پارلمان آن همواره بايد بپذيرد که اجزاي آن ناکارآمد و ناتوان اقتصادي خواهد ماند.
دکتر محمودرضا اميني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]