واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۲۶ب.ظ)
کتاب «بازيهاي آموزشي ـ سرگرمي و مهارتهاي شناختي بازيکنان» منتشر شد موج - کتاب «بازيهاي آموزشي ـ سرگرمي و مهارتهاي شناختي بازيکنان (تحليل 100 بازي برخط)» اثر پژوهشي دکتر مسعود کوثري و مهرداد گروسي در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده است از سوي انتشارات پژوهشگاه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري موج، هدف اين کتاب، شناسايي جوانب کاربردي و حتي آموزشي بازيهاي رايانهاي است که بهمنظور جلوگيري از پيچيدگي بحث و به علت گستره بسيار وسيع بازيها، از اشاره مستقيم به نام بازيها و بررسي مصداقي آنها خودداري شده است.
نويسندگان در مقدمه اثر تاکيد کردهاند: «لازمه بحث درباره جوانب گوناگون بازيهاي رايانهاي، بازبيني کلي تاريخ بازي و بهطور مشخص بازيهاي آموزشي سنتي (غير رايانهاي) و به نوعي ايجاد محيطي مقايسهاي براي درک هرچه بيشتر عملکردهاي آموزشي بازيهاي رايانهاي است؛ چراکه تاريخ فرهنگ و تمدن بشر طي قرنها و هزارههاي گذشته با بازي و بهرهگيري از قالبهاي سرگرمکننده مختلف در انتقال ضمني مفاهيم پيوند داشته و تنها محدود به فناوري يا رسانه نوظهور رايانهاي نبوده است.
به همين منظور، ابتدا عنوان بازيهاي آموزشي را معرفي ميکنيم و سپس هرکدام از انواع بازيهاي کارتي و تختهاي را بهتفصيل توضيح ميدهيم و در پايان، جوانب آموزشي بازيهاي مدرن ويدئويي را در جامعه امروز بررسي ميکنيم. درواقع با معرفي جوانب آموزشي و کاربردي بازيهاي سنتي، سعي در انعکاس چشمانداز بيطرفانه و مشابهي به بازيهاي رايانهاي خواهيم داشت.
در تحقيق حاضر 100 بازي برخط آموزشي تفريحي بررسي شده است، هدف از بررسي اين بازيها استخراج مهارتهاي ذهني ـ شناختي تقويت شده در بازيهاي برخط است.
نويسندگان کتاب معتقدند: «شناخت اين تواناييها نهتنها ما را با سودمنديهاي بازيهاي آموزشي تفريحي آشنا ميکند؛ بلکه به سازندگان بازي نيز کمک ميکند تا با نگاهي فنيتر به هر بازي بنگرند و به مهارتهايي بينديشند که ميتوان به مدد بازيها تقويت کرد».
نتايج بررسيهاي انجام شده در اين کتاب حاکي از آن است که بازيهاي آموزشي ـ تفريحي در ژانرهاي متفاوتي ساخته شده و در هر بازي بر مهارتهاي گوناگوني تأکيد شده است.
کتاب «بازيهاي آموزشي ـ سرگرمي و مهارتهاي شناختي بازيکنان (تحليل 100 بازي برخط)» در 623 صفحه و با قيمت 28،000 تومان از سوي انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
اين کتاب در پانزده فصل شامل، انواع بازيها، بازيهاي سنتي، بازيهاي تختهاي، بازيهاي پازل، بازيهاي ماز، بازيهاي متني، بازيهاي ورزشي و مسابقهاي ـ بازيهاي آرکاد (دالاني) ـ بازيهاي آموزشي ـ بازيهاي ماجراجويي ـ بازيهاي نقش آفريني ـ بازيهاي شبيهسازي ـ بازيهاي بقا ـ مخفيکاري و يافتههاي کلي پژوهش تنظيمشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]