واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
پرهیز از واکنش آفرینی و توجه به واقع گرایی در ساخت فیلمهای اجتماعی
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم با بیان اینکه فیلمهایی که ساخته میشود باید دور از واکنش آفرینی باشد بر واقع گرایی آثار هنری تاکید کرد.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، «مهدی امیری اصفهانی» قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم با بیان اینکه فیلمهایی که ساخته میشود باید دور از واکنش آفرینی باشد بر واقع گرایی آثار هنری تاکید کرد و افزود: باید در ساخت فیلم از برخورد انتزاعی پرهیز کرد و فیلمها به گونهای ساخته شوند که به واقعیت های جامعه نزدیک باشد، توجه به این اصل نقش موثری در جذب مخاطب دارد. «امیری اصفهانی» در افتتاحیه کارگاه فیلمنامه نویسی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم، برگزاری این کارگاه را کاری بدیع در نظام قضایی کشور دانست و با پیوند زدن هنر با مبانی ارزشی و دینی ما، اظهار کرد: همه انسانها وظیفه دارند در مسیر کمال حرکت کنند و امروزشان بهتر از دیروز باشد، براساس حکم شرع و عقل اگر انسانی در این مسیر حرکت نکند در آخرت مورد مواخذه خداوند متعال قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در دین اسلام بر مسئولیت اجتماعی انسانها تاکید شده است، افزود: براساس آیه 32 سوره مائده، هرکس مرتکب جرمی شود حقوق همه افراد جامعه را ضایع کرده است و متقابلا هر کس در مسیر احیای یک حق قدم بردارد مثل این است که حقوق همه افراد جامعه را احیا کرده است و این مسئولیتی است که دین اسلام برعهده آحاد بشر قرار داده است.
اصفهانی با اشاره به ضرورت برگزاری این کارگاه تصریح کرد: در حال حاضر با افزایش و رشد جرم و آسیب مواجه هستیم که این موضوع کاملا با حرمت و کرامت انسانی در تعارض است و یکی از مصادیق مسئولیت اجتماعی کنترل رفتارهای ناهنجار و رفتارهایی است که زمینه ساز بروز جرم و آسیب است تا بتوانیم در مرحله اول روند افزایش جرم و آسیب را متوقف کنیم و در مرحله بعد به سمت کاهش جرایم پیش رویم.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم با تاکید براینکه مطابق قانون اساسی، پیشگیری از وقوع جرم برعهده قوه قضاییه است، تصریح کرد: امروز روند جرایم و آسیبها هم از حیث دامنه و هم از حیث عمق افزایش دارد و از آنجایی که نمیتوان برای پیشگیری از هر جرم یک نسخه واحد پیچید باید روندهای پیشگیرانه مناسب به کار ببریم.
وی با بیان اینکه پیشنگری ضرورت پیشگیری است، افزود: برای پیشگیری از وقوع جرم باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد و هدف ما در این معاونت برای استفاده از ظرفیت ها اصلاح مجرمان و صیانت از کرامت و ارزش های انسانی است.
امیری اصفهانی هنر را یکی از مصادیق غیرقابل انکار زیبایی دانست و بیان کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود در هنر میتواند بخش موثری در اصلاح و پیشگیری در جامعه ایفا کند و در این میان هنرهای بصری سهم قابل توجهی دارند چرا که احساس و عاطفه را انتقال می دهند و هنرمندان نباید از این ویژگی غفلت کنند.
وی با تاکید به کار بردن ابزار مناسب برای استفاده مخاطبان تصریح کرد: باید به گونه ای از ابزارهای موجود استفاده کنیم تا بتوانیم از طریق آنها هنجارهای مثبت ایجاد کرده و ناهنجاریها را کاهش دهیم و از سوی دیگر حسن و قبح را مورد توجه قرار دهیم و به گونه ای رفتار کنیم که قباحت یک عمل مجرمانه زایل نشود.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم به بیان انتظارات خود از فیلمنامه نویسان در حوزه پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و گفت: انتظار می رود که نویسندگان و فیلمنامه نویسان به غیرمستقیم بودن پیام و تبلیغ عنایت ویژه داشته باشند چرا که انتقال پیام به شکل غیرمستقیم آثار فوق العاده ای در مخاطب می گذارد.
وی در ادامه توجه متعهدانه به عناوین فیلم ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: فیلمنامه نویسان باید از رفتار و برخوردی که به صورت رفع تکلیفی است پرهیز کنند و برای این موضوع باید به مضامین مختلف و حوزه های مختلف اشراف داشته باشند و مسائل مختلف را بشناسند.
امیری اصفهانی با بیان اینکه در فیلم هایی که ساخته می شود باید از واکنش آفرینی پرهیز و بر واقع گرایی آثار هنری تاکید کرد، افزود: باید در ساخت فیلم از برخورد انتزاعی پرهیز کرد و فیلم ها به گونه ای ساخته شوند که به واقعیت های جامعه نزدیک بوده و توجه به این اصل نقش موثری در جذب مخاطب دارد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه قوه قضاییه می تواند اطلاعات برخی پرونده ها را در اختیار فیلمنامه نویسان قرار دهد، خاطرنشان کرد: قوه قضاییه با توجه به حرمت افراد می تواند اطلاعات برخی از پرونده های قضایی را در اختیار فیلمنامه نویسان قرار دهد تا فیلم هایی که ساخته می شود به واقعیت نزدیکتر باشد.
گفتنی است اولین کارگاه فیلمنامه نویسی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم به همت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه طی روزهای 23 و 24 فروردین ماه در این معاونت برگزار می شود و فیلمنامه نویسانی چون پوران درخشنده، خشایار الوند، حسن پور و اربابی در آن حضور دارند. انتهای پیام/
94/01/24 - 09:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]