واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۲:۱۵ب.ظ)
گردآوري دايره المعارف تصويري آيين هاي ايراني موج - رئيس پژوهشکده مردم شناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري از گردآوري دايره المعارف تصويري آيين هاي ايراني خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا حسنزاده رئيس پژوهشکده مردمشناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري بابيان اين مطلب گفت: سال گذشته پژوهشکده مردمشناسي در حوزه همايشهاي علمي فعاليتهاي زيادي انجام داد که اين تلاشها به برگزاري 10 همايش انجاميد.
او برپايي اين همايشهاي علمي را باهم انديشي مردم شناسان و پژوهشگران درزمينهٔ هايي که بعد کاربردي داشتند ميسر دانست و افزود: همايشهاي برگزارشده حوزهها و زيرشاخههاي مهمي از دانش مردمشناسي را در ارتباط با جنبههاي کليدي ميراث فرهنگي در برميگيرد.
حسنزاده همايشهاي بزرگداشت ابوريحان بيروني در روز مردمشناسي، آيين و ورزش، ابعاد مردم شناختي فرهنگ عاشورا و مردمشناسي هنر را از شاخصترين همايشهاي برگزارشده در سال گذشته خواند.
وي برگزاري همايشهاي ديپلماسي فرهنگي، مردمشناسي کاربردي، هفته پژوهش و... که هرکدام با برپايي نمايشگاههاي جنبي همراه بود را از ديگر برنامههايي عنوان کرد که در سال گذشته توسط اين پژوهشکده انجامشده است.
رئيس پژوهشکده مردمشناسي افزود: بسياري از اين نشستها نظير همايش مردمشناسي هنر خروجيهاي خوبي داشتند که بهصورت مجموعه مقالات به چاپ رسيدند.
او در ادامه به آثار منتشرشده در اين پژوهشکده اشاره کرد و افزود: درزمينهٔ انتشارات پژوهشکده مردمشناسي در قالب همکاري با ساير نشريهها نظير نشريه کرسي مجموعه مقالاتي را منتشر کرده است.
حسنزاده خاطرنشان کرد که کتاب پالان و پالاندوزي نوشته مؤيد توسط پژوهشکده مردمشناسي سال گذشته به چاپ رسيد.
به گفته او در روزهاي آخر سال 93 نخستين شماره از فصلنامه مردم و فرهنگ بهعنوان نخستين فصلنامه اختصاصي پژوهشکده مردمشناسي به چاپ رسيد.
حسنزاده گفت: پس از چاپ دومين و سومين شماره از اين فصلنامه اميد داريم بتوانيم با ارائه اين نشريه به وزارت علوم براي فصلنامه مردم و فرهنگ درجه علمي پژوهشي بگيريم.
رئيس پژوهشکده مردمشناسي با اشاره به مجموعه فعاليتهاي ميداني اين پژوهشکده اظهار داشت: اين فعاليتها بهويژه با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي منطقه آزاد قشم و پژوهشگران پژوهشکده مردمشناسي انجام شد.
او اظهار داشت: از مطالعات کاربردي اين پژوهشکده در مباحث گردشگري، راهکارهاي حفظ ميراث فرهنگي و طبيعي و مطالعات قومي ميتوان به بررسي مرد مشناختي فرهنگ زيارت در بين ترکمنهاي ايران، بررسي مردم شناختي زيرساختهاي گردشگري در گنبد و گميشان تپه،2 طرح مردمشناسي بصري در مورد راه هايفرهنگي ايران در قزوين و زنجان، جايگاه اقتصادي گياه آلوئه ورا، بررسي مرد مشناختي جنگل حرا، انسانشناسي آب در شهرستان طبس و بررسي مردم شناختي جايگاه ورزش واليبال در ميان ترکمنهاي ايران و...اشاره کرد.
او در رابطه با برنامههاي پژوهشکده مردمشناسي در سال 94 اظهار داشت: در حال حاضر براي اجرايي کردن طرحهاي مشترک در حال گفتگو با مراکز مرتبط هستيم.
حسنزاده طرحهاي کاربردي در حوزه مردمشناسي و مسائل زيستمحيطي و مسائلي که به درک مردم شناختي و تقويت زيرساختهاي فرهنگي گردشگري کمک ميکنند را از اولويتهاي پژوهشکده مردمشناسي در سال نو دانست.
او افزود: تلاش ما اين است تا طرحهاي بنيادي را در قالب اطلس مردمنگاري، دانشنامه تنوع فرهنگ معنوي در ايران و جهان، اطلس پيشههاي ايراني و اطلس ميراث ايراني اهل کتاب را به اجرا درآوريم.
حسنزاده بابيان اينکه اين اطلسها در حال طراحي هستند اظهار اميدواري کرد با برطرف شدن موانع امکان تهيه و دسترسي به اين منابع ميسر شود.
رئيس پژوهشکده مردمشناسي در ادامه از گردآوري دايره المعارف تصويري آيينهاي ايراني خبر داد و افزود: در جلد اول از اين دايره المعارف 10 آيين ازاقوام ايراني در قالب عکس و مقالات معرفي ميشوند و در جلد دوم مطالبي در خصوص حضرت محمد (ص) در آيينهاي مردم ايران گنجاندهشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]