واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دويچه وله: شكاف اجتماعي ميان دارا و ندار در آلمان رو به فزوني است
اجتماعي. خدمات اجتماعي
تهران - پايگاه اينترنتي دويچه وله روز دوشنبه نوشت: گزارشي تازه در آلمان نشان ميدهد، شكاف اجتماعي ميان فقير و غني در اين كشور رو به افزايش است.
به گزارش گروه اخبارصوتي و تصويري ايرنا، دويچه وله افزود: از هر چهار شهروند آلماني يكي يا در فقر به سر ميبرد يا با كمكهاي دولت قادر به تامين حداقل زندگي خود است. بدين ترتيب شمار كساني كه به رغم داشتن كار در معرض فقر هستند، همچنان رو به فزوني است.
رسانه آلماني افزود: گرچه اين گزارش روز دوشنبه ( ۱۹مه ) به طور كامل در اختيار رسانهها قرار ميگيرد، اما اولاف شولتس وزير كار آلمان روز يكشنبه در مصاحبه با يك نشريه اين كشور، فرازهاي مهم آن را بازگو كرده است.
به گفته ي شولتس، ۱۳درصد مردم آلمان در فقر به سر ميبرند و به همين تعداد، با كمكهاي دولتي از درافتادن به ورطه ي فقر در امان مانده اند.
شولتس افزود: در مقابل، طي سالهاي اخير بر مال و مكنت صاحبان ثروت افزوده شده و به اين ترتيب شكاف ميان غني و فقير عميق تر شده است.
به نوشته دويچه وله، وزير كار آلمان بيش از همه، از اين موضوع ابراز نگراني كرده كه شمار كساني كه به رغم اشتغال در معرض خطر فقر قرار دارند، رو به فزوني است.
شولتس در اين زمينه ميگويد: ما در آلمان با واقعيتي به نام دستمزدهاي پايين مواجه ايم، از همين رو به قانون تعيين حداقل دستمزد نيازمنديم.
بنابر اين گزارش ، او با دفاع از كارآيي دولت رفاه اجتماعي تصريح كرده است: اگر كمكها و مساعدتهاي دولت نبود، اينك نه ۱۳درصد جمعيت بلكه ۲۶ درصد آن با فقر دست به گريبان بود.
دويچه وله با ذكر اين كه شاخصهاي فقر و ثروت در جوامع مختلف فرق ميكند، به نقل از وزير كار آلمان افزود: افراد مجردي كه از درآمد ماهانه بالاي سه هزار يورو برخوردارند، يا خانوادهايي با دو فرزند كه صاحب درآمدي فزون تر از هفت هزار يورو هستند، جزو ثروتمندان به شمار ميآيند.
به گفته وي، فقير در آلمان به كسي گفته ميشود كه تنها از ۶۰درصد درآمد متوسط افراد جامعه، يا به عبارت دقيقتر، از درآمد ماهانهاي زير ۷۸۱يورو برخوردار باشد.
بر اساس اين گزارش، شاخصهاي يادشده بخوبي گوياي اين واقعيتاند كه تعريف فقر در آلمان با كشورهاي درحال توسعه تا حدود زيادي متفاوت است. درآلمان به رغم كاهش و حذف بسياري از خدمات اجتماعي هنوز هم كسي از گرسنگي نمي ميرد يا مجبور نيست، بيسرپناه و فاقد پوشش بماند.
دويچه وله افزود: بيمارستانها در آلمان اجازه ندارند از پذيرش بيماري، به صرف نداشتن پول سرباز زنند. با اين همه درسالهاي اخير، سازمانهاي خيريه، اتحاديههاي كارگري و كارشناسان اجتماعي، بيش از پيش درباره خطر تشديد فقر و بروز شكافهاي ژرف اجتماعي هشدار ميدهند.
اين رسانه متذكر شد: منظور از فقر كماكان فقر نسبي است كه تعريف و شاخص هاي آن مورد توافق صد درصدي نيست. شاخصها و معيارهايي كه بيشتر مورد قبولاند و اجماعي عمومي بر سر آنها وجود دارد، آنهايي هستند كه از سوي اتحاديه اروپا تعريف و تبيين شدهاند و رقمهاي يادشده نيز بر اساس اين تعاريف معين شده است.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]