تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802660066




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فصل جدید اقتصاد ایران از نگاه سی‌ان‌ان و بلومبرگ


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


دو شبکه خبری آمریکایی؛
فصل جدید اقتصاد ایران از نگاه سی‌ان‌ان و بلومبرگ
دو شبکه خبری آمریکایی معتقدند: برداشته شدن تحریم‌ها آغاز عصری جدید برای اقتصاد ایران است، اما کماکان چالش‌هایی پیش‌روی دولتمردان قرار دارد.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، اقتصاد ایران دیگر رشد منفی را تجربه نمی‌کند، اما بهبود شرایط چندان هم سریع نخواهد بود. به اعتقاد شبکه خبری سی‌ان‌ان و بلومبرگ، رفع تحریم‌ها هزینه‌های مبادلات بین‌المللی را کم می‌کنند و دیگر نیاز به دورزدن تحریم‌ها نیست اما ورود سرمایه‌ها و افزایش رشد اقتصادی نیازمند زمان هستند. از سوی دیگر جذب سرمایه‌ها در حوزه نفت با توجه به کاهش قیمت و رقابت با کشورهای همسایه به‌خصوص عراق  با موانعی همراه است.

 تحلیل بلومبرگ از آینده اقتصاد ایران
دولت یازدهم در کمتر از 2 سال موفق شد به توافقی دست یابد که انتظار می‌رود به توسعه اقتصادی کشور کمک کند.  موضوعی که دو رئیس‌جمهور قبلی در آن نتوانستند آنچنان که باید  موفقیتی به دست آورند، فرستادگان روحانی به مذاکرات، به خوبی آن را پیش بردند. دیپلمات‌هایی که تا چند ساعت قبل از بیانیه لوزان مردد و خسته به نظر می‌آمدند، سرانجام توانستند بر سر چارچوبی به تفاهم برسند. حال در فاصله سه ماهه از چکش کاری جزئیات برای امضای پیمان نهایی و اتمام کار قرار داریم. هنری اسمیت مشاور ارشد کنترل ریسک در امور خاورمیانه گفت: «منافع اقتصادی این تفاهم دستاورد بسیار ارزشمندی برای ایران خواهد بود.»

 حصول اطمینان از منافع
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که حسن روحانی اکنون با دو چالش روبه‌رو است: اول اینکه بتواند، منافع حاصل از رفع تحریم‌ها را برای بهبود اوضاع اقتصادی به کار گیرد. دوم مقابله با آن دسته از منتقدانی که بعضا این تفاهم را تهدید تلقی می‌کنند. علی واعظ تحلیلگر ارشد گروه بین‌المللی بحران می‌گوید: «کشمکش‌های جناحی در ایران با این تفاهم کمتر نمی‌شود و احتمال افزایش آنها وجود دارد.»

 اثر خیلی سریع
جنوی عبدو عضو تیم موسسه تحقیقاتی استیمسون در واشنگتن گفت: «برداشته شدن تحریم‌ها از این مذاکرات حاصل می‌شود، اما مشکل دولت روحانی این است که لغو تحریم‌ها یک پروژه زمان‌بر است؛ ولی بسیاری منتظر تاثیرگذاری سریع دستاوردهای تفاهم هستند.» از سوی دیگر پروفسور محجوب زویری استاد امور خاورمیانه در دانشگاه دوحه گفت: «بعید است شهروندان عادی در کمتر از 6 ماه تا یک سال آینده بهبود چشمگیری را در اوضاع احساس کنند.»   اما طبق چارچوب بیانیه لوزان تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا که شامل نفت و سیستم بانکی بود، برداشته می‌شوند و جان کری وزیر امورخارجه آمریکا گفت: «فرآیند برداشته شدن این تحریم‌ها بین 6 ماه تا یک سال زمان می‌برد.» گزارش ماه ژانویه کنگره آمریکا نشان داد که تحریم‌ها 20 درصد اقتصاد ایران را از آنچه در سال 2010 تاکنون می‌توانست باشد، کوچک‌تر کرده‌اند.

 تحلیل سی‌ان‌ان از آینده نفت ایران
بیانیه لوزان میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 منتشر شد و قیمت نفت کاهش نیافت. در پایان معاملات هفته گذشته قیمت نفت خام از بشکه‌ای 48 دلار به 50 دلار رسید. این در حالی است که قیمت نفت طی  چند هفته گذشته کاهش یافته بود و به  42 دلار رسیده بود.
روز پنج شنبه، ایران موافقت خود را با  مفاد مذاکره اعلام کرد؛ هر چند مسائل بسیاری باید بین ایران و گروه 1+5 حل شود. این  مساله ممکن است توضیحی برای بالا نرفتن  قیمت نفت باشد. برای هفته‌ها، کارشناسان پیش‌بینی کردند که احتمالا بعد از اعلام بیانیه  قیمت نفت تا 5 دلار کاهش یابد. در عوض قیمت نفت کمتر از یک دلار کاهش یافت و بورس آمریکا واکنش کمی به این موضوع نشان داد.   باراک اوباما گفت: «کار ما تمام نشده است و بسیاری از جزئیات کلیدی سه ماه آینده نهایی می‌شود.» فعالان حوزه انرژی  اکنون در مرحله انتظار هستند. فیل فلین، تحلیلگر ارشد انرژی در گروه قیمت‌های آتی پرایس فیوچرز گروپ گفت: به‌نظر می‌رسد که  توافق‌نامه‌ای داریم که شاید روزی به آن تعهد کنیم.»   وی افزود: «حتی اگر توافق تا 30 ژوئن هم حاصل شود ماه‌ها طول می‌کشد تا بازرسان آژانس بین‌المللی وارد تاسیسات ایران شوند. برای همین ممکن است شاهد بازار خوبی برای نفت ایران تا یک سال دیگر نباشیم.»    اقتصاد ایران عمدتا به نفت وابسته است و تاکنون تحریم‌ها توانایی اقتصادی ایران را تضعیف کرده است و نمی‌تواند نفت زیادی به بازار جهانی بفروشد. ایران تنها 3/ 1 میلیون بشکه نفت در روز صادر می‌کند. این در حالی است که در سال  2012 زمانی که تحریم‌ها وضع شد،  میزان صادرات ایران 5/ 2 میلیون بشکه در روز بود.  این تحریم‌ها تاثیرات زیادی در اقتصاد ایران داشته است.
طبق نظر کارشناس دویچه بانک، مساله ایران با صادرات نفت این است که دنیا در حال حاضر نفت زیادی  دارد.  قیمت‌ها از بشکه‌ای 100 دلار در تابستان گذشته به زیر 50 دلار رسیده است که در 6‌سال گذشته کمترین قیمت را داشته است.   با اضافه شدن ایران به این بازار چنین انتظار می‌رود که ایران نفت را با قیمت‌های پایین‌تر روانه بازارکند. برندا شافر، محقق مدعو دانشگاه جورج تاون می‌گوید: «هر چه میزان صادرات نفت ایران افزایش یابد قیمت نفت بیشتر ارزان می‌شود.» هم اکنون 12 مورد تحریم وجود دارد که بخش انرژی ایران را هدف قرار داده است و شامل خرید نفت خام از ایران است.
مهم‌تر از آن 20 مورد تحریم، بخش مالی ایران را هدف قرار داده است که هر گونه داد و ستدی را با ایران سخت می‌کند.    به گفته وزیر انرژی آمریکا، ایران چهارمین کشور بزرگ از نظر ذخایر نفتی خام است. نفت موضوعی کلیدی برای ایران است. ایران به چه سرعتی می‌تواند به بازی بازگردد؟ بیژن زنگنه وزیر نفت ایران گفته بود که اگر تحریم‌ها برداشته شود ایران صادرات خود را طی دو ماه  دوبرابرمی‌کند.    فلین، تحلیلگر بازار انرژی می‌گوید: «فعالان بازار در این امید به  سر می‌بردند که این مذاکرات یک شبه انجام شود و در صورت  توافق ایران پانصد هزار یا یک میلیون بشکه نفت دیگر سریعا به بازار تزریق می‌کند.» بارکلیز بر این باور است که پیش‌بینی روندهای اقتصادی برای کارشناسان مورد تردید است و ممکن است این پیش‌بینی‌ها به 6 ماه زمان و تحلیل بیشتری نیاز داشته باشد./دنیای اقتصاد/110



۱۶/۰۱/۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن