واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ فروردين ۱۳۹۴ (۱۲:۴۴ب.ظ)
در حاشيه «در حاشيه» موج - در سالي که طرح تحول نظام سلامت انجام شد و وزارت بهداشت سربلندترين وزارتخانه دولت يازدهم بوده است چرا بايد سريالي در تلويزيون پخش شود که مکمل اين حسن انجام نيست. با اين حال بايد راهي پيدا شود که پخش برنامه هاي طنز به بن بست نخورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، همگان بر اين گفته شايد هم نظر باشند که تلويزيون و رسانه ملي ما از برنامه هاي طنز تهي است. يا خوب پرداخته نمي شود يا اصلا برنامه شادي در کار نيست. در چند سال اخير هم که حرکت هايي صورت گرفته است هر کدام به نوعي سريع روبه اتمام گذاشته اند. البته استقبال مردم از برنامه هاي طنز هميشه خوب بوده است. به خصوص که بدانند ساخته فردي است که دستي بر کار دارد. اما چندين مشکل اساسي هم وجود دارد.
اصلي ترين آن هم اين است که اصولا رسانه ملي طنزپرداز نيست و برنامه در اين زمينه کم دارد. به جاي آن سريال هاي غمگين و رعب آور بي نهايت پخش مي شود. مسئله ديگر اينکه جامعه ما اصولا منعطف و شکيبا نيست و سريع در مقابل يک سريال يا برنامه اي که مربوط به صنف و يا ديدگاه خود بداند جبهه گيري مي کند. اين رويه باعث مي شود که جلوي پخش يا بازپخش برخي فيلم ها و سريال ها گرفته مي شود. اين مسئله شايد به دليل پايين بودن ظرفيت ما در مقابل نقد و انتقاد يا حتي خنديدن باشد. ما نمي خواهيم کسي در مورد ما حرفي بزند. مدام دوست داريم که از ما تعريف کنند. اين باور در بطن جامعه و حتي در فرهنگ سياسي ما هم ريشه دوانده است. البته اين مسئله يک طرف مشکل است. مشکل بعدي از جانب خود رسانه ملي و متوليان و دست اندرکاران تهيه و ساخت برنامه است. چرا که خوب سوژه پردازي نمي کنند.
به عنوان مثال سريال «درحاشيه» به کارگرداني مهران مديري از ابتداي ساخت با انتقاد از سوي جامعه پزشکان روبه رو بوده است. هم اينک و در جريان پخش اين سريال هم انتقادات نسبت به آن بيشتر شده است. سايت سازمان نظام پزشکي در سايت خود با گذاشتن پوستري از اين سريال عنوان برنامه «هتاکانه» درحاشيه را آورده است و از پزشکان تقاضا کرده که در تجمع اعتراضي نسبت به پخش به اين سريال شرکت کنند. پيش از اين نيز نامه نگاري به رييس سازمان صدا و سيما نسبت به اين سريال انجام شده است. البته که جامعه پزشکان حق دارند که اعتراض و انتقاد کنند. چرا که جدا از محتواي جذاب و طنزگونه سريال که حتي برخي لغات و ادبيات آن جديدا در ادبيات سياسي هم کاربرد پيدا کرده و خوش ساخت بودن فيلم هاي مهران مديري، اين بار سوژه پردازي صحيح نبوده است.
در سالي که طرح تحول نظام سلامت انجام شد و وزارت بهداشت سربلندترين وزارتخانه دولت يازدهم بوده است چرا بايد سريالي در تلويزيون پخش شود که مکمل اين حسن انجام نيست. اين نکته قابل طرح است. اگر غير از زمان حال اين سريال پخش مي شد البته که زياد شائبه انگيز نمي شد.
با اين حال به نظر مي رسد علاوه بر محتواي جالب سريال نبايد تهيه و پخش مي شد. مردم از اقدامات وزير وقت بهداشت و وزراتخانه تحت نظارت وي و حتي از نتايج طرح تحول نظام سلامت راضي هستند. شايسته نيست که زحمات آنان با اين خنده ها همراه شود. از طرفي اين نکته هم حايز اهميت است که آنقدر هم که جامعه پزشکي نگران است مردم درگير حواشي و تمسخر پزشکان نمي شوند. مردم فقط مي خندند.
اين خنده، خنده بر جامعه پزشکي و يا تمسخر نيست. بايد هر صنف و هر تشکلي ظرفيت و انعطاف خود را بالاتر ببرد. مردم فقط نياز به خنديدن دارند. خنديدن به معني تمسخر نيست. در مقابل ممکن است عده اي هم عدم اقبال برنامه هاي طنز را در وابستگي آنان تحليل کنند.
اينجا باز سخن از نفت و درآمدهاي نفتي است. شايد عده اي بگويند بهتر است برنامه ها و سريال هاي طنز به جاي پخش در تلويزيون در قالب شبکه پخش خانگي به فروش برسند. کاري که قبلا هم انجام شده است. نقد و انتقاد هميشه مسئله ساز است. به خصوص اگر با خنده همراه شود.به نظر مي رسد صدا و سيما براي برنامه هاي طنز بايد فکري جدي کند. به عنوان مثال به جاي توليد و پخش اين گونه برنامه ها در صدا وسيما، در سازمان هاي خصوصي فرهنگي وابسته به صدا وسيما توليد شوند و سپس از طريق شبکه نمايش خانگي به فروش برسد.
اين گونه شايد صدا وسيما کمتر محل اتهام مي شود. به هر حال بايد راهي پيدا شود که پخش برنامه هاي طنز به بن بست نخورد.شبکه نمايش خانگي بهترين گزينه براي اين دست سريال هاست. اين باور هم بايد نهادينه شود که قصه طنز فحش و توهين به قشر و صنف خاصي نيست. از طرفي صدا وسيما و مسئولين دست اندرکار بايد دقت کنند مکمل دست آوردهاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي قدم بگذارند. ساخت و پخش اين سريال در سالي که بيشترين موفقيت ها در عرصه بهداشتي ورفاهي بوده اصلا صحيح و پسنديده نيست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]