تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843176761




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمال شفیعی: جشنواره شعر و داستان جوان سوره برند ادبیات استان‌های کشور است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کمال شفیعی:
جشنواره شعر و داستان جوان سوره برند ادبیات استان‌های کشور است
کمال شفیعی در گفتاری در خصوص جشنواره داستان انقلاب نوشت: ناگزیر هستیم برای این که ملتی مقاوم، صبور و بالنده داشته باشیم، ادبیاتی پویا داشته باشیم؛ معتقد است کشوری که ادبیات درستی ندارد در واقع در زمینه های فرهنگی با مشکل و نقصان مواجه است.

خبرگزاری فارس: جشنواره شعر و داستان جوان سوره برند ادبیات استان‌های کشور است



به گزارش خبرگزاری فارس، پیش از آغاز سخن درباره جشنواره شعر و داستان جوان سوره خوب است که از جناب خسرو آقایاری، بنیان گذار این جشنواره یاد کنم. ایشان از ابتدای شکل گیری این جشنواره تاکید داشتند که امور ادبی استان ها به عنوان پایگاه ادبی استانی حوزه هنری دست به کشف، جذب و پرورش استعدادهای خلاق جوان کند. خوشبختانه در سال هایی که جشنواره برگزار شده، می بینیم که این روند، رو به رشد و موفق و هدف گذاری جشنواره نیز، درست و دقیق بوده است و باید به طراح و بنیان گذار جشنواره از این باب تبریک گفت. در طی سال هایی که جشنواره شعر و داستان جوان سوره راه اندازی شد، چهره های بسیاری به ادبیات کشور معرفی شدند و امروز می بینیم بسیاری از شاعران نامدار کشور برآمده از دل جشنواره جوان سوره هستند. در دوره ای که مسئولیت جشنواره بر عهده من گذاشته شد، تلاشم بر این بود تا فضای جدیدی را تعریف کنیم و این فضا نیازمند این بود که شاعران و نویسندگانی که معرفی می شوند، رها نشوند و ارتباط صمیمانه ای با آن ها برقرار شود. به همین منظور در آن دوره نشریه الفبا را منتشر کردیم که فضای ادبیات استان ها و کشور را مدنظر داشت و همچنین تلاش کردیم نشریه سیمرغ که ویژه ادبیات استان ها بود را تعریف کنیم که این نشریه نیز در بین اهالی ادبیات شهرستان ها و تهران جا باز کرد و ویترینی برای برون داد فعالیت های ادبی در سطح کشور شد.
در سال هایی که جشنواره شعر و داستان جوان سوره برگزار می شد، اهتمام ویژه ای به برگزاری کارگاه های داستان نویسی در شهرستان های کشور داشتیم و  از جشنواره هشتم به بعد کارگاه های داستان نویسی با رونق بیشتر و با اعزام اساتید از تهران به شهرستان ها به شکل نظام مندی برپا شد. امروز می توانیم ادعا داشته باشیم که بحث داستان نویسی و کارگاه های آموزشی ادبی در هیچ کدام از شهرستان های کشور غریب نیست. کارگاه ها پیش تر به شکل کانون اداره می شد و کانون ها در واقع محلی برای نقد و بررسی و بیشتر جلسات شعرخوانی بود. اما امروزه وقتی اساتیدی به دیگر استان های کشور اعزام می شوند، به شکل مبنایی کارگاه های آموزشی را مدنظر دارند.
جشنواره شعر و داستان جوان سوره امروز برند ادبیات استان های کشور است، اما این که آیا تمام منویات و هدف گذاری هایش انجام شده یا خیر، نیاز به بازنگری دارد و بازنگری که شکل گرفته هنوز محقق نشده است و تصورم این است که باید به این نقطه برسیم که بدانیم در منطقه ای کوچک همچون منطقه سرباز در استان سیستان و بلوچستان چند نفر شاعر داریم، چند نفر نویسنده داریم و چند نفر ادبیات کودک کار می کنند و در چه بخش هایی فعال هستند. باید بتوانیم سرانه ادبیات را توسط جشنواره جوان سوره توزیع کنیم. ادبیات باید در سبد خانوار تک تک شهروندان کشور باشد. به شکل کلی امروزه توانسته ایم کسانی که خود داوطلبانه به ادبیات پناه می آورند را رصد کنیم، اما به نظرم جشنواره سوره باید چتر خود را به قدری بزرگ بگیرد که به روی تمام کسانی که در سراسر کشور استعداد ادبی دارند باز کند.
همچنین از طرفی هم در حوزه ادبیات نیازمند این هستیم که شناسنامه کاری برای برگزیدگان و افراد برتر حاضر در جشنواره جوان سوره طراحی کنیم و بعد از آن که از جشنواره سوره خارج می شوند، پایشی بر روی آن ها صورت گیرد و بتوانند خوراک مناسبی را برای نهادهای فرهنگی کشور تولید کنند.
در ادبیات زمینه های بسیار مغفولی داریم. با داشتن بسیاری از استان های مرزی که هم زبان هستند و در مواجهه با تهاجم فرهنگ بیگانه هستند، هنوز هیچ کاری نکرده ایم و باید بتوانیم مترجم های خوبی تربیت کنیم که این امر می تواند باعث صدور ادبیات کشورمان به دیگر کشورها شود. ناگزیر هستیم برای این که ملتی مقاوم، صبور و بالنده داشته باشیم، ادبیاتی پویا داشته باشیم. کشوری که ادبیات درستی ندارد در واقع در زمینه های فرهنگی با مشکل و نقصان مواجه است.
ادبیات تنها متعلق به مراکز استان های کشور نیست و ما به مسئولان مراکز نمایشی کشور تاکید کرده ایم که ادبیات را به روستاها و شهرستان های استان خود ببرند، جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز باید انگیزه ای در جوان ها ایجاد کند که سطح ادبی شان را ارتقا دهند و معتقدم جشنواره ای با این کیفیت می تواند بخشی از تولیدات ادبیات کشورمان را تامین کند.
همچنین طی چند سال گذشته با اهتمامی که به ادبیات کودک و نوجوان در استان های کشور داشتیم، که البته ساز و کار آن به دفتر امور ادبی استان ها مرتبط می شود، کارگاه های خوبی را برگزار کردیم و ادبیات کودک در استان ها جایگاه خود را کشف می کند. در جشنواره تولیدات استانی حوزه هنری نیز می بینیم که بسیاری از کتاب های تولید شده توسط استان ها، مربوط به بخش کودک و نوجوان است، گرچه این حرکت هنوز کام نیست اما تصور می کنم روند رو به رشدی در این زمینه وجود دارد. امروز برگزیدگان جشنواره های فجر و جشنواره های یار و یادگار و غیره می بینیم از دل ادبیاتی است که در مراکز استانی حوزه هنری تولید شده است و این اتفاق بسیار مبارکی است. انتهای پیام/

94/01/15 - 12:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن