تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در حقيقت خداوند جهاد را واجب گردانيد و آن را بزرگداشت و مايه پيروزى و ياور خود قرارش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813118324




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جاذبه های گردشگری زرندیه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جاذبه های گردشگری زرندیه ساوه- ایرنا- زرندیه به عنوان شمالی ترین شهرستان استان مرکزی دارای جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی متعدد گردشگری از دوران صفویه تا معاصر است.


این شهرستان با چهار هزار و 150 کیلومتر مربع وسعت، دومین شهرستان استان مرکزی از لحاظ وسعت است و با حدود 58 هزار نفر جمعیت ششمن شهرستان پر جمعیت استان محسوب می شود.
شهرستان زرندیه دارای مرز مشترک با استانهای تهران، قزوین، البرز، همدان و قم و با فاصله 80 کیلومتر از پایتخت وآخرین شهرستان استان با فاصله 240 کیلومتر از مرکز استان واقع شده است.
شهرستان زرندیه در دی ماه سال 1381 با موافقت هیات وزیران به مرکزیت شهر مامونیه و با دو بخش خرقان و مرکزی و شهرهای مامونیه، زاویه، پرندک، خشکرود و رازقان بعنوان شهرستانی جدید و مستقل در استان مرکزی معرفی شد.
مناطقی همچون صدرآباد، زرندکهنه، مامونیه، محمدآباد، الویر و علیشار در شهرستان زرندیه از قدمت تاریخی بیشتری نسبت به دیگر نقاط این شهرستان برخوردار است به طوری که بعضی از باستان شناسان صدرآباد و زرند کهنه و مامونیه را به هزاره اول میلادی نسبت داده اند.
با آثار مکشوفه در تپه های ترپاق، سرقلعه و اطراف پرندک(مشکویه) وجود لایه های خاکستری اکسید آهن، قدمت این آثار را به سه تا چهار هزار سال می رساند، آثار باقیمانده در شهرستان شامل دو بخش، تپه ها و بنا ها خلاصه می شود که مشهورترین تپه ها ترپاق تپه، سرقلعه، رسفیجان، محمد آباد، زرند کهنه، مشکویه، علیشار هستند.
شهرستان زرندیه در محل تلاقی دو رشته کوه البرز و زاگرس واقع شده است و این ویژگی منحصر به فرد امکانات مساعدی را برای کوهنوردان و علاقه مندان به گذراندن اوقات فراغت در کوهستان ها به وجود آورده است.
کوه قلیچ با سه هزار و 170 متر ارتفاع و کوه شاهپسند با دو هزار و 750 متر ارتفاع از بلندترین کوه های شهرستان زرندیه محسوب می شوند که روزانه پذیرای بسیاری از ورزشکاران و کوهنوردان از نقاط مختلف ایران به خصوص شهرستان های اراک، ساوه و تهران است.
دریاچه ها، سدها و تالاب های موجود در این شهرستان نیز که زیستگاه مناسبی برای انواع پرندگان بومی و مهاجر محسوب می شود از دیگر جاذبه های طبیعی در شهرستان زرندیه محسوب می شوند و سالانه هزاران پرنده مهاجر به صورت فصلی در این مناطق سکنی می گزینند.
یخچال طبیعی مهدی آباد نیز یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شهرستان زرندیه محسوب می شود به طوری که این یخچال در همه فصول سال پا برجا بوده و حتی در بالاترین درجه گرما نیز این یخچال از بین نمی رود.
مناطق ییلاقی شهرستان زرندیه نیز با جذب سرمایه گذراران داخلی و خارجی یکی از مهمترین قطب های گردشگری این شهرستان محسوب می شود.
چناقچی علیا روستایی ییلاقی و تنها روستای هدف گردشگری شهرستان زرندیه است که این روستا از توابع بخش خرقان است که قدمت آن نیز به دوران حکومت صفویان می رسد.
بنای امامزاده پنج تن امیرآباد زرند که قدمت تاریخی آن به دوران ایلخانیان بر می گردد، امامزاده سید منصور بن موسی بن جعفر در مامونیه که این بقعه را به دوران صفویه نسبت داده اند، کاروانسراهای ورده و خشکرود (مربوط به دوران صفویه)، مسجد چال و حمام قدیمی مامونیه (مربوط به دوران صفویه)، بنای تاریخی کلیسای روستای چناقچی، امامزاده عبدالمطلب پیک، تپه گبری الویر ( پیش از تاریخ)، حمام کلبعلی خان خلج ویدر (زندیه)، حمام الویر (قاجار)، مسجد اعظم روستای چلسبان خرقان (صفویه) و امامزادگان محمد باقر و احمد باقر روستای الویر (معاصر) از مهمترین آثار تاریخی شهرستان زرندیه محسوب می شوند.
مردم این شهرستان از افراد مومن و متدین و از گذشته معروف به اقامتگاه علما و مجتهدین عالی مقام بوده و مشاهیری چون عبدالرحمن بن نورالدین علی بن عزالدین ابوالمظفر یوسف بن حسن بن محمد بن محمودبن حسن انصاری زرندی فرزند نورالله ابن علی( متوفای 772 قمری در مدینه) از محدثان و عالمان مدینه، شیخ ابوالحسن نورالدین علی بن محمد بن علی بن یوسف انصاری زرندی، محمد بن خواجه علی الویری کوهپایی از عالمان و دانشمندان قرن یازدهم است که در عصر صفویه می زیسته است و شیخ محمد باقر زرندی ساوجی( وفات 1330 قمری) از این دیار برخاسته اند.
3017/6012



12/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن