واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سال رکورد سینما پس از سال صعود؟ تهران - ایرنا - سایت خبری تابناک در مطلبی به قلم امیر حسین علم الهدی کارشناس مسائل سینمایی می نویسد :آیا قرار است همچنان سینمای ایران به سنت چند دهه اخیر خود وفادار باشد؟ سنتی که نشان از تغییر معنادار نخواهد داشت و آیا در سال ١٣٩٤ همچنان سینما در حوزه اقتصاد با بحران های زیادی دست و پنجه نرم خواهد کرد؟ فروش پایین و تعجب آور سینما در هفته اول عید امسال آیا نشان از سالی خشک و کم بارش برای آسمان سینما خواهد داشت؟
افزایش قیمت بلیط علیرغم شناور شدن آن در طول ایام هفته بازهم آیا تاثیر منفی بر جذب مخاطبان دارد؟ توجه به سبد هزینه فرهنگی خانوار ایرانیان آیا در سیاست های کلان کشور جایی از اعراب دارد؟ و آیاهایی دیگر که هیچگاه گویا قرار نیست برایشان فکری گردد...
قاطبه سینماگران در سال ١٣٩٣ از فروش بیش از ٥٠ میلیارد تومان سینما در پوست خود نمی گنجیدند و این سال سینمای ایران با مخاطب ١٢ میلیون و ٥٠٠ هزار نفری بعد از ٢سال کاهش شدید مخاطب (سال ٩١ مخاطب سینما به ٧میلیون نفر و سال ٩٢ به ٨ میلیون نفر رسید) توانست رشد خوبی را شاهد باشد.
بعد از سال ١٣٩٠ که سینماهای کشور به مخاطب بیش از ١٤ میلیون نفر رسید، سال ٩٣ سال خوش یمنی بعد از ٢سال برای سینمای ایران بود اما سنت نامیمونی در سینمای ایران رایج است و بعد از هرسال رشد سینما؛ گویا عادت به رشد متوالی نخواهد داشت و سال بعد از رشد را باید با نگرانی طی کرد و نگاهی به جدول مخاطبان سالانه بعد از دهه ٧٠ این سنت نامیمون بیش از پیش خودنمایی می کند!
نگرانی بابت فروش کمتر از انتظار پنج فیلم سینمایی عید ١٣٩٤ که جمعا با بلیط ٨هزارتومانی به یک میلیارد تومان رسیده است، نشان از بروز بحران شدیدتری به نسبت سال های ٩١ و ٩٢ برای سینمای ایران دارد و چاره ایی نیست که برای یکبار هم که شده است بحران های واقعی سینما را بصورت کارشناسی شده مطرح و راه حل آن ها را بصورت واقعی پیدا نماییم!
بحران های سینما بیش از آن که در داخل سینما خود نمایی نماید در بیرون از آن بروز و ظهور دارد و تا زمانی که فکری به حال تیراژ تاسف بار کتاب و مطبوعات، سرانه تاسف بارتر مطالعه، فقدان کرسی های آزاد اندیشی، سیستم معیوب آموزش، درآمد پایین سرانه ملی ایرانیان، نبود قوانین مترقیانه در حوزه فرهنگ و هنر و... نیاندیشیم بحران های سینما همچنان ادامه دار خواهد بود.
از سوی دیگر نیز فقدان تحلیل درست مشکلات داخلی سینمای ایران توسط متولیان دولتی و سینماگران و ترجیح منافع شخصی بر منافع گروهی نزد خیل عظیم سینماگران نیز مهمترین عامل عدم پیشرفت سینما توسط فعالان سینمایی است و تا این غده چرکین "خودبزرگ بینی" بجای "منافع سینمای ایران" دست از سر سینماگران برندارد همچنان در بر همان پاشنه همیشگی خواهد چرخید و هرسال باید دست به دعا برداریم که سال، سال خوبی برای سینمای ایران باشد!
آئین سینما رفتن نزد ایرانیان سال ها است که فراموش گردیده است و از نگاه استانداردهای جهانی رتبه ایرانیان جز پایین ترین رتبه مردمانی می باشد که سالانه به سینما مراجعه می نمایند (هر ٨سال یکبار) و تا زمانی که به ازای هر ٢٥٠ هزار نفر -برخلاف هر ١٠هزار نفر استاندارد جهانی- مردمان ایران زمین سینما داشته باشند، صحبت از سینما در ایران بیش از اندازه غیرواقعی است.
تا زمانی که رگ حیات دو شاخص مهم سینما (تعداد سالن و تعداد مخاطب) به تولید داخلی گره خورده باشد و انحصار مخربِ خودبزرگ بینی تولیدات غیرکیفی داخلی، سیطره شان دست از سر سینمای ایران کم نگردد، بخشی از مهم ترین بحران های بی شمار سینما درمان نخواهد شد و باز هم باید به جای برنامه ریزی و تدبیر دست به دعا برداریم که شاید سینما در سال ٩٤ سال بهتری که نه حداقل همانند سال ٩٣باشد و از برگشت به سال ٩١ و ٩٢ به ناچار در سال ٩٤ به اتفاقات معجزه واری در سینما پناه ببریم.
اعتقاد به دعا و معجزه گویا تنها راه حل های بدون نیاز به اندیشیدن در رشد و توسعه سینمای ایران می باشند... .
منبع/ تابناک
اول **
11/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]