واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حرم مطهر رضوی در شب شهادت حضرت فاطمه(س) به سوگ نشست مشهد - ایرنا - همزمان با شب سالگرد شهادت یگانه بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) حرم مطهر امام رضا(ع) میزبان هزاران زائر و مجاور در ایام نوروز بود که در غم جانگداز رحلت آن بانوی بزرگ به سوگ نشستند.
دیشب سراسر صحن و سرای حرم ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) سیاهپوش شد، عطر یاس نبوی فضا را پرکرد و صدای نوا و نوحه از هر گوشه از اماکن متبرکه به گوش می رسید.
زائران و مجاوران در این شب به حرم قدسی آمده بودند تا شهادت جانسوز بانوی بزرگ اسلام و مادر گرانقدر امام رضا(ع) را به ساحت مقدس آن حضرت تسلیت عرض کنند و با یادآوری سیره و سبک زندگی حضرت زهرا(س) نام ایشان و عظمت شخصیتشان را بیش از پیش جاودان نگه دارند.
در هر رواق از حرم مطهر حضرت رضا(ع) تعزیه ای برپا بود و مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) برای زائران ایرانی و غیرایرانی در سوگ شهادت حضرت فاطمه(س) مرثیه سرایی می کردند، سخنرانان به تشریح سبک و سیره آن حضرت و مقتل خوانی شهادت ایشان مشغول بودند و محافل بزرگ قرآنی نیز زینت بخش این مراسم بود.
در مهمترین این برنامه ها در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر پس از نوحه خوانی و مرثیه سرایی ذاکران اهل بیت(ع) سخنران ویژه این مراسم پس از ابراز تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) گفت: آن حضرت در همسرداری و نیکی به والدین نمونه یک زن موفق و الگو در اسلام بود.
حجت الاسلام سیدحسین حسینی قمی افزود: بی تردید حضرت زهرا(س) الگوی بی همتای زنان عالم است و آنچه ارزشمند می باشد روح این رفتار و سیره زندگی حضرت زهرا(س) است.
وی ادامه داد: ساده زیستی، بی اعتنایی به دنیا ، حجب و حیا، قناعت، دوری از تجمل گرایی و پارسایی حقیقت زندگی آن حضرت است که می توان در همه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بکار برد.
او اظهار کرد: رفتارهایی هم در سیره زندگی حضرت زهرا(س) وجود دارد که عینا قابل تقلید است مانند احترامی که ایشان به پدر و همسر خویش داشتند، مهرورزی به خانواده و فرزندان، کمک به مستمندان، داشتن رفتار مناسب در اجتماع و حفظ جایگاه زن که منحصر به زمان و مکان نیست و عینا می توان در زندگی بکار برد.
وی گفت: مساعدت حضرت فاطمه(س) به مردم فقط منحصر به مسائل اقتصادی نبود بلکه از نظر اخلاقی و راهنمایی نیز به مردم کمک می کردند و اعمال نیک و عواطف پسندیده را آموزش می دادند.
حجت الاسلام حسینی قمی افزود: حضرت فاطمه(س) در مقابل مشکلات زندگی صبر و استقامت بی نظیری از خود نشان دادند که اگر ذره ای از این استقامت و شکیبایی را زنان جامعه امروز الگو قرار دهند قطعا بنیان خانواده ها مستحکم باقی می ماند.
وی بیان کرد: حضرت فاطمه(س) کسی بود که برای جاودانگی مکتب تشیع از جان مایه گذاشت زیرا مجموعه کلمات آن حضرت در 95 روز بعد از شهادت پیامبر اسلام(ص) و خطبه ایشان دلیلی بر این مدعا است.
این کارشناس مذهبی درباره نقش قرآن در زندگی حضرت فاطمه(س) نیز گفت: حضرت تلاوت قرآن را در زندگی مادی، معنوی و اخروی موثر می دانستند و این کتاب آسمانی را وسیله ای برای متمایز کردن شناخت انسانیت و روشنگری راه آن تلقی می کردند.
حجت الاسلام حسینی قمی افزود: حضرت زهرا(س) برای رفتار خود در زندگی از قرآن استدلال و برهان می آوردند و در سخنان خود تاکید می کردند که قرآن مفسر کلام ایشان و خاندانشان می باشد.
وی بیان کرد: حضرت فاطمه(س) قاری قرآن را ممدوح در زمین و آسمان عنوان می کردند و بر آثار و برکات معنوی تلاوت و تدبر در آیات تاکید داشتند ضمن اینکه آنقدر شان این کتاب آسمانی را بالا می دانستند که در وصیت خود به حضرت علی(ع) ایشان را به خواندن مداوم قرآن توصیه کردند.
نظیر مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حرم مطهر رضوی، در تکایا، مساجد، محافل مشهد و سایر نقاط خراسان رضوی نیز برگزار شد.
7489/1858
04/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]