واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار اصفهان:
اصلیترین اولویت محیط زیستی اصفهان مقابله با ریزگردهاست
استاندار اصفهان گفت: موضوع گردوغبار یکی از نگرانکنندهترین موضوعات محیطزیست اصفهان است که اصلیترین و مهمترین اولویتهای کاری محیط زیستی استان اصفهان در سال 94 مقابله با ریزگردها است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان، رسول زرگرپور در جلسه بررسی مسائل ریز گردها که با حضور تعدادی از فرمانداران، شهرداری و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان برگزار شد، با تبریک سال جدید و گرامیداشت ایام فاطمیه، اظهار کرد: طی 5 ـ 6 ماه گذشته مدیریت استان با جدیت به موضوع مقابله با گردوغبار ورود پیداکرده، چراکه این امر نگرانیهای زیادی را برای منطقهٔ اصفهان و شهرهای اطراف ایجاد کرده است.
زرگر پور بابیان اینکه در این مدت اقدامات و بازدیدهایی از این مکانها صورت گرفته است، اظهار کرد: طی این بازدیدها و برگزاری جلسات برای جلوگیری از وقوع پدیده گردوغبار در شهر اصفهان و شهرهای اطراف تدابیری اندیشیده شد.
استاندار اصفهان به تصمیمات اتخاذشده در این جلسه اشاره کرد و افزود: تصمیم بر آن شد که کارگروه مقابله با ریز گردها هر 15 روز یکبار باقوت و جدیت تشکیل و مسائل بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت را برای مقابله با ریز گردها بهطور دقیق بررسی و پیگیری شود تا بتوانیم به نتایج مثبتی در این خصوص دستیابیم.
زرگر پور بابیان اینکه موضوع مقابله با ریز گردها نیازمند یک کار کارشناسی، جامع، علمی و مطالعاتی است، اذعان کرد: طرحهای مطالعاتی در دستگاههای مختلف در این خصوص صورت گفته است و میشود با یک کار تلفیقی و به هنگام رسانی، یک طرح جامع مقابله با ریز گردها را در استان داشته باشیم تا هر اقدامی که انجام میدهیم، علمی و کارشناسانه باشد.
استاندار اصفهان افزود: سازمان محیطزیست استان موظف شد که تا سه ماه آینده با کمک اساتید دانشگاه و کارشناسان این کار تلفیق و به هنگام سازی طرحهای مقابله با ریزگردها را تدوین و برای اجرا آماده نماید.
زرگر پور بابیان اینکه در منطقهٔ شرق و شمال شرق اصفهان دخل و تصرفهای انسانی در عرصههای منابع طبیعی صورت گرفته است، افزود: این دخل و تصرفها به کانونهای اصلی فرسایش خاکی و ایجاد ریز گردها تبدیلشدهاند.
وی معادن شن و ماسه و گچ، کورههای گچ، آجر را ازجمله این دخل و تصرفها عنوان و تصریح کرد: در سالهای گذشته نیز تصمیماتی در خصوص این مکانها اتخاذشده ولی به اجرا درنیامده است و با توجه به اینکه این مکانها منابع عمده ایجاد گردوغبار هستند باید تصمیمات اساسی در خصوص آنها اتخاذ گردد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: طبق مطالعات انجامشده هر کوره گچ در هر مرحله تولید یکتن گچ را در هوا پمپاژ میکند که این امر بسیار نگرانکننده است.
زرگرپور اضافه کرد: در این راستا فرمانداری اصفهان موظف شده است که یک شناسایی کاملی را از معادن شن و ماسه، گچوخاک و کورههای آجر را برآورد کرده و راههای انتقال این معادن را به مناطق موردنظر فراهم کنند.
وی در ادامه افزود: کوره دارها و بهرهبرداران معادن نیز طبق قانون موظف شدند که اقدامات بهسازی و ایمنسازی را انجام دهند.
وی یکی از موضوعاتی را که میتواند در احیای تالاب گاوخونی و همینطور در ارتباط با تثبیت خاک در منطقهٔ شرق شمال شرق مؤثر باشد را تولید انتقال پساب تصفیهخانهها مختلف به این منطقه عنوان و خاطرنشان کرد: این پساب به افراد واگذارشده و مقداری نیز بهصورت غیرقانونی مصرف میشود که معاونت عمرانی موظف شده است که طرح خود را برای استفادهٔ بهینه از این پسابها در جهت احیای تالاب گاوخونی و تثبیت ریز گردها در منطقه آماده و ارائه نمایند.
استاندار اصفهان تأکید کرد: علیرغم همه اینکارهای مطالعاتی و پیشگیرانه که انجام میشود نباید از طرحهای تثبیت گردوخاک و بیابانزدایی غافل شد.
مدیر ارشد استان اضافه کرد: حدود یک هزار هکتار تاغ کاری در این منطقه انجام میشود که در نظر داریم این هزار هکتار به 5 هزار هکتار افزایش یابد که نیازمند اعتباری قابلتوجه است که امیدواریم در سال آینده تأمین شود.
وی بابیان اینکه افزایش 5 برابری تاغ کاری توسط سازمان منابع طبیعی بهتنهایی ممکن نیست، تصریح کرد: تصمیم بر آن شد که این کار بهصورت مدیریت جهادی و با مشارکت همه دستگاهها انجام شود.
استاندار اصفهان در پایان خاطرنشان کرد که اگر بتوانیم طی دو سال این 10 هزار هکتار را تاغ کاری کرده و یا روشهای دیگر را برای تثبیت خاک در نظر بگیریم شاید جلوی هجوم گردوغبار را به شهر اصفهان و شهرهای اطراف گرفته شود. انتهای پیام/2301/صا
94/01/01 - 10:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]