واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۰ب.ظ)
خورشيد گرفتگي جزئي در ساعاتي پيش از تحويل سال موج - چه چيزي از اين مهيجتر که در روز آخر سال کسوفي رخ بدهد و در نتيجه آن وسط روز ناگهان آسمان تاريک و ستارهها آشکار شود، بعدازظهر جمعه بيست و نهم اسفند، درست 12 ساعت پيش از تحويل سال نو، قرار است کسوف رخ دهد.
به گزارش خبرگزاري موج، چه چيزي از اين مهيجتر که در روز آخر سال کسوفي رخ بدهد و در نتيجه آن وسط روز ناگهان آسمان تاريک و ستارهها آشکار شود، بعدازظهر جمعه، بيست و نهم اسفند، درست 12 ساعت پيش از تحويل سال نو، قرار است کسوف رخ دهد؛ البته از نوع کسوف جزئي، به اين معني که در اين نوع از خورشيدگرفتگي، قرص ماه کاملا قرص خورشيد را نميپوشاند و از اين رو آسمان کاملا تاريک نميشود.
در واقع فقط کساني که با فيلتر ايمن خورشيد را تماشا کنند، مي توانند ببينند که در زمان اوج کسوف گوشه اي از خورشيد با ماه پوشيده شده و گويي قرص خورشيد لب پَر شده است.
بهترين تصور اين است که فکر کنيم عصر روز آخر سال، قرص خورشيد براي دقايقي شبيه به لوگوي برند شرکت اپل خواهد شد! اين کسوف جزئي را ساکنان 21 استان و 19 مرکز استان در شمال شرق، شمال، شمال غرب و غرب کشور مي توانند ببينند.
در اين روز نيمسايه ماه در ساعت 13 و 2 دقيقه و 42 ثانيه از شمال غرب کشور وارد خاک ايران مي شود.
در ادامه با حرکت نيمسايه به سمت شرق کشور مناطقي از غرب، شمال و شمال شرقي ايران شاهد خورشيدگرفتگي جزئي خواهد بود.
بهترين نقطه ايران براي رصد اين خورشيدگرفتگي، روستاي مرزي بورآلان در استان آذربايجان غربي در مرز ايران و ترکيه است.
در اين روستا خورشيد گرفتگي از ساعت 13 و 3 دقيقه و 46 ثانيه آغاز مي شود، در ساعت 13 و 53 دقيقه و 51 ثانيه اوج قدرگرفتگي به ميزان 22.2 درصد روي مي دهد و سرانجام پس از حدود 99 دقيقه خورشيد گرفتگي در ساعت 14 و 42 دقيقه و 36 ثانيه به پايان مي رسد.
با اين حال زمان اوج اين کسوف براي بيشتر شهرها به طور ميانگين حدود ساعت 14 روز جمعه محاسبه شده است.
برخلاف تصور خيلي ها، فلاپي ديسک، سي دي، دي وي دي و فيلم راديولوژي يا شيشه اندود ابزارهاي ايمني براي رصد کسوف نيست.
تماشاي خورشيد گرفتگي براي چشم بسيار مضر است و خطر نابينايي را در پي دارد، از اين رو عينک هاي مخصوصي براي رصد خورشيدگرفتگي وجود دارد که از طريق فروشنده هاي معتبر ابزارهاي علمي قابل دسترس است.
فيلترهاي جوشکاري نمره 12 و 14 نيز براي تماشاي خورشيدگرفتگي جزئي براي مدت کوتاه تا حدي مناسب است.
با اين حال اگر هيچ فيلتري نداريد، مشاهده غيرمستقيم رصد خورشيد گرفتگي به روش جعبه تاريک را توصيه مي کنيم. (براي آشنايي با سازوکار جعبه تاريک به کتاب هاي فيزيک دبيرستان مراجعه کنيد)
آخرين کسوفي که شبيه به کسوف امسال پيش از تحويل سال رخ داده باشد، هشت سال پيش اتفاق افتاده بود.
بيست و هشتم اسفند 1385، ساکنان نيمه شرقي کشور در حالي که حدود 40 ساعت تا تحويل سال باقي مانده بود، در حالي طلوع آفتاب را تماشا کردند که نيمي از قرص خورشيد با قرص ماه پوشيده شده بود.
اگر دوست داريد بدانيد بعد از امسال کي دوباره مي توانيد کسوف را با حال و هواي نوروز ببينيد، بايد ناچاريد 19 سال صبر کنيد! در سي ام اسفند 1412، خورشيد در سالي که کبيسه خواهد بود به صورت کامل خواهد گرفت.
در آن سال ساکنان استان هاي بوشهر، فارس، يزد و در نهايت بخش هايي از خراسان مي توانند شاهد خورشيد گرفتگي کلي باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]