تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804431623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیمی از کشورهای حوزه یورو در حال ورشکستگی کامل هستند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: شش کشور از ۱۲ کشور حوزه یورو با کسری بودجه مفرط مواجه شده است و اگر یونان حوزه یورو را ترک کند به اعتقاد بسیاری از تئورسین‌های نئولیبرال، موجب فروپاشی اتحادیه اروپا خواهد شد.

به گزارش تراز ،ژوئیه سال 2008 را می توان زمان وقوع ناگوارترین اتفاق برای بانک های جهانی پس از یک دوره ی کوتاه مدت تقریبا پر رونق دانست. زمانی که بدهی 435 میلیارد دلاری بر اثر وام هایی متعدد بانک ها، باز پس گردانیده نشد .دو سال بعد یعنی در سال 2010 میزان بدهی یونان به اتحادیه اروپا که به توصیه ی آلمان وام هایی را  به کشورهای بحران زده ی جنوب منطقه ی یورو داده بود، فاش گردید. 350 میلیارد یورو بدهی برای کشوری که تقریبا در رکود کامل به سر می برد یعنی یونان و پس از آن رقم 2000 میلیارد یورویی بدهی ایتالیا به اتحادیه اروپا نیز مشخص شد (که تقریبا علائم یک ورشکستگی کامل است)
از طرفی آلمان که با حمایت از بانک مرکزی اروپا منشأ این وام ها در حوزه ی یورو بود از بازپرداخت آنان تاحدودی ناامید شد و خود را در منجلاب بدهی غیر قابل وصولی دید. آلمان خواستار تحمیل سیاست های ریاضتی بر کشورهای بدهکار حوزه ی یورو بود. سیاست هایی چون کاهش دستمزدها، افزایش ساعت کار، کاهش شدید بر هزینه های عمومی و فروش اموال ملی به عنوان بدهی ها اما این سیاست های تحمیلی موجب بروز اعتراضات شدیدی در کشورهای بدهکار گردید که تا هم اکنون نیز ادامه دارد.
انتخابات یونان نقش سرنوشت سازی در خصوص بازپرداخت بدهی اش به اتحادیه اروپا داشت. پیروزی چپ رادیکال در یونان نشانه ی ظهور پررنگ ترین علائم در خصوص بن بست سیاست های نئولیبرالی کنفراس بروکسل و اتحادیه اروپاست که با حفاظت از سرمایه داری بحران زده و در نتیجه ایجاد وابستگی مالی به صندوق بین المللی پول مسیر وام دهی  کلان را به کشورهایی همچون یونان  گسترده کرده بود . سیریزا  نماد اراده ای ست که بسیاری از کشورهای بدهکار خواهان تحقق آن هستند. برای مثال حدود یک دهه پیش آرژانتین تصمیم می گیرد تا با کمک ونزوئلا بدهی حاصل از وام خود را پیش از موعود به صندوق بین المللی پول پرداخت کند اما صندوق این محبت را نادیده گرفت زیرا معتقد بود با تسویه بدهی آرژانتین سیاست های انقباضی را رها خواهد کرد و این استقلال مالی این کشور را همراه خواهد داشت چیزی که اتحادیه اروپا از آن در هراس است.
پیروزی سیریزا نشان داد که سرمایه داری تنها گزینه ی ممکن نیست و این اتفاق حداقل پایانی بر ریاضت تحمیلی اتحادیه اروپاست . تغییرات یونان کشورهایی چون پرتغال یا اسپانیا را به خود می آورد و این شروع یک نافرمانی در اروپاست که به خودی خود قابل توجه خواهد بود . پیروزی سیریزا برای دولت های اروپای شرقی و همچنین ایران میتواند نشانه ی منسوخ بودن سیاست های جهانی سازی باشد دولت هایی که تنها راه نجات خود را مذاکره با ابر قدرت ها می پندارند و مدارا با آنان را راه خروج از بحران مالی.  یونان نتیجه این مدارا بود به تعبیر اسلاوی ژیژک "از آنجا که همگان می دانند یونان هیچ گاه قرض خود را بازپس نخواهد داد، باید شجاعت به خرج داد و کل بدهی را منتفی اعلام کرد این کار را میتوان با هزینه اقتصادی قابل قبولی انجام داد ،فقط باید اراده سیاسی داشت".
امروزه شش کشور از دوازده کشور حوزه ی یورو با کسری بودجه مفرط مواجه شده است و اگر یونان حوزه ی یورو را ترک کند با در نظر گرفتن کاهش ارزش واحد پولی، بدهی باقی مانده به یورو بسیار سنگین تر خواهد شد. در واقع اگر یونان منطقه ی یورو را رها کند در سال اول 40 تا 50 درصد از تولید ناخالص داخلی و سپس در هر سال تقریبا نصف آن میزان بر اقتصاد این کشور تحمیل می شود اما مهمترین پیامد این جدایی بحران در اتحادیه اروپا است به اعتقاد بسیاری از تئورسین های نئولیبرال خروج حتی یک عنصر از اتحادیه اروپا موجب فروپاشی آن خواهد گردید. کشورهایی چون یونان، پرتغال، اسپانیا، ایتالیا، ایرلند مشخصا توانی برای بازپرداخت بدهی خود ندارند.




چهارشنبه 27 اسفند 1393 ساعت 09:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن