تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835824119
آیت الله جوادی آملی: عقل و نقل صراط ساز نیست
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله جوادی آملی: عقل و نقل صراط ساز نیست قم - ایرنا - آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید گفت: آنچه را که معصوم(ع) می گوید راه است؛ اما چه و کجا فرموده را باید با عقل و نقل متوجه شویم؛ عقل و نقل صراط ساز نیستند و فقط چراغ هستند و از چراغ هیچ کاری ساخته نیست.
به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید روز سه شنبه در مراسم چهارمین نشست مجمع عمومی انجمن اصول فقه که با موضوع «جایگاه عقل در اصول فقه» در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، گزارش ارائه شده از عملکرد این انجمن را امیدبخش توصیف کرد و اظهار داشت: اساتید، حافظان معارف اهل بیت(ع) و چراغ حوزه هستند و شعاع حوزه به برکت اساتید گسترش یافته است.
وی در ادامه گفت: راه را ذات اقدس الهی ترسیم کرده است و معصومین صراط را با قول و فعل و تقریر به ما نشان می دهند.
آیت الله جوادی آملی با بیان این که فقه، مرهون اصول قوی است، تصریح کرد: اصول جامع است، می تواند فقه جامع الاطراف را یاری کند؛ اگر اصول قوی و غنی نداشته باشیم فقه نیز آن توانایی را ندارد.
وی افزود: اصول یک سلسله منابعی را معرفی می کند که بخشی از آن ها نظام مند و برخی نیز فاقد نظام علمی هستند؛ بخشی از این اصول، ظاهرا از اهل سنت آمده است.
وی تاکید کرد: منبع اصول، کتاب، سنت، عقل و اجماع نیست و این سخن پایگاه علمی ندارد؛ ما باید معرفت شناسی را از هستی شناسی تفکیک کنیم تا مشخص شود چه چیزی از منبع معرفت شناسی و چه چیزی از منبع هستی شناسی است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ذات اقدس الهی که خالق کل است برای تربیت انسان، قانون وضع کرده است، تصریح کرد: قانونی که برای پرورش انسان تدوین شده همان دین است؛ دین به عنوان مجموعه عقاید اخلاقی، حقوقی و فقهی از طرف ذات اقدس الهی برای پرورش انسان نایل شده است.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه تنها کسی که قانون را وضع می کند خدای سبحان است، افزود: قبول این دین که تدین و ایمان است، وظیفه بشر است و این مجموعه، دستگاه شریعت نام دارد؛ نمی توان گفت این مطلب شرعی یا عقلی است، چراکه شرع مقابل برنمی دارد؛ شرع سلسله احکام عقایدی، اخلاقی، فقهی و حقوقی است که مقنن آن خداوند است.
وی ادامه داد: هنگامی که گفته می شود مطلب، عقلی یا شرعی است، این مساله خلط بین هستی شناسی و معرفت شناسی می باشد؛ چرا که جایگاه عقل در قبال شرع نیست؛ شرع به معنای دین است که مقابل ندارد و مدون این دین که خداوند است نیز مقابل ندارد.
آیت الله جوادی آملی گفت: ما به هیچ وجه دسترسی به دین الهی نداریم و فقط انبیا و معصومین(ع) هستند که متوجه می شوند خدای سبحان چه فرموده است.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه تنها راهی که بشر دارد تا متوجه شود ذات اقدس الهی چه گفته است از طریق وحی است، گفت: تنها راه کشف منبع معرفتی وحی است، چراکه کسی ارتباط مستقیم با ذات اقدس الهی غیر از انبیا و معصومین ندارند.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: همان گونه که شریعت مقابل ندارند، وحی نیز که شریعت شناسی است مقابل ندارد.
وی با اشاره به اینکه عقل و نقل کمک می کنند تا درک کنیم انبیا چه فرموده اند، گفت: بین ما و ذات اقدس الهی رابطه ای نیست که بگوییم خدا این چنین گفت؛ بعد از اینکه خداوند پیام ها را از طریق فرشته ها ابلاغ کردند، در این هنگام با شواهد عقلی و نقلی می توان متوجه شد انبیا و معصومین(ع) چه چیزی را از سوی خداوند بیان کرده اند.
وی گفت: کشف از شریعت و آن چه که معصوم(ع) فرموده است گاهی با عقل و گاهی با نقل است؛ عقل در معرفت شناسی دخیل است؛ اما مقنن و قانون گذار نیست؛ پیش از اینکه عقل و عاقل بیاید و از دنیا برود، هستی بوده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه عقل سراج و شرع صراط است، تصریح کرد: هرجایی که چراغ مشاهده کرد، به حساب شرع است و هرجایی که مشاهده نکرد، غافل است؛ صراطی که معصومین(ع) تبیین کرده اند، یک مهندس دارد که خداوند می باشد و اولین کسی که صراط را کشف می کند وحی معصومانه است و بعد عقل و نقل می فهمند دین چیست و انبیا چه فرموده اند.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه اصول برای این است که ثابت کند منبع معرفت شناسی دین چیست، ابراز داشت: کلام نیز برای آن است که ثابت کند منبع هستی شناسی دین چیست؛ اصول می گوید ما چه راهی داریم که بفهمیم وحی برای ما چه آورده است.
وی با بیان اینکه نقل و عقل قانون گذار و مهندس راه نیستند و صرفا چراغی برای شناسایی صراط مستقیم می باشند، گفت: منبع هستی شناسی کتاب و سنت؛ و منبع معرفت شناسی عقل و نقل است.
این مرجع تقلید افزود: برخی ها باید در اصول تحول ایجاد می کردند؛ روایات فراوانی که ندارند و درب محور اصلی روایات را که قرآن ناطق بود نیز بستند و با تقدیم سقیفه بر غدیر، این راه را هم مسدود کردند.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: برای بعضی ها، اصول قهرا کتاب و برخی از روایات شد و به همین دلیل ناچار شدند به جستجوی منبع هستی شناسی بپردازند که منبع هستی شناسی آن ها مساله اجماع شده است و آن را در ردیف کتاب و سنت قرار می دهند در حالی که اجماع را باید زیرمجموعه سنت قرار داد.
وی با تاکید بر اینکه اجماع؛ وحی و حجت نیست، گفت: در یک ردیف قرار دادن اجماع و سنت، افول قول معصوم را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: اصل دین که پذیرفته شد، منبع هستی شناسی اصول کتاب و سنت است و کاشف از آن عقل یا نقل است؛ نقل بر اساس شهرت و خبر و اجماع است؛ در اصول نمی توان گفت منبع ما در اصول فقه؛ کتاب و سنت و اجماع و عقل است؛ چرا که عقل صرفا چراغ است؛ اجماع نیز بر فرض حجیت چراغی بیش نیست و زیرمجموعه سنت است؛ آن ها از آنجا که دست خالی بودند به اجماع تاکید کردند.
آیت الله جوادی آملی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه آن ها چگونه اجماع را منبع دین دانستند و در ردیف سنت قرار دادند، گفت: عقل، مبادی عقلی، حجیت عقلی و شعاع عقل باید مشخص شود؛ گوش اجماع را باید کشید و به پایین آورد و عقل را باید جایگزینش کرد؛ اگر اجماع پایین بیاید و عقل جایگزین اجماع شود، چون در اصول از عقل تعبیر به قطع می شود، اصول جایگاه اصلی خود را پیدا می کند.
این مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: این فقه توانای جهانی، اصول توانمند جهانی می طلبد که بدون عقل و وحی شناسی نخواهد بود.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه فقه ما زمانی پیشرفت می کند که فقه مقارن داشته باشد، اظهار داشت: نباید فقه معصوم و غیرمعصوم با یکدیگر قیاس شوند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد می کنم چندتن از اعضای انجمن اصول فقه، کتاب «مختصر المستصقی» را بررسی و نقص و عیبش را با اصول اهل بیتی(ع) نقد کنند.
وی ادامه گفت: قدرتی که در اصول امامیه است، عقل را بالا می برد و اجماع را پایین می کشد.
این مرجع تقلید در پایان خاطرنشان کرد: فقه به تنهایی پاسخگو نیست و برای ارتقای فقه باید اصول را تقویت کرد. ک/1
1175 /1772
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
توصیه آیت الله جوادی آملی در مورد استعدادها
توصیه آیت الله جوادی آملی در مورد استعدادهاتاریخ انتشار يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۴۷ یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه دشمن از طریق غارت فرهنگی میخواهد جامعه را تحت فشار قرار دهد گفت بیگانگان قبل از هر نوع ضربهای به فکر تخریب و غارت فرهنگ بودهامروز در شهر مقدس قم صورت گرفت رونمایی از موسوعه شهید ثانی توسط آیت الله آملی لاریجانی
امروز در شهر مقدس قم صورت گرفترونمایی از موسوعه شهید ثانی توسط آیت الله آملی لاریجانیرئیس قوهقضائیه با حضور در شهر قم از موسوعه شهید ثانی شامل 55 عنوان از آثار این شهید بزرگوار رونمایی کرد به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس آیت الله آملیلاریجانی رئیس دستگاه قضا- آیت الله ری شهری: پاسداران حافظ ارزش های انقلابند
آیت الله ری شهری پاسداران حافظ ارزش های انقلابند شهرری - ایرنا - تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی ع با اشاره به نقش برجسته پاسداران درحراست از انقلاب اسلامی گفت پاسداران حافظ ارزش های انقلابند و نقش بسیار مهمی در پاسداری از دستاوردهای آن دارند آیت الله محمد محمدی ری شهریآيت الله جوادي آملي: اگر بخواهيم فضاي مجازي پاک داشته باشيم بايد مردم را باور کنيم که ستون اين نظامند
آيت الله جوادي آملي اگر بخواهيم فضاي مجازي پاک داشته باشيم بايد مردم را باور کنيم که ستون اين نظامند آیت الله جوادی آملی در پیامی به همایش بین المللی فضای مجازی پاک غیرت را از برجسته ترین اوصاف انسانی برشمرده و گفته است انسان غیور نه در حریم دیگران دخالت می کند و نه به دیگرانپای درس اخلاق آیتالله جوادی آملی فلسفه سلام آخر نماز چیست/ سجده بسیار انسان را بهشتی میکند
پای درس اخلاق آیتالله جوادی آملیفلسفه سلام آخر نماز چیست سجده بسیار انسان را بهشتی میکندآیتالله جوادی آملی مفسر قرآن کریم میگوید کسی که در نماز حواسش پیش غیرخدا و متوجه زندگی است چگونه به خود اجازه میدهد در پایان نماز بگوید السلام علیکم و رحمةالله به گزارش خبرنگار آیینآیتالله جوادیآملی در دیدار خدام آستان حضرت عبدالعظیم (ع): خدمت به آستان امامزادگان (ع)، خدمت به قرآن کریم ا
آیتالله جوادیآملی در دیدار خدام آستان حضرت عبدالعظیم ع خدمت به آستان امامزادگان ع خدمت به قرآن کریم استآیتالله العظمی جوادیآملی گفت خدمت به آستان امامزادگان ع خدمت به قرآن کریم است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران بهنقل از روابطعومی آستان مقدسبیستونهمین نشست فیلمسازان جوان انقلاب برگزار شد برجی:فیلمسازان، شهدای افغانستانی را از مظلومیت خارج کنند/آیت
بیستونهمین نشست فیلمسازان جوان انقلاب برگزار شدبرجی فیلمسازان شهدای افغانستانی را از مظلومیت خارج کنند آیتالله قرهی وهابیت بازوی صهیونیسم استرضا برجی در بیستونهمین نشست فیلمسازان جوان انقلاب گفت فیلمسازان افغانستان باید کمک کنند که شهدای افغانستانی از مظلومیت خارج شوند و اینشاخصههای صیانت از محیط زیست در بیان آیتالله جوادیآملی
شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۸ آیتالله جوادیآملی در یادداشتی به مهمترین شاخصههای آثار حفاظت از محیط زیست در اسلام و واکاوی اهمیت درختکاری در آموزههای دینی پرداخته است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن یادداشت این مرجع تقلید به شرح زیر است زیبایی جهآیتالله فاصللنکرانی در همایش علمی اسلام و حقوق بشردوستانه بینالمللی: رفتار گروه تکفیری داعش با هیچ عقل و من
آیتالله فاصللنکرانی در همایش علمی اسلام و حقوق بشردوستانه بینالمللی رفتار گروه تکفیری داعش با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست سازمان ملل با داعش برخورد جدی کندرئیس مرکز فقهی ائمه اطهار ع با بیان اینکه رفتار گروه تکفیری داعش با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست گفت رفتارهای خصمانهچگونگی دستیابی انسان به کمالات اخلاقی از منظر آیتالله جوادیآملی
شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۷ آیتالله جوادیآملی در درس خارج فقه خود به بیان نکاتی درباره چگونگی دستیابی انسان به کمالات اخلاقی پرداخت به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید اظهار کرد انسان از آن جهت که شئون متعدّدی دارد و این شئون با هم درگیرکلامی از آیتالله جوادیآملی بهمناسبت شهادت حضرت فاطمه(س)
پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۵ آیتالله جوادیآملی در نوشتاری به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا س گفت در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا س بهرهگیری از آموزههای فاطمی و ذکر مصائب آن حضرت میتواند بخشی از عمق انحرافات موجود در جامعۀ آن زمان در ولایتستیزی را پس از رحلت پیامبر ص بازآیتالله جوادی آملی: وظیفه حوزویان محققانه سخن گفتن است
آیتالله جوادی آملی وظیفه حوزویان محققانه سخن گفتن استیکی از مراجع تقلید گفت وظیفه همه حوزیان این است که محققانه سخن بگویند و بدانند دنیا تشنه سخن دین است به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از مرکز خبر «حوزه» آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار جمعی از بانوان طلبآیتالله جوادی آملی: آینه عترت الهی در همه انسانها وجود دارد
آیتالله جوادی آملی آینه عترت الهی در همه انسانها وجود داردمفسر قرآن کریم گفت آینه عترت الهی در درون انسان بوده و نعمت و پیام الهی در آن وجود دارد و انسان مسلمان و کافر با این فطرت خلق شده است به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالله عبدالله جوادی آملی پیش از ظهر امروز در درپای درس اخلاق آیتالله جوادی آملی علت نورانیبودن مسلمانان در روز قیامت+پاسخ پیامبر(ص)
پای درس اخلاق آیتالله جوادی آملیعلت نورانیبودن مسلمانان در روز قیامت پاسخ پیامبر ص حضرت رسول خدا ص پس از نماز صبح بینالطلوعین در مسجد مینشستند و به سؤالات مردم در زمینههای مختلف پاسخ میدادند و در سخنی علت نورانی و ممتاز بودن امتش را نسبت به سایر امتها بیان میدارند به گآیت الله جوادی آملی:احترام و تکریم خانواده شهدا مایه سعادت جامعه است
آیت الله جوادی آملی احترام و تکریم خانواده شهدا مایه سعادت جامعه است خبرگزاری پانا آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید گفت احترام و تکریم شهدا و خانواده معظم ایشان گرامی داشت روز شهدا و ارزشهای شهدا مایه سعادت برای خادمان ایشان و جامعه اسلامی است ۱۳۹۳ جمعه ۲۲ اسفند ساعتپای درس اخلاق آیتالله جوادی آملی سه خصلت نمازگزار واقعی چیست
پای درس اخلاق آیتالله جوادی آملیسه خصلت نمازگزار واقعی چیستوقتی نمازگزار به نماز میایستد فرشتگان از آنجا تا دورنمای آسمان او را در بر میگیرند و خداوند متعال فرشتهای را وکیل میکند تا به نمازگزار بگوید تو اگر بدانی با چه کسی مناجات میکنی دست از نماز بر نمیداری به گزارش خانتقاد آیت الله جوادی آملی از رواج سبک زندگی غیراسلامی
در درس تفسیر قرآن بیان شد انتقاد آیت الله جوادی آملی از رواج سبک زندگی غیراسلامی شناسهٔ خبر 2510174 دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۴ استانها > قم قم - یکی از مراجع تقلید شیعیان ضمن انتقاد از رواج سبک زندگی غیراسلامی در جامعه گفت سبک زندگی ما باید براساس اسلام تنظیم شود به گزا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها