واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تجليل از جهادگران عرصه فرهنگ و هنر
مراسم و آيين تجليل از مفاخر متعهد عرصههاي فرهنگ، ادب و هنر بعد از ظهر ديروز جمعه ۲۲ اسفند به همت سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) و مشاركت معاونت هنري وزارت ارشاد و با حضور جمع كثيري از چهرههاي هنري، فرهنگي، سياسي و نظامي در تالار وحدت و با اهداي لوح تقدير و مدال برگزار شد.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
مراسم و آيين تجليل از مفاخر متعهد عرصههاي فرهنگ، ادب و هنر بعد از ظهر ديروز جمعه ۲۲ اسفند به همت سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) و مشاركت معاونت هنري وزارت ارشاد و با حضور جمع كثيري از چهرههاي هنري، فرهنگي، سياسي و نظامي در تالار وحدت و با اهداي لوح تقدير و مدال برگزار شد.
سردار محسن كاظميني، فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) به عنوان متولي برنامه و همچنين اولين سخنران اين آيين تجليل و قدرداني، ضمن تسليت ايام فاطميه و گراميداشت ياد و خاطره شهداي انقلاب و عرصه فرهنگ و هنر و نيز تبريك روز «شهيد» گفت: امروز مفتخريم در سالي كه رهبر معظم انقلاب آن را به اسم «سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» مزين كردهاند و به نمايندگي از تمامي شهدا و جهادگران عرصه فرهنگ و هنر از برخي چهرههاي تلاشگر در اين عرصه تجليل و تقدير كنيم. تا انقلاب اسلامي و اسلام عزيز برپاست به مديريت جهادي و تلاش در عرصه فرهنگ و هنر نياز داريم.
فرهنگي زيربناي همه امور ما اعم از اقتصاد، سياست، سبك زندگي و... است. امروز شرايطي به وجود آمده است كه رهبر انقلاب وقتي به جوانان غربي اعم از اروپايي و امريكايي و ديگر نقاط پيام ميدهند، جهادگران عرصههاي فرهنگ و هنر ما بايد پيام اين نامه تاريخي را با نگاهي اسلامي و انقلابي و البته هنرمندانه به تصوير كشيده و در اختيار آنها قرار بدهند. بايد اين كار با نگاه اسلامي كه در آن محبت، ايثار، فداكاري، نوع دوستي است و اسلامي كه به دنبال لبيك گفتن به تمامي مستضعفين جهان است، اسلامي كه امام عزيزمان براساس آن آرمانهايي براي انقلابمان ترسيم كردهاند و انشاءالله روزي اين پرچم لااله الا الله و محمداً رسولالله(ص) در همه گيتي و عالم برافراشته بشود؛ مديران و جهادگران فرهنگي و هنري ما بايد اين پيام را به همگان برسانند.
اسلام ناب محمدي بهترين الگوي فرهنگي
فرمانده سپاه تهران خاطرنشان كرد: امسال و در مردادماه از مديران جهادي عرصه اقتصاد تجليل و تقدير گرديد و بنا بر همين منوال قصد داشتيم كه از جهادگران عرصه فرهنگ و هنر نيز اقدام مشابهي صورت بگيرد و ياد و نام برخي عزيزان از بين هزاران تلاشگر و جهادگر اين عرصه تجليل و تقدير به عمل بيايد كه الحمدلله امروز محقق گرديد. همه افراد و مخصوصاً نسلهاي آينده بايد بدانند كه بهترين الگوي فرهنگي در همه زمينهها همين الگوي فرهنگي كشورمان است كه براساس اسلام ناب محمدي(ص) شكل گرفته است چراكه آنچه ما را به روحيه تلاش، شهادتطلبي، ايثار و فداكاري ترغيب ميكند، آن چيزي كه سبك اسلامي، سبك زندگي بدون مسائل حاشيهاي و ناهنجاريهايي كه دنياي غرب با آن درگير است و ما را به سعادتمندي دنيوي اخروي رهنمون ميشود، همين سبك زندگي اسلامي است كه متشكل از فرهنگ ديني و انقلابي است. ما براساس همين فرهنگ در حال تشكيل تمدن بزرگي هستيم كه به فضل الهي الگوي آن براي آيندگان و همه عالميان و بشريت به عنوان الگو و يادگار باقي خواهند ماند.
دانش و هنر عريان منشأ سقوط است
حجتالاسلام ابوترابيفرد به عنوان دومين سخنران اين مراسم ضمن تشكر از فعالان عرصه هنر انسانساز در رسيدن به حيات طيبه خاطرنشان كرد: تبيينكننده هدف انبياي الهي و پيامآوران وحي فراهم آوردن بستر شكلگيري حيات طيبه در عالم خاكي است، البته اين هدف جزو اهداف متوسط محسوب ميگردد، هدف عالي بهره شايسته از اين حيات طيبه براي دستيابي به حيات سرمدي است كه ثمره معرفت الله است اما براي دستيابي به آن آرمان بزرگ راهي جز خلق حيات طيبه نيست و حيات طيبه دستاورد دو گوهر گرانبهاي ايمان و عمل صلاح است « مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكرٍ أَوْ أُنْثي وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياهًًْ طَيِّبَهًًًْ». آنگونه كه از آيات نوراني قرآن كريم استفاده ميشود به دو بعد مادي و روحاني انسان پاسخ داده ميشود و هر دو حيثيت و هر دو حوزه از شخصيت انسان مورد توجه دقيق و صحيح قرار داده ميشود. اگر بعد مادي مورد غفلت قرار بگيرد و حيات مادي مورد توجه واقع نشود، حيات طيبه شكل نميگيرد.
وي افزود: اگر حيثيت حقيقي انسان كه بعد معنوي و روحاني اوست مورد غفلت واقع شود، قطعاً با حيات طيبه فاصله و زاويه معناداري پيدا ميكند، همانطور كه امروز در كره خاكي شاهد آن هستيم. ميتوان گفت هر انساني كه با اثر خود گامي به سوي شكلگيري حيات طيبه برميدارد و اين هدف عالي را به عنوان آرمان مقدس خود تعريف كرده، يك انسان متعهد است و اگر اين انسان متعهد آراسته به دانش و قلههاي بلند ادب و هنر گرديد، قطعاً ميتواند نقش بسياري در تعيين، خلق و پيدايش حيات طيبه پيدا بكند و اگر خدايي ناخواسته دانش، علم و تخصص ظرفيتهاي هنري در فرد با تعهد نسبت به انسان و مقام والاي انسان و آرمان بلند حيات طيبه گره نخورد، منشأ آسيبهاي جدي براي حيات واقعي انسان و منشأ خسارات فراوان براي جامعه بشري است. هميشه اينگونه بوده است كه هر جا فرصتي وجود داشته، همانجا تهديد بيشتري شكل ميگيرد.
نايبرئيس مجلس گفت: از برخي آيات قرآن تكيه بر قلم، قرائت و تكيه بر ظرفيت فراگيري علم در انسان كه شايد رمز كليدي قرار گرفتن او در جايگاه خليفه اللهي كه ديگر پديدهها واجد آن نيستند، باشد و نقش قلم در خلق دانش و انتقال علم مشهود است اما در عين حال خداوند بعد از گفتن اين محاسن بلافاصله از طغيان و سركشي ميگويد كه احساس استغناي علمي و داشتن علم زياد به وجود آورنده آن است. همان علم و قلمي كه انسان را به قله كمال ميرساند، همين علم در انسان بدون تعهد ميتواند منشأ طغيان باشد، لذا دانش و هنر عريان گرهگشا نيست بلكه منشأ سقوط است. هنر نظام مقدس جمهوري اسلامي اين است كه ظرفيت فراواني از قدرت، ثروت، دانش، هنر و ادب براي خلق انسان نو و انسان در تراز قرآن، براي خلق نظام سياسي كه ظرفيت فراهم آوردن و آفرينش حيات طيبه را دارد، فراهم آورده است.
در اين مراسم از چهرههاي مختلف فرهنگي، هنري و... تجليل و تقدير به عمل آمد. در حوزه ادب، هنر، موسيقي، سينما و تلويزيون از افرادي مثل حميد سبزواري، داوود ميرباقري، ابراهيم حاتميكيا، احمدرضا درويش، شهريار بحراني، مجيد انتظامي، محمود فرشچيان، سيدعلي موسويگرمارودي، شهيد سيدمرتضي آويني، زندهياد رسول ملاقليپور و... تجليل شد. در ديگر عرصهها از جمله مديريت جهادي و هنري از افراد و چهرههايي مانند سيدعزتالله ضرغامي، سيدمحمود دعايي، حسين شريعتمداري، بيژن نوباوهوطن، شهيد غلامرضا رهبر، سيدعلياكبر ابوترابيفرد، غلامعلي حدادعادل، سيدكمال خرازي، زندهياد حسن حبيبي، شهيد عباس پورشيرازي و... تجليل شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]