واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
حسین عبدهتبریزی؛
جزییات طرح مسکن حمایتی دولت
مشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد که دولت باید چارهای برای بهرههای بانکی بیاندیشد تا نرخ سودهای بانکی به میزانی برسد که برای مردم امکان خرید مسکن به وجود بیاید.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، حسین عبدهتبریزی درباره لزوم حل مسائل مربوط به سود بانکی تسهیلات مسکن توسط دولت تاکید کرد: سود بانکی نرخ بالایی دارد و برای حل این مسئله، دولت باید برای خرید مسکن مابهالتفاوتهایی پرداخت کند. البته ما این تفاوتها را در قالب مسکن حمایتی تعریف کردیم؛ طرحی که طبق آن مردمی که یک واحد مسکونی تهیه میکنند، میتوانند اقساطی بازپرداخت کنند اما توان بازپرداخت وام با بهره ۲۸ درصد را ندارند. به همین دلیل است که دولت باید بخشی از درصد سود را تقبل و از طریق بودجه عمومی به خانهدار شدن مردم کمک کند.
وی به یک واگرایی بین نرخ تورم و نرخ بانکی اشاره کرد و گفت: اگر تورم به ۱۷ درصد برسد سود بانکی نباید ۲۲ درصد باشد بلکه باید به ۱۸ درصد برسد اما الان این وضعیت در کشور وجود دارد، ملاک نرخ سودی که مردم برای سپردههایشان در صندوقهای زمین و ساختمان دریافت میکنند، همان نرخ و درصدی از سپرده است که در بازار رایج است. بازارِ رهن کارآمد، بازاری است که در آن متقاضیان وام بلند مدت خرید مسکن با اقساطی که قابل تحمل برای همه بوده و همچنین ودیعه اولیه پایینی دارد دریافت میکنند؛ اگر بتوانیم کاری کنیم که مردم پول کمی بپردازند و در مقابل قسط ۲۰ ساله بدهند کار بزرگی انجام شده است.
عضو شورایعالی بورس با بیان اینکه در واقع ضعف نظام بانکی است که در طول ۳۶ سال گذشته نتوانست این نوع وام را مستقر کند؛ دلیل اصلی این اتفاق را تورم دانست و درباره دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای تقویت بازار مسکن گفت: صندوق پسانداز مسکن برای تقویت بازار مسکن در نظر گرفته شده و اعلام کردیم تفاوت سود برای تقویت بازار رهن پرداخت شود. هر پیشنهادی هم که مطرح کردیم برای تقویت این بازار بوده است.
وی همچنین درباره مسکن مهر اظهار کرد: ابتدا باید بازار خرید و فروش مسکن مهر متعادل و بازار رایج مسکن هماهنگ شود تا بازار مسکن به طور کلی به تعادل برسد. چون مسکن مهر یک جریان عمرانی خارج از بازار بوده که به بازار اصلی مسکن تزریق شد.
عبدهتبریزی درباره انتقادها به صندوق زمین و ساختمان آویشن ﴿پروژههای ویلایی دماوند﴾ اظهار کرد: به نادرست این مسائل مطرح شد. هر چند این پروژه ویلایی بود اما از آنجایی که ۵۰ درصد این پروژه به بخش خصوصی و ۵۰ درصد هم به سازمان ملی زمین و مسکن مربوط میشد در نهایت میتوان گفت ویلایی ارزان قیمتی است. به عقیده من پروژه بدی نبود و مقداری هم سرمایهگذاری انجام شده بود، این پروژه کمی از تهران فاصله داشت و برای آنان که آب و هوای پایتخت برایشان مضر به نظر میرسید مناسب بود.
مشاوروزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه فروش سهام این پروژه هنوز شروع نشده تاکید کرد: برداشتهای نادرست کمکی نمیکند چون مبتنی بر اطلاعات دقیقی نیست.
مشاور مدیریت و تامین مالی وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که قرار بود هدف از راهاندازی صندوق زمین و ساختمان کمک به خانهدار شدن مردم باشد اما آیا این شائبه ایجاد نمیشود که صندوق به سمت فروش مسکن لوکس پیش میرود، با اشاره به راهاندازی صندوق زمین و ساختمان نسیم برای پروژهای مسکونی که در منطقه ۲۲ تهران قرار دارد، گفت: منطقه ۲۲ تهران منطقه متوسطی است و کشور هم باید برای حمایتش تلاش بیشتری داشته باشند در غیر این صورت در لیست مسکن اجتماعی قرار میگیرد. با توجه به کم بودن میزان پول مردمی که در صندوقهای زمین و ساختمان سرمایهگذاری کردهاند، این صندوقها تلاش میکنند با تجمیع این منابع کم، پروژه را به اتمام برسانند؛ اولویت هم با کسانی است که پول بیشتری میگذارند./ایسنا/110
۲۱/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]