واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: چرا برخی ثروتمندان محله ها و برخی مشاورین املاک با هروسیله ای در صدد تصاحب کرسی های شورایاری ها هستند.
به گزارش تراز ،هر چهار سال یکبار به استناد قانون و با عنایت به حجم عظیم و گسترده مسائل و مشكلات مختلف شهری در ابعاد كمی و كیفی خصوصاً در كلان شهر تهران، برای رفع این مشكلات و بهبود شرایط که مستلزم تمركز زدایی و بهرهگیری از نظرات و دیدگاه های آحاد مردم می باشد. شورای اسلامی شهر تهران اقدام به تاسیس انجمن های شورایاری در محلات تهران می كند.
22 اسفند ماه انتخابات چهارمین دوره شورایاری های محلات تهران برگزار می شود . تبلیغات این انتخابات که از ابتدای هفته شروع شده است باعث ایجاد شور انتخاباتی در بیشتر محلات تهران شده است و کاندیدا های این انتخابات با حربه های بعضا عجیبی به دنبال کسب رای برای خود هستند .به طور مثال تور قم و جمکران ، توزیع شام به اهالی محل ، برگزاری همایش شعر به همراه ناهار در روز انتخابات(آوردن شناسنامه تقریبا اجباری)، تور تهران گردی و استخر و سالن فوتسال گوشه ای از تمهیدات کاندیداها برای ورود به شورای محله های مختلف است.
با نگاهی کوتاه به وظایف و اختیارات شورایاری ها مشخص می شود که" اهیت وظایف شورایاری صرفاً جنبه شناسایی، نظارتی، مشورتی و همكاری دارد "و تقریبا هیچ منفعت مالی برای شورایاری ها مطرح نیست حال این سوال پیش می آید که با وجود نبود منفعت مالی چندانی ، چرا برخی ثروتمندان محله ها و برخی مشاورین املاک با هروسیله ای در صدد تصاحب کرسی های شورایاری ها هستند این امر زمانی بیشتر قابل تامل است که اصلا ماهیت تشکیل این شورایاری ها این است که افراد دلسوز و معتمد هر محل گرد هم بیایند (از آنجایی که این افراد ساکن محل هستندو از مشکلات مردم بیشتر مطلع هستند ) مشکلات هر محله را به مسئولین شهرداری و شورای شهر منتقل نمایند و یا با ارتباطات خوبی که با اهالی محل دارند به ترفیع هر چه بیشتر فرهنگ سازی مورد نظر شهرداری ها کمک نمایند.
بر آن شدیم برای آگاهی بیشتر مخاطبین گرامی برای انتخاب افراد شایسته تر به شرایط ورود به شورایاری ها و وظایف و اخیارات اعضای آن بپردازیم.
شرایط داوطلبان عضویت در انجمن شورایاری :
داشتن حداقل 25 سال سن
داشتن حداقل سواد خواندن و نوشتن
نداشتن سوء سابقه کیفری
سکونت در محله مورد نظر به مدت حداقل شش ماه
تعداد اعضای اصلی و علی البدل انجمن شورایاری محله شامل 7 نفر عضو اصلی و 3 نفر علی البدل می باشد. اعضای انجمن شورایاری در اولین جلسه از بین خود یك دبیر انتخاب خواهند كرد كه مسئولیت سخنگویی و ارتباط با سایر انجمنها و مكاتبات انجمن را برعهده خواهند داشت, نحوه ارتباط انجمن شورایاری طبق آئیننامهای است كه توسط ستاد هماهنگی انجمنهای شورایاری شورای اسلامی شهر تهران تهیه و به تصویب خواهد رسید. اعضای علیالبدل انجمن شورایاری در كلیه جلسات انجمن شركت نموده و در صورت غیبت اعضای اصلی در هر جلسه از حق رای برخوردار خواهند بود.
وظایف شورایاریهای محلات
طبق اعلام شورای شهر تهران وظایف و اختیارات شورایاری های شهر تهران به شرح زیر است:
1- شناسایی مشكلات, ارائه طرح و پیشنهاد و تلاش در جهت ایجاد محیطی سالم از نظر زیست محیطی با اهداف مبارزه با آلودگیهای خاك, آب, آلودگیهای صوتی و صرفهجویی انرژی در اماكن
2- شناسایی مشكلات و ارائه طرح و پیشنهاد برای بهبود وضعیت سفرهای درون شهری با هدف بهینهسازی حمل و نقل
3 - تهیه طرح و پیشنهاد در زمینه ایجاد نشانهها و یادمانهای شهری و پیشنهاد نامگذاری معابر, میادین, خیابانها و كوچهها
4 - ارائه طرح و پیشنهاد در جهت فراهم آوردن امكانات, گذران اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و گسترش مراكز تفریحی, ورزشی و هنری با هماهنگی ستاد اجرایی
5 - همكاری با شورای اسلامی شهر تهران برای برقراری آرامش و امنیت شهری و مبارزه با آسیبهای اجتماعی و زمینههای جرمخیز
6 - همكاری با شورای اسلامی شهر برای معرفی و آموزش حقوق و وظایف شهروندی و مشاركتهای مردمی و آگاهسازی همگانی
7 - ارائه طرح و پیشنهاد برای خودگردانی اماكن عمومی, تمهید و تدارك زیباسازی و بهینه سازی فضای زیست شهری
8 - همكاری در ایجاد و گسترش فضای سبز و اداره خودگردان بوستانهای شهری
9 - همكاری با شورای اسلامی شهر تهران در جهت توسعه موسسات عام المنفعه و فعالیتهای داوطلبانه
10- بررسی و شناخت كمبودها, نیازها و نارسائیهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی، رفاهی و عمرانی محله
11- تهیه طرح و پیشنهاد در زمینههای مختلف زندگی شهری12 - همكاری با شورای اسلامی شهر تهران در جهت تاسیس انواع انجمنهای داوطلبانه در زمینههای امدادی، اجتماعی ارشادی و تشكیل تعاونیهای تولید، توزیع و مصرف ارزاق عمومی
13 - همكاری با شورای اسلامی شهر تهران در جهت كنترل قیمتها و نرخ كرایه درون شهری
14 - ارائه طرحها و پیشنهادات جهت آموزش برنامههای دفاع غیرنظامی به شهروندان و همكاری با شورا جهت مقابله و پیشگیری از حوادث غیرمترقبه
15 - همكاری در جهت اداره فضاهای عمومی از قبیل دارالتحفیظ، فضاهای ورزشی، نگارخانهها و... با هماهنگی ستاد اجرایی شورایاری
16 - همكاری و همیاری در اداره اماكن مذهبی و فرهنگی بنا به درخواست دستگاههای ذیربط
17 - مشاركت در برگزاری انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، خبرگان از طریق همكاری با مسئولین و در صورت درخواست مراجع قانونی ذیربط
18- همكاری در جهت ساماندهی حمل و نقل شهری
تبصره 1: كلیه وظایف مربوطه فوقالذكر اعم از ارائه طرحها و همكاریهایی كه نیاز به تعامل با دستگاههای اجرایی دارد از طریق هماهنگی با ستاد اجرایی شورایاری انجام خواهد شد.
تبصره 2: ماهیت وظایف شورایاری صرفاً جنبه شناسایی، نظارتی، مشورتی و همكاری دارد.
امید است فردا اهالی هر محله به پای صندوق های رای رفته و بهترین و دلسوز ترین افراد محل را برای شورایاری محله خود انتخاب کنند.
پنجشنبه 21 اسفند 1393 ساعت 13:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]