تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830416359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اداره کشور بدون نفت امکان پذیر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک کارشناس اقتصادی معتقد است: باید مبنای پایداری توسعه اقتصادی را به جای سرمایه نفتی بر پایه سرمایه انسانی گذاشت.

به گزارش تراز ،میثم هاشم‌خانی با اشاره به اینکه افت اخیر قیمت نفت فقط یک زنگ خطر کوتاه‌مدت است و برآورد می‌شود که ما ۳۲ سال دیگر نفتی برای صادرات نداشته باشیم،به ایسنا گفت: ۳۲ سال دیگر، جمعیت دانش‌آموزی فعلی ما، در سن ۳۸ تا ۵۰ سال خواهند بود و به بیان دیگر موتور محرکه اقتصاد کشور در زمان خشک شدن چاه‌های نفت، در دست دانش‌آموزان فعلی قرار خواهد داشت. بنابراین باید به طرح این سوال کلیدی بپردازیم که آیا کیفیت فعلی مدارس ما، چه به لحاظ نرم‌افزاری و چه سخت‌افزاری، می‌تواند کودکانی را تربیت کند که بتوانند یک اقتصاد بدون نفت را به خوبی اداره کنند؟

او ادامه داد: از دهه پایانی قرن بیستم، نقش کلیدی «سرمایه انسانی» در کمک به توسعه اقتصادی پایدار، مورد اجماع نسبی اقتصاددانان شاخص طیف‌های مختلف قرار گرفته که در این زمینه به‌طور ویژه می‌توان به پژوهش‌های ارزشمند «آمارتیاسن» (برنده نوبل اقتصاد سال ۱۹۹۸)، «داگلاس نورث» (نوبلیست اقتصاد ۱۹۹۳) و «جیمز هکمن» (نوبلیست اقتصاد ۲۰۰۰) اشاره کرد. در قرن ۲۱، اقتصاددانان طیف‌های مختلف کمابیش متفق‌القولند که معماری استراتژی مناسب برای توسعه انسانی با تمرکز بر توانمندسازی شهروندان در دو حوزه «آموزش» و «سلامت» و با تاکید ویژه بر توانمندسازی گروه‌های درآمدی آسیب‌پذیر و نیز گروه‌های سنی کودک و نوجوان، پایه اصلی دستیابی هر کشور به توسعه اقتصاد_اجتماعی پایدار تلقی می‌شود.

سرپرست دبیرخانه دائمی کنفرانس «توسعه و عدالت آموزشی»، با اشاره به سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» و نیز «سیاست‌های کلی جمعیتی» کشور، اشاره کرد: حدود نیمی از بندهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، جایگزینی سرمایه انسانی به جای سرمایه نفتی است و بندهای ۱، ۳ و ۵ این سیاست‌ها، به‌طور صریح به لزوم معماری استراتژی ملی در زمینه توسعه انسانی تاکید دارند. همچنین سیاست‌های کلی جمعیتی کشور، در بندهای ۸ و ۱۴، بر ایجاد زمینه برای کیفی‌سازی جمعیت، در کنار توسعه کمی جمعیت، تاکید دارند.

این اقتصاددان در ادامه افزود: در زمینه شتاب‌بخشی به پیشرفت کشور در دو مولفه کلیدی تشکیل‌دهنده سرمایه انسانی، یعنی توانمندسازی شهروندان در حوزه‌های «سلامت» و «آموزش»، اقدام دولت به ارتقای ساختار سلامت و توسعه بیمه درمانی همگانی در سال ۱۳۹۳ را، می‌توان اقدامی بسیار مثبت قلمداد کرد. همچنین امیدواریم که در سال ۱۳۹۴، با حسن نظر شورای نگهبان و تایید مصوبه مجلس درباره دریافت مالیات ویژه «توسعه عدالت آموزشی» و در واقع دعوت مجلس از نهادهای عمومی غیردولتی به مشارکت در نهضت توسعه و عدالت آموزشی کودکان و نوجوانان، شاهد طراحی و اجرای برنامه‌هایی ارزشمند در این زمینه، از سوی دولت باشیم.

وی در ادامه به یکی از مصادیق لطمه به توسعه انسانی کشور اشاره کرد و گفت: در سال جاری، فقط حدود یک‌ونیم درصد بودجه کل آموزش‌وپرورش، از جنس «بودجه سیاست‌گذارانه» بوده و ۹۳.۵ درصد بودجه به حقوق و مزایای کارکنان اختصاص داشته است. سهم بودجه سیاست‌گذارانه از کل بودجه آموزش وپرورش، در سال ۱۳۸۰، حدودا هشت و نیم درصد بوده و از آن سال تا به امروز، مرتبا در حال کاهش بوده است. این مساله، به معنای دست خالی گذاشتن آموزش ‌و پرورش در زمینه کیفیت‌بخشی آموزشی دانش‌آموزان مدارس دولتی، در کلیدی‌ترین سال‌های شکل‌گیری شخصیت و مهارت‌های عمومی این دانش‌آموزان است.

هاشم‌خانی در پایان اشاره کرد: یکی از ارکان مهمی که امیدوارم در سال آینده در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد، اصلاح برنامه هدفمندی یارانه‌ها با جهت‌گیری به سمت شتاب‌بخشی به توسعه انسانی در کشور است. بنابراین اگر دولت و مجلس بتوانند برنامه‌ای را طراحی کنند که سهم «پرداخت نقدی» در برنامه هدفمندی یارانه‌ها کمتر شده و بخشی از منابع مالی این طرح به سمت «توسعه و عدالت آموزشی» در رده‌های سنی پایه هدایت شود، می‌توانیم گام بزرگی را در شتاب‌بخشی توسعه انسانی، تثبیت توسعه اقتصادی پایدار، زمینه‌سازی برای رهایی کودکان خانوارهای محروم از تله فقر و نیز کنترل آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌های اجتماعی، برداریم.


منبع: ایسنا


چهارشنبه 20 اسفند 1393 ساعت 15:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن